PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792826}

Dom z papieru

La casa de papel
2017 - 2021
8,0 240 tys. ocen
8,0 10 1 239723
5,8 14 krytyków
Dom z papieru
powrót do forum serialu Dom z papieru

Kilka pytań

ocenił(a) serial na 5

Wielu użytkowników pisało już tutaj o wielu absurdach tego serialu, ale nigdzie nie zobaczyłem, aby poruszano kwestie tunelu. W sensie, cały tunel prowadzi ze skarbca prosto do magazynu profesora, w takim razie ile ten tunel miał metrów? Pamiętam, że ta kwestia była poruszana, mówiono coś o 12m? Ale podejrzewam, że chodzi o ilość metrów wykopanych w dół? Mowa była, że po kilku metrach pojawi się piach, i tak też było w serialu kiedy Moskwa zaczął śpiewać bella ciao do tego wydarzenia. W takim razie zastanawia mnie bardzo, ile metrów miał ten tunel w poziomie? Jak duży tunel można wykopać w przeciągu 12 dni, pamiętając o tym, że część zakładników (a przecież nie wszyscy na początku pracowali) kopała fejkowy tunel.
A już nie zaważając na długość tunelu, hangar profesora mieścił się kilka minut samochodem od mennicy. Jadąc ulicą informowano, że poszukiwany adres znajduje się 300 metrów od policjantów, więc xd no nie mogę sobie wyobrazić po prostu tego tunelu, albo był on mega długi (na co nie wyglądało), albo ten hangar znajdował się zaraz obok mennicy.
Ma ktoś interesujące wytłumaczenie tego?

reszty absrudów nie chce powielać.

ocenił(a) serial na 5
NexaT

ach, przypomniał mi się jeden.
Raquel zabierająca nagrania ze wszystkich sklepów, wyznaczająca trasę profesora do tego baru. No iście komicznie to wyglądało, że po 1; w sklepach jest tylko jedna kopia nagrań z danego dnia i po prostu dana osoba może sobie wziąć to i policja w razie problemów jest w dupie, bo innego nagrania nie ma.
No i fakt, że każdy jeden dawał jej to bez zadawania pytań i widząc tylko odznakę.

ocenił(a) serial na 10
NexaT

Oni kopali część tunelu, cały tunel był wykopany wcześniej przez Serbów na zlecenie Profesora.