PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792826}

Dom z papieru

La casa de papel
2017 - 2021
8,0 241 tys. ocen
8,0 10 1 241469
6,1 16 krytyków
Dom z papieru
powrót do forum serialu Dom z papieru

Masakra. Wszystko w tym serialu jest słabe - gra aktorska, fabuła. Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Profesor, który nosi okulary żeby wyglądać inteligentnie (inaczej byśmy się nie domyślili), pani porucznik, która gra głównie wytrzeszczem oczu i zawsze (mimo podbramkowej sytuacji, w której się znajduje - walczy nie tylko o swoją reputację, ale także o życie zakładników) ma czas żeby pójść na kaweczkę, poflirtować. Od czapy zakochany w niej inny policjant. Zresztą policja przedstawiona jest tutaj jak opóźniona w rozwoju. Nie wiem nawet jak to opisać, ale ten serial przypomina mi raczej parodię gatunku. Nic się nie klei. Ogromny zawód.

ocenił(a) serial na 8
Vetusta

xDDDDDD, tak skomentuje ten bełkot

ocenił(a) serial na 8
JuniorCapone

no no, dojrzale

JuniorCapone

Vetusta Dobrze skomentowane, jednocześnie pokazałeś tym swoją inteligencję, no i dojrzałość, choć serial rzeczywiście jest strasnym gniotem

ocenił(a) serial na 8
Vetusta

Sorry ale ocenianie tego serialu na "1" jest dla mnie tak samo niezrozumiałe jak dawanie "10" temu amerykańskiemu gniotowi o gadającym i pierdzącym misiu (nie pamiętam nawet tytułu) WTF? Są filmy, które pomimo naszej subiektywnej wiadomo opinii żadną miarą nie powinny dostawać ani najwyższej, ani najniższej oceny. "1" jest u mnie zarezerwowana dla kup typu tvnowskich paradokumentów, ten serial może się komuś nie podobać ale dawać 1/10? Sorry, nie ogarniam.

ocenił(a) serial na 1
Tomsi79

TO ŻE ty CZEGOŚ NIE OGARNIASZ TO NIE JEST ŻADNE ZASKOCZENIE ALE REGUŁA I COŚ PEWNEGO JAK W BANKU

ocenił(a) serial na 8
Vetusta

Idiota XDD Za samego Berlina i muzykę już powinny być jakieś gwiazdki. Typowy hejter

Kanade

Z kolei ty skarbie oceniałaś serial wyżej niż średnio oceniany jest chociażby ojciec chrzestny podaje ten przykład bo zgaduje że jest on dosyć rozpoznawalny :D

Vetusta

Jeśli ten serial jest według ciebie "słaby", zasługuje na jedynkę, a gra aktorska i fabuła były w nim słabe, to albo jesteś upośledzony, albo masz wyjątkowo fatalny gust filmowy i nie znasz się ani trochę na kinematografii, albo po prostu nie znasz hiszpańskiego i nie umiałeś włączyć sobie napisów, przez co nic nie zrozumiałeś.

ocenił(a) serial na 10
Vetusta

zazwyczaj moje recenzje są długie i dużo osób ich nie bierze na poważnie. apropo Twojego wywodu napisze tylko 3 słowa : Ty kur.wa pajacu

ocenił(a) serial na 8
Peter_Gibbons

Wow, wyśmienita kontra!

ocenił(a) serial na 3
Vetusta

Może 1/10 to za mało,ale mam dokładnie takie same zdanie jak Ty.
W tym filmie absurd goni absurd.
Mało co się trzyma kupy w tym filmie...
8,5 /10 ?! Szok i niedowierzanie!
Poza rolą Berlina i jeszcze kilkoma szczegółami to film mega słaby jak dla mnie...

ocenił(a) serial na 8
Vetusta

Osoba oceniająca film lub serial na ocenę 1, podczas gdy nie ma to żadnego logicznego wytłumaczenia jest przeze mnie traktowana jak tzw. błąd gruby.

Błąd gruby to pojęcie statystyczne oznaczające coś, co znacznie odbiega od prawdziwego wyniku, wręcz kłamliwa dana spowodowana niepoprawny działaniem któregoś z elementów systemu pomiarowego (tutaj każdy może sobie wstawić jedna część ciała która może za to odpowiadać :) ). Nie bierze się jej pod uwagę przy obliczeniach.

Dlatego właśnie wypowiedź autora tego tematu jest takim błędem, który nie ma żadnego znaczenia - bo każdy kto obejrzał serial wie, że jest to zbyt odbiegajce od rzeczywistości. A osoby zamierzające go obejrzeć powinny wgl nie traktować tego poważnie.

Pozdrawiam i nie polecam sugerować się jego opinia - ale każdy może wyrazić swoją :). Piotr

PS: Ocenianie świetnego serialu na 1 i zakładanie o tym tematu na forum by rozdmuchac kłamliwą opinie to tylko potwierdzenie tego, że sponsoring i antysponsoring sięga nawet na fora internetowe :)

ocenił(a) serial na 2
Miro93

Ocenianie beznadziejnego serialu na 8-10 i zakładanie o tym tematu na forum by rozdmuchac kłamliwą opinie o gniocie to tylko potwierdzenie tego, że sponsoring i antysponsoring sięga nawet na fora internetowe :)

ocenił(a) serial na 8
fagotto

Brawa za twórcza i właśna myśl.
Ja nie zakładałem tematu :)

ocenił(a) serial na 2
Miro93

Moge tylko dodac ze wszystkie zamieszone recenzje i ich oceny to sa opinie czyli cos co trudno rozpatrywac w kategoriach prawdy i fałszu. Twoje 8 jest tak samo prawdziwe jak moje 2 bo oddaje to moja i twoja opinie na temat komentowany.

Zaś co do błedów statystycznych. Jesli chcesz sie nimi kierowac to zapewniam cie zamiast byc na film web powinienes ogladac mega produkcje w stylu m jak miłość bo sredno oglada to 6 milionów Polaków. A tutaj tylko 71 tys zaglosowalo na ten serial(nie mówiac ze sporo zagłosowalo na nie), a zobaczyc chce tylko 24 tys co w sumie da 60 razy mniej fanów niz m jak milosc. To chyba cos mówi o doskonałej jakosci tej produkcji tvp. To chyba tyle jesli chodzi o kierowanie sie statystyka w kwestii jakosci produkcji filmowych . A wogóle to statystycznie ja i moj pies mamy 3 nogi

Miro93

Przepraszam, co to jest DANA? BO takie słowo nie istnieje. Istnieje takie słowo jak "wartość"
PS: Jeśli dla Ciebie Dom z Papieru to świitny serial to znaczy, że nigdy w życiu nie widziałeś dobrego serialu.:)