Dom z papieru
powrót do forum 5 sezonu

W 2021 ekipa produkcyjna LCDP założyła czerwone kombinezony i maski Salvadora Dali, po czym śladem ekranowych bohaterów dokonała wielkiej kradzieży, tym razem niestety celem złodziei stał się cenny czas widzów. Tego, co się działo w tym sezonie to już nawet nie można nazwać "odgrzewanym kotletem", to obsypany nabojami kawałek stolca z wbitą w siebie flagą "Jestem czekoladą". Relacje międzyludzkie zupełnie nie grają, to już parodia tych z pierwszych sezonów. Absurd goni absurd, ciężarna kobieta (końcówka ciąży!) ma siłę napierd*lić Profesorowi i jeszcze dwóm jego wspólnikom (w tym Marsylii, który, jeśli mnie pamięć nie myili, był żołnierzem), a Tokio w locie łapie granat i rzuca go tak, że ten przelatuje przez dziesięciocentymetrową dziurę prosto we wrogów. Scenarzyści z braku pomysłów wrzucają co chwilę strzelaniny i zabijają ostatnią ciekawą postać z gangu. A no i jeszcze trzeba dorzucić Arturito, który w każdym sezonie robi dokładnie to samo. Odcinki zlewają się w
jedną całość, coraz mniej już dobrych plot-twistów, teraz wszystko jest już niestety przewidywalne. Nie spodziewałem się tylko hiszpańskiego Legionu Samobójców w akcji. Oby druga połowa była lepsza.

Kuba_2005_filmweb

Apropo Sierry, trzeba by być kobietą w ciąży, żeby się wypowiadać na ten temat....byłam w dwóch na mocnym chodzie do końca, więc dla mnie te sceny nie są takie nierealne ;)

ocenił(a) serial na 6
amajewska_2

A to zwracam honor, sam znam osoby które na końcówce nie dawały fizycznie rady, ale jak widać są wyjątki

ocenił(a) serial na 10
Kuba_2005_filmweb

Przecież miała pistolet, to chyba robi różnicę czy tego już nie widziałeś? Zresztą ona im wbiła strzykawe a nie napierd*liła, tego pewnie też nie widziałeś :D Natomiast co do granatu to wyjawię ci coś odkrywczego, bo pewnie nie wiesz- dziura z obu stron miała taki sam rozmiar, więc jak Tokio go wyrzuciła to wylot prawdopodobnie nie zmniejszył się ;D

ocenił(a) serial na 6
Batman89

Miała pistolet, ale co z tego jak musiała szarpać się z profesorem i czaić się na tych dwóch. Co do dziury, to Twoja uwaga jest bez sensu, nijak się ma do tego co pisałem

ocenił(a) serial na 10
Kuba_2005_filmweb

Sam jesteś bez sensu, pieprzysz coś o rozmiarze dziury, zamiast serial oglądać to mierzysz metrówką dziurę. Rozumiesz że nie jest to film oparty na faktach? Na forum Harrego Pottera też wchodzisz negatywnie oceniać bo machałeś wykałaczką w domu i nie zapaliło Ci się światło w pokoju?