odcinki sa nudne, slaba fabula, nic ciekawego sie nie dzieje.. czekam az cos sie zmieni na lepsze w kolejnych odcinkach - bo narazie tragedia. tak sie cieszylem na nowego DB, teraz stwierdzam ze nie powinni tej bajki ruszac :(
Zauważ że to nie ja zaczął tylko Goku From DBZ . Jego zamiarem było bym obniżył swoją ocenę serii super .
''Dobra, jest klimat i od razu 10/10? ''
Tak cie bolała ocena 10 ?? Jak tak to masz problem ze sobą ..
Problem w tym że Gokussb nie potrafi argumentować swojej oceny, mówi że seria ma klimat tylko co to tak naprawdę znaczy.
Prawda. Wiadomo tylko tyle, że jest lepsze od GT. I to można było dostrzec w naprawdę wielu postach już.
Plus jeszcze to, że on zarzucał innym, że negatywne argumenty względem DBS są słabe, cytując, "wyssane z palca", a też nie za bardzo się rozpisywał o tych pozytywnych aspektach, za które polubił aż tak serię.
Swoją drogą, jest też temat założony przez Nevariusa, oceniający całościowo serię i to naprawdę dobrze się czyta, świetnie napisane, dobra robota. Jak się chce, to można coś wycisnąć z siebie, swoje odczucia. I wielu tak samo argumentowało, co się konkretnie w DBS nie podoba, jednak gorzej było z przyjęciem tego do świadomości (mowa o Gokussb).
Widzę się że się zgadzamy - To też jest lepsze od GT też czytałem już parę razy, tyle tylko że nie dowieszałem się już z jakiego powodu ;)
Dzięki też za polecenie tekstu nie miałem okazji przeczytać, wiec teraz chętnie to nadrobię.
Próbowałem ale wtedy tak jak wspominałem już w innym temacie, odstraszył mnie wygląd podobno brata bliźniaka Beerusa ;)
A możliwe, że przeoczyłem twojego posta, w którym o tym wspominałeś. Hm. No właśnie, z DBS mam taki problem, że przyjemnie mi się serię oglądało (pomijając początkowe odcinki, bo te do najlepszych według mnie nie należały), ale były też takie rzeczy, które mi się szczególnie nie spodobały. Kreska momentami fatalna (na szczęście później już było trochę lepiej, aczkolwiek cała seria prezentuje styl, jaki mi się znacznie mniej podoba niż ten, co był w DBZ choćby czy nawet GT). Dalej - mógłbym się przyczepić też lekkiego zbłaźnienia co poniektórych charakterów. Czasem miałem wrażenie, jakby to nie były do końca te same postacie, jakie były w poprzednich seriach. Ogólnie zamysł był dobry, jednak też bym powiedział, że co za dużo to niezdrowo - tu mając na myśli kolejne formy, pokłady mocy, jakie można uświadczyć w DBS. Muzyka też jak dla mnie taka trochę... nijaka, prawdę mówiąc, w porównaniu z DBZ. Tam naprawdę budowała napięcie, tutaj tego nie czułem.
Starałem się napisać tak post, żeby niczego przypadkiem nie zaspoilerować też, ale właśnie pomimo rzeczy, które mi przeszkadzały podczas oglądania (trochę ich było), były też ciekawsze momenty. Ogólnie nie jest to majstersztyk, a od poprzednich odsłon wypada nieco słabiej (w sensie, pierwszej serii i DBZ, bo ciężko mi powiedzieć w zestawieniu z GT, co jest lepsze), jak dla mnie, ale jeszcze daje radę. Ciekaw jestem jak wypadnie kontynuacja.
Właśnie mnie najbardziej odstrasza wspominane zbłaźnienie bohaterów i niekiedy kreska która wygląd wręcz karykaturalne, wiec stąd u mnie tak niska ocena czyli trójeczka ;)
Nie mam też nostalgii do DB, wiec sentyment też tutaj nie wchodzi w ocenę :) - Jednak za dzieciaka oglądałem inne anime.
"Właśnie mnie najbardziej odstrasza wspominane zbłaźnienie bohaterów i niekiedy kreska która wygląd wręcz karykaturalne, wiec stąd u mnie tak niska ocena czyli trójeczka ;) "
Jest to dosyć zrozumiałe, dlatego parę rzeczy bym pozmieniał, gdyby się dało.
"Nie mam też nostalgii do DB, wiec sentyment też tutaj nie wchodzi w ocenę"
Też za dzieciaka oglądałem inne anime, choć przyznam, że lekki sentyment i do DB mam. I w sumie dalej oglądam. Niemniej jednak, ciekawie jest sobie powspominać to, co się widziało x lat temu ;)
To prawda ostatnio przypomniałem sobie ''Yu-Gi-Oh!'' oraz ''Króla szamanów'' - To są właśnie te dwa tytuły które oglądałem za dzieciaka, na ''Yu-Gi-Oh!'' było szaleństwo i praktycznie każdy dzieciak zbierał karty, chociaż na Polsacie nawet nie dokończyli pierwszego sezonu ;)
Oj tak, też pamiętam "Yu-Gi-Oh!". No i fakt, niestety nie dokończyli, a jednak muszę przyznać, że jest to naprawdę dobre anime. Nawet właśnie niedawno tak sobie myślałem, że jak będę miał trochę więcej czasu, to może całą serię obejrzę (bo trochę odcinków sobie liczy). "Król Shamanów" również świetne, z jakieś 4 czy 5 lat temu sobie taki rewatch zrobiłem, wróciłem raz jeszcze do tej serii.
Oprócz tych dwóch, nie wiem czy kojarzysz, na TVN'ie był z rana blok kreskówkowy. gdzie był emitowany "Power Stone" (tylko to było jakieś 18 lat temu chyba, ale nie dam sobie ręki uciąć - w każdym razie dosyć cawno), też pamiętam, że było w porządku, jednak w tej chwili muszę przyznać, że niewiele pamiętam już.
Widzę że mamy więc podobne gusta :) - ''Power Stone'' akurat nie miałem okazji oglądać, natomiast z ciekawość aż zerknę.
Hm, w sumie nie mam pojęcia, jaki rocznik jesteś, ale na, teraz już dawnym, RTL7, poza seriami Dragon Ball'a, było też emitowane anime "Yaiba: Legendarny Samuraj (Ken'yū Densetsu Yaiba) - może będziesz coś kojarzyć. To też pamiętam, że nawet mi się podobało. Jednak to właśnie Dragon Ball mi najbardziej zapadł w pamięć, jeśli chodzi o te serie, które można było zobaczyć dawniej w telewizji. I też właśnie wyżej wspomniane "Yu-Gi-Oh!" uważam za bardzo dobrą serię, ale to już było nieco później ;)
Rocznik 95 - Natomiast nie pamiętam wspominanego przez ciebie anime, natomiast dzięki za te dwa tytuły na pewno chętnie je zobaczę :)
O, czyli dokładnie ten sam rocznik co ja. Możesz spojrzeć i nie ma sprawy ;) Bo Dragon Ball z tego co czytałem chyba nie do końca wpada w twój gust? Albo coś pomyliłem.
Fanem DB nigdy nie byłem i chyba tak już zostanie - Chociaż chętnie sięgam do gatunku SF, a jeszcze lepiej gdyby było to połączenie z komedią ;)
Ja jakoś z 5 lat temu obejrzałem sobie "Dragon Ball Kai" (ze względu też na to, że chciałem sprawdzić, jak wygląda ta okrojona wersja z fillerów oraz małymi zmianami, a i nie miałem za bardzo czasu, żeby oglądać całe "Dragon Ball Z"). Byłem ciekaw, jak mi się po x latach będzie oglądało i muszę przyznać, że tak samo się wciągnąłem, jak kiedyś, kiedy dzieciakiem jeszcze się było. Potem dowiedziałem się, że ma powstać "Dragon Ball Super" - i owszem, jak zacząłem oglądać, tak znów się wciągnąłem - jednak, tak jak wspominałem wcześniej, parę rzeczy za bardzo rzucało mi się w oczy, coś, co nie pasowało mi kompletnie.
No ale oprócz DB, warto też wspomnieć, że mam za sobą sporą liczbę innych tytułów, lepszych w moim odczuciu i tych gorszych ;)
Co do anime to na pewno warto wspomnie już klasykę mianowicie ''Cowboy Bebop'' - Który doczeka się też aktorskiej wersji w postaci serialu od Netflixa oczywiście mam swoje obawy jak większość, liczę jednak że aktorsko się nie zawiodę bo do tej pory seriale od nich oglądało się dobrze.
Oglądałem, świetna seria. O wersji aktorskiej też słyszałem i tu również i u mnie się te obawy pojawiają. No ale zobaczymy, jak wyjdzie. Jeżeli lubisz przeskoki w czasie i tym podobne, to polecam bardzo "Steins;Gate" - choć mam podejrzenia, że mogłeś już widzieć :D Niewątpliwie seria, którą warto zobaczyć, a i która na długo zapadnie w pamięć. W moim przypadku tak było, zdecydowanie jedno z lepszych anime, które widziałem (choć majstersztyków w zasadzie już trochę też było na mojej liście).
''podobno brata bliźniaka Beerusa ''
Nie żadne podobno a Champa JEST bratem bliźniakiem bererusa .
Wpisz w Gogle Champa i ci wyskoczy
Specjalnie napisał "podobno", ponieważ nie zagłębiał się dokładnie w to, kto to jest, a jedynie przeczytał u kogoś w poście (prawdopodobnie u ciebie), że to brat bliźniak, więc słowo "podobno" tu jak najbardziej pasuje, tylko ty kontekstu zdania nie zrozumiałeś. Nie napisał nigdzie, że tak nie jest, więc wszystko w jego komentarzu trzyma się kupy.
''że to brat bliźniak, więc słowo "podobno" tu jak najbardziej pasuje, tylko ty kontekstu zdania nie zrozumiałeś. ''
To może przeznacz swoją mądrość na rzeczywistość ?? I to zamiast w INTERNECIE zgrywać mądrego ?? .
Było by to dobrze . Mam jeszcze za świeże konto by długo gadać ,musze poczekać aż mi minął limity .
Nie rozumiem o co ci chodzi. Skoro źle rozumiesz wypowiedzi innych, to ci to wyjaśniam. Z takim nastawieniem nie komentuj w takim razie, jak nie chcesz, żeby ktoś ci odpowiadał. Łatwe do zrobienia.
''Nie rozumiem o co ci chodzi. Skoro źle rozumiesz wypowiedzi innych, to ci to wyjaśniam ''
Skąd ten WNIOSEK że ja nie rozumiem ?? Na real trzeba przeznaczać swą mądrość a nie na internet .
''Z takim nastawieniem nie komentuj w takim razie ''
Jakbym faktycznie przeginał i nie miał racji to któryś z adminów tutejszych ,zwróciłby mi uwagę lub dał upomnienienie . Tego NIE zdarzyło sie na fw od lat . To jest istny dowód że tutejsi użytkownicy nie mają racji że sie do mnie przyczepili .
"Skąd ten WNIOSEK że ja nie rozumiem ?? Na real trzeba przeznaczać swą mądrość a nie na internet . "
Wniosek nasuwa się po tym, jak czytam właśnie twoje wypowiedzi. Szczerze? Jak ktoś czegoś nie rozumie, to oczywiste jest, że nawet tu, na forum, lepiej jest wyjaśnić, o co dokładnie chodzi / chodziło. Jeżeli gdziekolwiek jest odbierany nie tak jak trzeba czyjś przekaz, to lepiej to wytłumaczyć...
"Jakbym faktycznie przeginał i nie miał racji to któryś z adminów tutejszych ,zwróciłby mi uwagę lub dał upomnienienie . Tego NIE zdarzyło sie na fw od lat "
Nie wiem co się zdarzyło, a co nie, ale kont masz już nie wiadomo ile - nie będę wnikał z jakiego powodu. Plus piszesz mi coś o adminach, kiedy mi chodzi o normalną dyskusję. Ty się odnosisz do czegoś, rozumiejąc to w inny sposób, to inna osoba podpowiada, o co chodziło. Użytkownicy się nie "przyczepili" bez powodu. Dostajesz takie komentarze, a nie inne, ponieważ sam chyba nie kontrolujesz tego co piszesz i to jest właśnie główny powód.
"Jakbym faktycznie przeginał i nie miał racji to któryś z adminów tutejszych ,zwróciłby mi uwagę lub dał upomnienienie . Tego NIE zdarzyło sie na fw od lat . To jest istny dowód że tutejsi użytkownicy nie mają racji że sie do mnie przyczepili . "
twoje poprzednie konta zostały poblokowane przez administrację, dlatego znowu piszesz z innego konta. To dowód, że admini nie chcą byś sie udzielał na forum fw i inni użytkownicy mają rację.
"Na real trzeba przeznaczać swą mądrość a nie na internet . "
twoja mądrość ma jakieś ograniczenia? jeśli musisz wybierac czy byc mądrym w realu czy w internecie to masz poważny problem.
''twoje poprzednie konta zostały poblokowane przez administrację, dlatego znowu piszesz z innego konta. To dowód, że admini nie chcą byś sie udzielał na forum fw i inni użytkownicy mają rację. ''
Przez minione lata do dziś NIE dostałem od adminów,żadnego upomnienia ani ostrzeżenia . To byłby dla mnie istny dowód że krytyka mej osoby jest słuszna i ci krytykujący mnie użytkownicy mają racje .
;;twoja mądrość ma jakieś ograniczenia?
Nie mam żadnych ograniczeń mądrości,a jak w to wątpisz to twoja sprawa .
''jeśli musisz wybierac czy byc mądrym w realu czy w internecie to masz poważny problem. ''
Przecież internet jest ANONIMOWY . Wpajanie w stylu każdego da sie znaleźć , jest zerową szansą . To tak jak liczyć by w Polsce była by sroga śnieżna zima , to też jest zerową szansą .
"Przez minione lata do dziś NIE dostałem od adminów,żadnego upomnienia ani ostrzeżenia . To byłby dla mnie istny dowód że krytyka mej osoby jest słuszna i ci krytykujący mnie użytkownicy mają racje ."
Założyłeś kolejne konto czyli administracja ponownie uniemożliwiła ci pisanie z "Gokumastergodssj" to pokazuje, że nie chcą byś się udzielał na fw. Już rozmawiałem z administracją, to konto również zostanie zablokowane
"Nie mam żadnych ograniczeń mądrości,a jak w to wątpisz to twoja sprawa "
Skoro mówisz, że mądrość trzeba zachować na real a nie internet, to znaczy, że są u ciebie ograniczenia i to są twoje słowa.
"Przecież internet jest ANONIMOWY . Wpajanie w stylu każdego da sie znaleźć , jest zerową szansą ."
To nie ma nic wspólnego ze zdaniem powyżej - popraw.
"To tak jak liczyć by w Polsce była by sroga śnieżna zima , to też jest zerową szansą ."
Doucz się geografii i stref klimatycznych.
Jest właśnie tak jak napisał Rivaine :) - Nie wgłębiałem się w anime a takie info dostałem od jednego z użytkowników, wiec sam też tego nie weryfikowałem :)
Po raz któryś napiszę - ta dyskusja była normalna, póki ty się nie pojawiłeś ;)
Jakby było to prawdą co piszesz temat , NIE poszedłby do blokady .
A jednak temat poszedł do blokady ..
Czytaj ze zrozumieniem. Temat został zablokowany nie bez powodu. Na początku i owszem, toczyła się normalna dyskusja, do czasu aż ty nie pojawiłeś się z tą swoją postawą bronienia za wszelką cenę DBS.
''Temat został zablokowany nie bez powodu. ''
Administracja uznała najwyraźniej że ta dyskusja NIE była normalna . Jakby uznali że była normalna dyskusja temat NIE został by zablokowany .
''Czytaj ze zrozumieniem. ''
To już twoja sprawa skoro dostrzegasz brak ze zrozumieniem .
''Na początku i owszem, toczyła się normalna dyskusja, do czasu aż ty się tam nie pojawiłeś. ''
Udowodnij to administracji . Blokada tematu powinna być dla CIEBIE sygnałem by z tym skończyć .
"Udowodnij to administracji"
To raczej administracja tobie udowodniła, że coś było na rzeczy. Raz, że temat został zablokowany akurat wtedy, kiedy dyskusja toczyła się z tobą. No i dwa - że to nie konta innych użytkowników, a twoje są blokowane.
"Blokada tematu powinna być dla CIEBIE sygnałem by z tym skończyć . "
Skończyć z czym? Ja akurat chciałem normalnie prowadzić z tobą dyskusję, ale gorzej, że nie miałeś nic do powiedzenia, a zbaczałeś z tematu ;)
T''o raczej administracja tobie udowodniła, że coś było na rzeczy. ''
Administracja NIE trzyma tu żadnej ze stron ,są bez stromni .
''Raz, że temat został zablokowany akurat wtedy, kiedy dyskusja toczyła się z tobą. No i dwa - że to nie konta innych użytkowników, a twoje są blokowane. ''
Do czasu gdy ktoś z adminów, nie da odzewu na forum , że wina leży po mej stronie jedynie jak twierdzisz NIE uwierze że tak jest . Administracja nigdy sie nie odważyła mi błędów wytykać,jak to teraz próbujesz .
Więc swe przekonanie zachowaj dla siebie ..
"Do czasu gdy ktoś z adminów, nie da odzewu na forum , że wina leży po mej stronie jedynie jak twierdzisz NIE uwierze że tak jest ."
Gdyby było inaczej, to wszyscy użytkownicy którzy się wypowiadali w tych tematach dostaliby blokadę na konto. A tak się ładnie składa, że blokadę dostałeś tylko ty. Nie pisz, że to o niczym nie świadczy, decyzja administratorów w tej kwestii nie wymaga dyskusji nawet, jest jasność dlaczego tak się dzieje. Jeżeli ty dalej nie rozumiesz, dlaczego twoje konta są banowane, to cóż...
''Nie pisz, że to o niczym nie świadczy, decyzja administratorów w tej kwestii nie wymaga dyskusji nawet, jest jasność dlaczego tak się dzieje. ''
Na-razie po za tobą nikt decyzji administracji nie broni że robią słusznie .
''A tak się ładnie składa, że blokadę dostałeś tylko ty ''
Po tych kontach nie ma już śladu od kąd temat poszedł do blokady .
Więc twoja samotna obrona administracji nic nie oznacza .
Bywaj więc ..
"Więc twoja samotna obrona administracji nic nie oznacza ."
Tak jak twoje zdanie, że niesłusznie są blokowane twoje konta - ponieważ administracja ma więcej do powiedzenia w tej kwestii niż ty czy którykolwiek z użytkowników. Poza tym, ja po prostu się zgodziłem z procedurą, jaką wykonała administracja i myślę, że w tej sytuacji nie tylko ja (przypomnij sobie teraz już dawny temat).
Papa ;)
''Tak jak twoje zdanie, że niesłusznie są blokowane twoje konta - ponieważ administracja ma więcej do powiedzenia w tej kwestii niż ty. ''
To moja reakcja na twoje posty
https://www.youtube.com/watch?v=wPhOwUnWCLY
bywaj definitywnie .
Uważasz że nie administracja portalu nie trzyma żadnej strony, wiec nie dlaczego chcesz udowodnić że usunęli temat akurat z powodu Rivaine - Sam jak widać już się gubisz w swoich twierdzeniach ;)
Gdyby w temacie zawinił Rivaine to po prostu usunęliby jego posty a nie cały temat :)
''Uważasz że nie administracja portalu nie trzyma żadnej strony, wiec nie dlaczego chcesz udowodnić że usunęli temat akurat z powodu Rivaine - Sam jak widać już się gubisz w swoich twierdzeniach ;) ''
Ja niczego udowadniać NIE muszę . Jakby Rivaine raczył się opamiętać ,to ten burdel nie ciągnął by sie w koło macieju .
''Gdyby w temacie zawinił Rivaine to po prostu usunęliby jego posty a nie cały temat :) ''
Gdy-są blokowane tematy lecą i posty ...
I mamy następne konto.
"Gdy-są blokowane tematy lecą i posty ..."
Nie zrozumiałeś jego przekazu. Chodzi o to, że gdybym w którymś miejscu zawinił, to administracja już dawno by zrobiła ze mną porządek, a jest zupełnie odwrotnie -> bardziej się tobą interesują. Zarzuty które kierujesz w moją stronę, pasują idealnie do ciebie.
'
''I mamy następne konto. ''
I co z tego ??
''Nie zrozumiałeś jego przekazu ''
Od dawania przekazu jest tylko seria dragon ball , a nie typki twego pokroju .
''Chodzi o to, że gdybym w którymś miejscu zawinił, to administracja już dawno zrobiłaby ze mną porządek, ''
Admini zastanawiają sie co uczynić z tobą ...
''a jest zupełnie odwrotnie -> bardziej się tobą interesuje. Zarzuty które kierujesz w moją stronę, pasują idealnie do ciebie. ''
Nie ma tak że jestem pełni winny , nigdy jedna ze stron nie jest winna całej sytuacji .
Poczekaj aż minął mi limity wypowiedzi ...
Wiesz, z racji tego, że już coś pisałem na ten temat, pozwolę się nie powtarzać. Możesz sobie przypomnieć, co pisałem wcześniej.