za młodu rozumiem, ale czy jak ktoś w wieku 18 lat chodzi i udaje że strzela rękoma? widziałam niejednego takiego ba i nawet starszych, co wy o tym sądzicie? moim zdaniem mają płytką wyobraźnie ograniczoną tylko do db no i oczywiście jakiś kompleks (mały ferdzio? szpecąca twarz)
Cóż jak dla mnie to właśnie Ty jestes najbardziej ograniczonym człowiekiem jakiego spotkałem na filmwebie. Ja osobiście nie widziałem nikogo w wieku 18 lat który by strzelał rękami i wątpie żeby ktoś w tym wieku to robil (chyba ze na youtubie). To że ktoś lubi Dragon Ball nie świadczy o tym że jest ograniczony - wręcz przeciwnie. Aha i nie wiem co mają kompleksy do wyobraźni. Sądząc po twoim poście masz jakiś ubytek w mózgu i być moze dlatego jesteś zakompleksiona. W każdym razie prowokacja sie nie udała.
Kurwa myślałem że takie przygłupy wiginęły. Skoro widziałeś ludzi którzy strzelają rękami to radze Ci udaj sie na jakies leczenie.
Człowieku weź się z nimi nie kłóć bo szkoda twojego czasu ;p A wy won do gimnazjum tępe blachary, albo przed blok chlać wódę ze swoimi łysymi boyami, a nie zaśmiecać internet.
O Boże, no i co z tego? A ja widziałem normalnie nawet jak ktoś prubuje zrobić fuzję. A potem się do nich dołączyłem..
O Boże, no i co z tego? A ja widziałem normalnie nawet jak ktoś prubuje zrobić fuzję. A potem się do nich dołączyłem..
HAHHAHA DOBRE DOBRE.. ;D
Marna prowokacja kolego/kolażanko ....
Poczytajcie sobie inne posty tego usera, ich poziom jest zaskakujaco wysoki!
Pozdro dla Ciebie fanie/fanko Pokemon!
"O Boże, no i co z tego? A ja widziałem normalnie nawet jak ktoś prubuje zrobić fuzję. A potem się do nich dołączyłem.."
Czekaj, czy to nie było w wieluńskim LO, na lekcji matmy? :D
Nie chce nic mowic ale ja w wieku 18 lat sciagnalem wszystkie odcinki i je obejrzalem ;>
Ja mam 21 lat i po dziś dzień oglądam DB. I co, to taka wielka zbrodnia? Czego mam się wstydzić?! Manga to gatunek który oglądają nawet dorośli. A Dragon Ball to klasyk z którym trudno się rozstać. No i jeszcze te wspomnienia z dziecństwa... :)
Przeciez nic nie mowie, sam swego czasu ogladalem sporo Anime, troche teraz mi przeszlo, ale i tak milo wracam myslami. A DB jest na pierwszym miejscu, obejrzalem wszystkie odcinki :)
Nie, broń Boże, ja nie pieje do Ciebie, tylko do osoby, która rozpoczęła całą dyskusję. Ja za to ostatnio właśnie wróciłam do anime. Ostatnio nawet ojciec mnie na tym przyłapał, popatrzył z politowaniem i się pyta "Czy kiedyś z tego wyrośniesz...?" odpowiedziałam tylko ze śmiechem "NIGDY!"- z DB się nie wyrasta ;)
Zgadzam sie, Kamehame haa ;) W szoku jestem ze komus z przedstawicieli plci pieknej podoba sie to anime :)
Żartujesz?! Ja je poprostu uwielbiam! Ale to prawda, chyba jesteśmy w mniejszości... :( Jako mała dziewczynka oglądałam DB razem z bratem :D I zawsze byłam pierwsza przed TV :D Pewnie gdyby dziś wznowili emisję byłoby tak samo haha :D Czasami sama się sobie dziwię, że taka ze mnie subtelna kobietka a lubię takie mordobicie ;p Cóż, chyba zawsze miałam słabość do umięśnionych przystojniaków ;D haha Jakoś takie nawalanki i krew mnie nie ruszają, ale kilka razy łezka pociekła, ze śmiechu i wzruszenia :)
Jak wiekszosc kobiet lubisz umiesnionych bezmozg... znaczy przystojniakow ;) To anime to swietne polaczenie walki (sztuk walki) i humoru, odcinki bardzo krotkie i nie wiele sie w kazdym zmianialo, mozna bylo opuscic 5 i tak sie wiele nie stracilo, pamietam ze w rtl7 lecialy po 3 jeden za drugim. Lecz to wszystko dodawalo uroku. :)
Nie wiem do którego z bohaterów piejesz mówiąc o bezmózgach... haha Każdy z nich miał swój osobisty urok :D Prawda, czasami akcja za bardzo się wydłużała, jakbym oglądała Modę na sukces :D Hahaha :D Ale przyznaj,że niezależnie jak bardzo akcja by się rozciągała to nie chciałbyś przegapić ani jednego odcinka ;D Tak niezaprzeczalnie, DB ma swój urok :)
Również to wydłużanie się akcji skojarzylo sie z Modą na sukces, np walka z Frizerem ;) Nie ma co DB zawsze wciagal :)
Powiem tak, mam 18 lat, oglądam DBZ po dziś dzień, czy robię jakieś przestępstwo? To jest dla ludzi, nie dziwiłbym się, gdyby nawet ktoś ze starszych w mojej rodzinie zaczął to oglądać.
Anime jest skierowane głównie do nastolatków co nie oznacza, że dorosli nie mogą oglądać.
Pamiętam, jak kiedyś będąc mniejszym podniecałem się kolejną walką Goku xDD.
A co do wymachiwania rękoma ;x sam kiedys się w dzieciństwie tak z sąsiadem bawiłem ^^ Teraz nikogo takiego nie widuje.
Wszystko jest dla ludzi... Lecz manga jest nie tylko dla dzieciaków i nastolatków. Trzeba pamiętać, że to wytwór japoński a oni mają całkowicie inną mentalność. Tam dorośli wręcz się zaczytują i wkręcają w oglądanie mangi u nas jest to zjawisko raczej mało spotykane... W Japonii nikogo nie dziwi widok poważnego biznesmena czytającego w pociągu komiks(czyt. mangę). U nas na kogoś takiego patrzono by z politowaniem, szkoda :( Tam przemoc i erotyka jest czymś normalnym- gdyby moja mama wiedziała co oglądałam jako dziecko to by sobie pewnie włosy z głowy rwała. Ech, te kulturowe różnice...
Przykro mi to przyznać ale DB został wyparty przez nowszą, i moim zdaniem gorszą, mangę. Zasługą jest jednak, że to Akira stworzył pewien nurt i sposób przedstawiania mangi, na której wzorują się teraz inni twórcy. Szkoda, że DB pamiętają głównie ludzie z naszego pokolenia (pokolenie DB haha :D). Kurcze, ten serial jest starszy ode mnie.. :p Pewnie gdyby znowili emisję byłoby inaczej, a tak, szkoda gadać. Klasyka odchodzi do lamusa, jak zawsze. Dobrze, że to forum przeczy temu stwierdzeniu, choć w sumie.... sam temat tego forum jest dosyć...hmmm... niefortunny, ujmijmy to lekko. Ale kto by się przejmował takimi osobami... :p
A co ogladalas jako dziecko, DB byl ocenzurowany przez francuzow i taka wersja byla puszczana w Polsce. Cos gorszego ogladalas? :) Zgadzam sie z tym co piszesz, nie znam osoby w moim wieku lub podobnym, ktora by nie znala tego tytulu, gdy DB byl emitowany to podworka pustoszaly, ja sam ogladalem u kumpli bo w domu nie mialem tego kanalu.
W ogole to calkiem nie dawno, z 2-3 lata temu, dlugo przesiadywalem na forum animesub, ogladalem sporo tytulow anime, nawet udalo mi sie zarazic kilku kumpli (nie jakis nolive'ow, normalnych), a juz mielismy po okolo 20 lat. :) Teraz sie troche zmienilo, moze znudzilo, oczywiscie po za jednym tytulem DB, gdyby ktos poprosil abym z nim poogladal nie wahal bym sie. ;)
Moja Mama nie byłaby zachwycona gdyby widziała,że jej mała córeczka oglądała takie mordobicie ;)Pewnie wolałaby, żebym oglądała Czarodziejke z Księżyca ;p Ech, rodzice.
Dla naszego pokolenia DB to legenda, nawet jeśli ktoś nie oglądał/nie lubił to zna ten tytuł, a dziś...?
Prawda, DB się nie nudzi. Na szczęście, mogłabym powiedzieć, bo DB "połączył" mnie z moim facetem. Pamiętam jak powiedziałam (wtedy jeszcze koledze :p), że film DB Evolucja to obraza dla tego anime i dla Akiry. Nie wiedziałam tylko, że Łukasz to wielki fan DB... Z kawiarni wyszliśmy po 5 godzinach hahaha :D
Teraz za bardzo nie mam czasu na oglądanie ale jakbym chciała się odstresować albo rozerwać to wiem po jaki tytuł sięgnąć :D
(MIAŁAM NA MYŚLI TEN POST)
Lilian5 12 stycznia 2010 23:18 odpowiedz zgłoś do
usunięcia
Żartujesz?! Ja je poprostu uwielbiam! Ale to prawda, chyba jesteśmy w
mniejszości... :( Jako mała dziewczynka oglądałam DB razem z bratem :D I
zawsze byłam pierwsza przed TV :D Pewnie gdyby dziś wznowili emisję byłoby
tak samo haha :D Czasami sama się sobie dziwię, że taka ze mnie subtelna
kobietka a lubię takie mordobicie ;p Cóż, chyba zawsze miałam słabość do
umięśnionych przystojniaków ;D haha Jakoś takie nawalanki i krew mnie nie
ruszają, ale kilka razy łezka pociekła, ze śmiechu i wzruszenia :)
Witaj :D :D :D Trochę damskiego towarzystwa mi się przyda, bez obrazy panowie, ale solidarność jajników i taki tam :D :p
Czy mówiłam coś, że jesteśmy w mniejszości? Chyba już niedługo. No panowie, zaczynamy Wam robić konkurencje na tym forum haha :D
Zgadzam się z Tobą w 100%, gdyż ostatnio też ściągałam DB (a mam 22 lat)i
jak to powiedziałaś " Ostatnio nawet ojciec mnie na tym przyłapał,
popatrzył z politowaniem i się pyta "Czy kiedyś z tego wyrośniesz...?"
odpowiedziałam tylko ze śmiechem "NIGDY!"- z DB się nie wyrasta ;) ". No i
to samo powiedziałam mojemu ojcu jak mnie na tym przyłapał. :)
Pozdrawiam Kamehameha;)
haha :D Gdyby nie ja to mój brat by pewnie nie wiedział czym jest DB :p W końcu to ja zwoływałam przed telewizor ;D Ale miałam chyba diabła za skórą: mój brat jest ode mnie 3 lata młodszy,a ile ja mogłam mieć jak emitowali DB? Pewnie ledwo co od podłogi odrosłam :p Nie ma to jak deprawacja młodszego rodzeństwa :p hihi ;)
no a mój brat jest starszy ode mnie o 4lata i to on zaczął, ale ja też
zawsze przed tv zwoływałam :D
a ja mam 25 lat...
i od paru miesiecy pozwalam sobie na tą 20-to minutową przyjemność, odswiezajac stare emocje, w kazdy poniedziałek z Dragon Ball Kai
:P
Jak miło widzieć, że jest tutaj fan starszy ode mnie :p Cóż widać nie tylko ja jestem taka zdziecinniała- jakby to powiedział mój ojczulek haha :p Cóż, jego zdanie, jego problem, z resztą i tak się tym nie przejmuję. Pozdrawiam kolegę fana :D
Tez jestem starszy od Ciebie, nie wiele ale jednak, wiec jest nas juz dwoch ;)
Jest już nas trzech:)pokolenie DB i TZM (to już jest samo w sobie arcydziełem).
Ja mam 23 lata i ostatnio wróciłem znowu do DBZ. Strasznie spodobała mi się kinówka "Bardock- ojciec Goku" Polecam.
Ja osobiście uważam, że mało jest TAK dobrych anime, chociaż to zależy od gatunku.. Jeszcze pamiętam te czasy kiedy po wejściu do domu włączało się RTL7 heh..
ja Cie popieram Elizka.Niedobrze mi sie robi jak widze jak stary chłop ogląda taie bajeczki.Troche powagi ludzie!!!! Poza tym nawet jesli miałbym wymienić jakis film animowany to DB byłby bliżej końca listy!!
co rozumiesz przez pojęcie stary chłop? bo ja kogoś kto ma grubo ponad 40-stke. no jeżeli widzisz kogoś,że ma te od 18 do 25 lat jako starego chłopa to no cóż brak komentarza.
Lepiej siąść i bezmyślnie gapić się w TV z browarem w ręku i k**wować na cały świat. Tak powinien zachowywać się prawdziwy, stary chłop.
elizaaa jesteś nie dojebana czy co.Ja bardzo lubię DB oglądałem od 17 roku teraz mam 26 i też oglądam jak na daży się okazja.