Dragon Ball :) od razu przypomina mi się dziecinstwo (nie żeby minęło czy coś XD) jedyna wadą tej bajki, że w Polsce bez dobrego źródła (niestety takiego nie posiadam :() nie można obejrzeć jej bez cenzury. Już wiele razy oglądałam odc z cenzurą ale bez niej nigdy ;(. Kiedy sie zorientowałam, że ucinają nawet po 1/2 odcinka: podczas walki z freezerem. Właśnie zaatakował go Krillan; parę ciosów, zmiana sceny i Krillan ma dziurę w kostiumie jakby coś go przeszylo. Zaciekawilo mnie to, poszukałam na Wrzucie (polskiej wersji YouTube) znalazłam parę scen bez cenzury !!!szok!!! Jakie to były sceny okazało sie, że Krillan w wyjątkowo okrutny sposób został nabity na rogi Freezera. Mimo tego, że DB okazało się baaardzo krwawą bijatyką bardzo lubię te bajkę. Po za tym zapoczątkowała ona w TV serię Japonskich anime np. Pokemon, Digimon (nie wiem jak się pisze ;)) które okazało się niewypałem za skopiowanie pomysłu od Pokemonów. Ale mimo wszystko każda z tych bajek miała swoja fabułę i pomysł; z wyjątkiem "naruto" skopiowało pomysł DB: też chodzi o ratowanie świata, walki itp. Na koiec wypowiedzi muszę dodać że Dragon Ball jest najlepszą bajką jaka powstała...i...i...i po prostu ogladajcie ją!!!