Chodzi mi o to czy oddcinki z Bardockiem to są własnie w tej edycji DB
Odcinków z Bardockiem nie ma.Jest tylko wspomniany o nim wątek w Dragon Bal Z.O Bardocku powstał film Bardock the father of Son Goku.Pozdrawiam :)
Mam taką prosbe mogł by ktos wypisac ogólnie ile edycji tego Dragon Balla jest razem z tymi filmami pełnometrazowymi. Bym chciał obejzec tak w miare wszystko od początków i nie zgubic fabuły.
Dragon Ball - 153 odcinki
Dragon Ball Z - 291 odcinki
Dragon Ball GT - 64 odcinki
Do tego cztery filmy kinowe z DB, trzynaście filmów kinowych z DBZ, dwa odcinki specjalne z DBZ i jeden z DBGT + trzy króciutkie serie OAV. O Bardocku opowiada pierwszy specjal, o Future Trunksu drugi, ten z DBGT jest o prapra wnuku Goku. OAVki powstały w celu promowania gier. Co do kinówek, czwarta kinówka z DB jest czymś w rodzaju streszczenia kilku pierwszych tomów mangi, dwie pierwsze są osobnymi historyjkami a trzecia o ile pamiętam jest taką alternatywną wersją wydarzeń. Jeśli zaś chodzi o kinówki z DBZ, pierwsza z nich opowiada o Garlicu i ten wątek jest kontunuowany w serii (pomiędzy Freeza Saga a Future Trunks Saga). Piąta i szósta opowiadają o Coolerze, braciszku Freezera który przybywa na Ziemię. Pozostałe to mniej lub bardziej powiązane z serią osobne historyjki.
Tak na dobrą sprawę wszystkie kiówki i specjale powstały w celu uzupełnienia serii, nie trzeba ich oglądać aby nie zgubić jakiś wątków z serii telewizyjnej, nie trzeba ich też raczej oglądać w odpowiedniej kolejności.
Mam nadzieję że pomogłem ;>
Polecam tę stronkę http://www.master.q3.prv.pl/pl/005/004/
Znajdziecie tam wszystkie filmy oraz odcinki Dragon Ball`a.... (można je pobrać tylko za pomocą przeglądarki Internet Explorer)