PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94334}

Dragon Ball

1986 - 1989
8,3 65 tys. ocen
8,3 10 1 65021
8,1 11 krytyków
Dragon Ball
powrót do forum serialu Dragon Ball

Obejrzałem 4 pierwsze odcinki i trochę mnie one wynudziły.
W ogóle odnoszę wrażenie, że jest to anime skierowane dla dzieci, zero walki, akcji. Nic
ciekawego w sumie w tych czterech odcinkach się nie wydarzyło.
Jest sens oglądać dalej? Wam podobało się to od początku, czy początkowe odczucia mieliście
podobne do mnie, a dopiero z czasem całość się rozkręca?

FiliTV

To jest jedno z najlepszych anime jakie kiedykolwiek powstało. Z początku może wydawać Ci się nudne, postaram się to zrozumieć. Ale uwierz, później będzie naprawde ciekawiej. Musisz tylko dotrwać do momentu , w którym zacznie się jakiś wątek. Goku będzie trenował i stawał się już tylko lepszy. Naprawdę polecam!

ocenił(a) serial na 10
FiliTV

Nie tyle ciekawiej, co inaczej. Pierwsze kilkadziesiąt odcinków Dragon Balla są mega przygodowe, lekko napisane i tak trzeba do nich podejść. Później anime staje brutalniejsze, poważniejsze, pełne walk i akcji. Ja traktuję Dragon Ball i Dragon Ball Z na równi, pierwsze jako super przygodę o małym Goku, drugie jako pełna napięcia opowieść o wojownikach.

Strider_

A kiedy mniej więcej Dragon Ball zmienia koncepcję ? Dopiero w "Z"?

ocenił(a) serial na 10
FiliTV

Wydaje mi się, że od sagi Piccolo Daimao, gdzieś koło setnego odcinka, chociaż wcześniej też już były poważniejsze akcje, m. in. Turniej Sztuk Walki z udziałem Tenshin-hana. Ale jeśli masz zamiar oglądać właśnie od tych odcinków, nie rób tego! Obejrzyj wszystko od początku, uwierz ze nie pożałujesz.

FiliTV

Cierpliwości. Lepiej oglądnąć DB żeby wiedzieć o co potem chodzi, bo jest wiele nawiązań do tego. Ale prawdziwa akcja zaczyna się w Zet. Ale zamiast Z polecam oglądać DB Kai. To samo ale w o wiele lepszej oprawie.