PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94334}

Dragon Ball

1986 - 1989
8,3 65 tys. ocen
8,3 10 1 64915
8,1 11 krytyków
Dragon Ball
powrót do forum serialu Dragon Ball

TO NIE JEST BAJKA!!

ocenił(a) serial na 10

Mowicie ze uwielbiacie Dragon Ball'a a nie wiecie ze to jest bajka tylko anime. Kurde jak ja nie lubie takich sytuacji....

ocenił(a) serial na 10
Jestem_Vegeta

To oczywiste że Dragon Ball to anime. Nazywanie arcydzieła tego pokroju "bajką" można porównać do nazywania telewizji zlepkiem przesuwających się obrazków :D

gosja19

To się nazywa anime, ale mimo wszystko można przecież określać to np. w dłuższych wypowiedziach bajką itp. Przecież nie poprawnie by brzmiało, gdyby w kilkuzdaniowej wypowiedzi ciągle powtarzano słowo "anime". Ważne jest aby wiedzieć że do tego właśnie gatunku DB przynależy. :)

gosja19

taka tam baja

gosja19

o matko koniec świata roztopienie lodowca dziura budżetowa się stanie jak nazwe smocze kulki bajką

gosja19

TO JEST CHIŃSKA BAJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D : D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D.

użytkownik usunięty
GreenArrow2

masz racje nie jest to chińska bajka , ale na takich nie wpłyniesz

użytkownik usunięty
gosja19

takich ludzi nie przekonasz

gosja19

Treść twojego postu nie ma sensu, "nie wiecie że to jest bajka, tylko anime"

gosja19

Czy tylko ja wszelkie seriale (nie ważne, czy animowane (w tym anime), czy live-action) nazywam po prostu "serialami"? Nie lubię używać takich słów jak "kreskówka" czy "anime". A nazywanie jakiegokolwiek filmu, lub serialu "bajką" jest dla mnie opluwaniem go