PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94334}

Dragon Ball

1986 - 1989
8,3 65 tys. ocen
8,3 10 1 65021
8,1 11 krytyków
Dragon Ball
powrót do forum serialu Dragon Ball

Pamiętam, że w podstawówce zawsze był taki podział : Dziewczyny - oglądały Pokemon. Chłopaki - Dragon Ball. A ja jak zwykle byłam inna i dosłownie zakochałam się w tym anime. Nawet do dzisiaj o Son Goku i reszcie wiem wszystko :D Te czasy zawsze będą dla mnie wyjątkowe ...
Wiele osób pisze, że jest to głupia kreskówka, w której nic innego się nie dzieje oprócz tłuczenia się na zbite jabłko ... A ja, jako mała dziewczynka, z każdego odcinka wynosiłam jakąś dobrą cechę, radę. A to np. że cierpliwość popłaca, w grupie można zdziałać wszystko, przyjaźń i bliscy zawsze powinni być na pierwszym miejscu, każdemu złemu człowiekowi trzeba dać szansę (być może się zmieni na lepsze) ... i jeszcze długo mogłabym wypisywać. Ale nawet jeżeli idealizuję to mi to pasuje :)
Dla mnie Dragon Ball nie ma żadnych wad :)

ocenił(a) serial na 10
Gabriella_05

Popieram Cię w 100 procentach.DB jest The Best. Niby same walki ale coś w tym jest wciągającego i nigdy mi się nie znudzi.Nie jestem wcale chłopczycą mimo to po prostu go uwielbiam tak samo jak wtedy gdy był emitiwany w rtl7

ocenił(a) serial na 10
maryfw

Miło się dowiedzieć, że nie jestem jedyną dziewczyną, która nie wstydzi się przyznać , że uwielbia to anime :D
Pozdrawiam !

ocenił(a) serial na 10
Gabriella_05

no way ! :D zawsze jak powiem jakiejś dziewczynie że moją ulubioną kreskówką jest DRAGON BALL ,ona robi wielkie oczy z zdziwienia ;/ zazwyczaj dziewczyny trzymają się z daleka od takich seriali :) pozdrawiam wszystkie fanki !! :D

ocenił(a) serial na 10
sunnyrussel

Ha, proszę nie uogólniać :) Może nie jest nas za dużo... ale jesteśmy ! :):) Również pozdrawiam ^^

Gabriella_05

ja następna :D czyli wcale nie jest nas tak mało :)

ocenił(a) serial na 10
Fioletowa_

Hehe no na razie 3 ... zawsze to jakiś sukces :) :)

Gabriella_05

No to jestem czwarta =)
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Jutynka

5. ^^

ocenił(a) serial na 10
robaczek132

w takim razie jestem 6 ;P pozdro dziewczyny :)

Gabriella_05

7;) Zawsze po szkole szybko na obiad i przed TV , bo na RTL7 zaczynał się DB:) Co to były za czasy...;)

ocenił(a) serial na 10
Gabriella_05

Nie no myślę że znajdzie się sporo dziewczyn, które są fankami DB i ogólnie anime :D
Ja osobiście jestem wieeeeeeeeeelką!
Wychowałam się na DB ( kiedy jeszcze 'leciało' na rtl7 ) i zawsze z chęcią do niego powracam, obecnie np oglądam Dragon Ball Kai.
Na marginesie ... przez to, że znowu zaczęłam oglądać DB postanowiłam ( jako wierna fanka :D ) zamówić sobie koszulkę z Goku i tak też dzisiaj zrobiłam :) :) :)

Saori89

Też myślałam o koszulce z DB, ale nie mogę się zdecydować, co dokładnie ma na niej być.
Również oglądam DBKai. Zwykle w oryginalnej wersji, żeby nie czekać zbyt długo na polskie napisy.

W tamtym roku miałam na laptopie wszystkie 508 odcinków z DB, DB Z i DB GT i pooglądałam je w niecały miesiąc.
Niestety, gdy komputer był w naprawie zresetowali mi dysk...

ocenił(a) serial na 10
Jutynka

A ja mam wszystkie na płytkach :) i to dosłownie ... Wszystkie ! Jedynym moim problemem jest, że nie mogę znaleźć filmówek. Może jakieś podpowiedzi ?
A co do koszulek. Do zamówienia znalazłam tylko na angielskich stronach... prześlijcie linki gdzie i jak xD

Gabriella_05

BRAWO DZIEWCZĘTA !!!! =:-D Kinówki są do ściągnięcia, bez problemu z polskich stron, wystarczy "troche" poszukać :D

Gabriella_05

np. http://dbpolska.net/downloads/movie/dragon_ball_z_gt

ocenił(a) serial na 10
Gabriella_05

Ja kupiłam u tego http://allegro.pl/show_user.php?uid=11076994 sprzedawcy na allegro.
Wystawia praktycznie same aukcje dot. koszulek, kubków itp. z nadrukami.
Oczywiście nadruki to głównie foto z anime lub innych serialów :) np. http://allegro.pl/show_user.php?uid=11076994

BTW Bardzo ugodowy sprzedawca mimo, że na aukcji były koszulki męskie on na moją prośbę wysłał mi damską. Dlatego myślę też, że np. z własnym wzorem również nie byłoby chyba większych problemów.

Saori89

i kolejna fanka, moja siostra też ; d
czemu nie puszczą powtórek .. albo sailor moon .. !
a nie jakieś durne bajki, w których nie ma najmniejszego sensu.
mam 18 lat, a tak tesknie za dzieciństwem ..

ocenił(a) serial na 10
hooney92

"Sailor moon" nie oglądałam, ale miałam pełno tomów mangi :) Zawsze coś. W ogóle to leciało na RTL7 czy gdzieś indziej ?
Też tęsknie, a najgorzej jest, gdy słyszę opening z Dragon Ball Gt. Od razu chce mi się ryczec :D

ocenił(a) serial na 9
Gabriella_05

Ja również się dołączam. Jestem dziewczyną i kocham DB ;) Oglądłam pare dobrych lat temu, ale nigdy nie zapomne. To były wspaniałe czas. Teraz również z chęcią bym obejrzała xD

ocenił(a) serial na 9
dublinek88

mowcie co chcecie, jestem facet mam te 24 lata za soba ale jak puszcze sobie DB z plytki to gęba mi sie cieszy jak u dzieciaka ;D banan od ucha do ucha...a jak juz leci jakis utwor z serialu to łezka sie w oku kreci.. i mysli mkna ..ahh te czasy ,kiedy to bylo ..alez to byly czasy..;) jesli kiedys bede mial dzieci zararze ich tą manią do DB :) duzo sie nauczylem z tego anime...szkoda ze teraz niema zadnego takiego ktore by chociaz do piet Dragon ballowi dorastalo :(
i pozdrawiam fanki oczywicie ;D nieliczne ale są ;D Kameha z wami ;p

ocenił(a) serial na 8
Gabriella_05

To ja też się dołączam ;) uwielbiam tą bajkę , wychowałam sie na niej co tu dużo mówić .. :) i oglądałam DB na MiniMaxie ;) Pozdrawiam gorąco fanów tego anime

Gabriella_05

Ja także kocham Dragon Ball. Chociaz u mnie podział wygladał inaczej dziewczyny Czarodziejke z ksiezyca a chłopacy Dragon Ball.Uwielbiałam obie kreskowki jednak musze przyznac ze Dragon Ball interesował mnie bardziej .

Gabriella_05

Nazbierało się tu fanek i fanów DB;)
Ja oglądam to anime i jeszcze Sleyersów do tej pory. Są poprostu świetne.

ocenił(a) serial na 10
mlady007

Myślę, że ten nasz zbiór to nic w porównaniu do wszystkich fanów :D U mnie "Wolf's rain" zamuje drugie miejsce, smutne ale przepiękne anime.

Gabriella_05

U mnie Slayers, Dragon Ball i Hellsing, te trzy mangi i anime uwielbiam, oglądam kiedy mogę, czytam zawsze bo mam we własnych zbiorach.. Odrywają od świata, pomagają gdy jest źle. Coś wspaniałego.

Gabriella_05

Jedyną wadą było ocenzurowanie odcinków, które większość osób oglądało na RTL 7. Dlatego polecam obejrzeć sobie wersję bez cenzury, bez francuskiego dubbingu w oryginalnej japońskiej wersji językowej z polskimi napisami. Nawet nie ma porównania jeżeli chodzi o jakość.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
montanelli

Kiedyś znalazłam tylko nieocenzurowane fragmenty na YT, na całe - jakoś nigdzie nie mogłam trafic :(

Gabriella_05

Racja, oryginału nic nie przebije. Niestety nie znalazłam wersji online z polskimi napisami, za to tu - http://dbzepisode.org/ możecie obejrzeć z napisami angielskimi.
PS. Również jestem dziewczyną i uwielbiam DB :) Ile masz lat Gabriella_05 jeśli mogę zapytać?

ocenił(a) serial na 10
Semprini

odcinki japońskie z polskimi napisami są dostępne online (na megavideo) tutaj:
http://www.dragon-ball-z-uncut.kreskowka.pl/
ogólnie na tej stronie są również kinówki w oryginalnej wersji jezykowej z napisami i seria DB... odcinki z napisami są w kategoriach z dopiskiem uncut + 18.. przed otwarciem strony wyskakuje okno: "Ta strona zawiera materiały tylko dla dorosłych użytkowników. Jeśli jesteś pełnoletni kliknij OK jesli nie Anuluj." wystarczy kliknąć że jest się pełnoletnim i można oglądać :)

ocenił(a) serial na 10
Semprini

Oczywiście, że możesz zapytać. Wbrew krążącym stereotypom nie wstydzę się swojego wieku. Mam 15 lat.

ocenił(a) serial na 8
Gabriella_05

Pozdrawiam wszystkie fanki Sona Goku:) mam wszystkie odcinki DB i DB Z na dvd i w minione wakacje oglądałam je często wieczorem po pracy z wielką przyjemnością;)