Pamiętam, że w podstawówce zawsze był taki podział : Dziewczyny - oglądały Pokemon. Chłopaki - Dragon Ball. A ja jak zwykle byłam inna i dosłownie zakochałam się w tym anime. Nawet do dzisiaj o Son Goku i reszcie wiem wszystko :D Te czasy zawsze będą dla mnie wyjątkowe ...
Wiele osób pisze, że jest to głupia kreskówka, w której nic innego się nie dzieje oprócz tłuczenia się na zbite jabłko ... A ja, jako mała dziewczynka, z każdego odcinka wynosiłam jakąś dobrą cechę, radę. A to np. że cierpliwość popłaca, w grupie można zdziałać wszystko, przyjaźń i bliscy zawsze powinni być na pierwszym miejscu, każdemu złemu człowiekowi trzeba dać szansę (być może się zmieni na lepsze) ... i jeszcze długo mogłabym wypisywać. Ale nawet jeżeli idealizuję to mi to pasuje :)
Dla mnie Dragon Ball nie ma żadnych wad :)
Popieram Cię w 100 procentach.DB jest The Best. Niby same walki ale coś w tym jest wciągającego i nigdy mi się nie znudzi.Nie jestem wcale chłopczycą mimo to po prostu go uwielbiam tak samo jak wtedy gdy był emitiwany w rtl7
Miło się dowiedzieć, że nie jestem jedyną dziewczyną, która nie wstydzi się przyznać , że uwielbia to anime :D
Pozdrawiam !
no way ! :D zawsze jak powiem jakiejś dziewczynie że moją ulubioną kreskówką jest DRAGON BALL ,ona robi wielkie oczy z zdziwienia ;/ zazwyczaj dziewczyny trzymają się z daleka od takich seriali :) pozdrawiam wszystkie fanki !! :D
Ha, proszę nie uogólniać :) Może nie jest nas za dużo... ale jesteśmy ! :):) Również pozdrawiam ^^
7;) Zawsze po szkole szybko na obiad i przed TV , bo na RTL7 zaczynał się DB:) Co to były za czasy...;)
Nie no myślę że znajdzie się sporo dziewczyn, które są fankami DB i ogólnie anime :D
Ja osobiście jestem wieeeeeeeeeelką!
Wychowałam się na DB ( kiedy jeszcze 'leciało' na rtl7 ) i zawsze z chęcią do niego powracam, obecnie np oglądam Dragon Ball Kai.
Na marginesie ... przez to, że znowu zaczęłam oglądać DB postanowiłam ( jako wierna fanka :D ) zamówić sobie koszulkę z Goku i tak też dzisiaj zrobiłam :) :) :)
Też myślałam o koszulce z DB, ale nie mogę się zdecydować, co dokładnie ma na niej być.
Również oglądam DBKai. Zwykle w oryginalnej wersji, żeby nie czekać zbyt długo na polskie napisy.
W tamtym roku miałam na laptopie wszystkie 508 odcinków z DB, DB Z i DB GT i pooglądałam je w niecały miesiąc.
Niestety, gdy komputer był w naprawie zresetowali mi dysk...
A ja mam wszystkie na płytkach :) i to dosłownie ... Wszystkie ! Jedynym moim problemem jest, że nie mogę znaleźć filmówek. Może jakieś podpowiedzi ?
A co do koszulek. Do zamówienia znalazłam tylko na angielskich stronach... prześlijcie linki gdzie i jak xD
BRAWO DZIEWCZĘTA !!!! =:-D Kinówki są do ściągnięcia, bez problemu z polskich stron, wystarczy "troche" poszukać :D
Ja kupiłam u tego http://allegro.pl/show_user.php?uid=11076994 sprzedawcy na allegro.
Wystawia praktycznie same aukcje dot. koszulek, kubków itp. z nadrukami.
Oczywiście nadruki to głównie foto z anime lub innych serialów :) np. http://allegro.pl/show_user.php?uid=11076994
BTW Bardzo ugodowy sprzedawca mimo, że na aukcji były koszulki męskie on na moją prośbę wysłał mi damską. Dlatego myślę też, że np. z własnym wzorem również nie byłoby chyba większych problemów.
i kolejna fanka, moja siostra też ; d
czemu nie puszczą powtórek .. albo sailor moon .. !
a nie jakieś durne bajki, w których nie ma najmniejszego sensu.
mam 18 lat, a tak tesknie za dzieciństwem ..
"Sailor moon" nie oglądałam, ale miałam pełno tomów mangi :) Zawsze coś. W ogóle to leciało na RTL7 czy gdzieś indziej ?
Też tęsknie, a najgorzej jest, gdy słyszę opening z Dragon Ball Gt. Od razu chce mi się ryczec :D
Ja również się dołączam. Jestem dziewczyną i kocham DB ;) Oglądłam pare dobrych lat temu, ale nigdy nie zapomne. To były wspaniałe czas. Teraz również z chęcią bym obejrzała xD
mowcie co chcecie, jestem facet mam te 24 lata za soba ale jak puszcze sobie DB z plytki to gęba mi sie cieszy jak u dzieciaka ;D banan od ucha do ucha...a jak juz leci jakis utwor z serialu to łezka sie w oku kreci.. i mysli mkna ..ahh te czasy ,kiedy to bylo ..alez to byly czasy..;) jesli kiedys bede mial dzieci zararze ich tą manią do DB :) duzo sie nauczylem z tego anime...szkoda ze teraz niema zadnego takiego ktore by chociaz do piet Dragon ballowi dorastalo :(
i pozdrawiam fanki oczywicie ;D nieliczne ale są ;D Kameha z wami ;p
To ja też się dołączam ;) uwielbiam tą bajkę , wychowałam sie na niej co tu dużo mówić .. :) i oglądałam DB na MiniMaxie ;) Pozdrawiam gorąco fanów tego anime
Ja także kocham Dragon Ball. Chociaz u mnie podział wygladał inaczej dziewczyny Czarodziejke z ksiezyca a chłopacy Dragon Ball.Uwielbiałam obie kreskowki jednak musze przyznac ze Dragon Ball interesował mnie bardziej .
Nazbierało się tu fanek i fanów DB;)
Ja oglądam to anime i jeszcze Sleyersów do tej pory. Są poprostu świetne.
Myślę, że ten nasz zbiór to nic w porównaniu do wszystkich fanów :D U mnie "Wolf's rain" zamuje drugie miejsce, smutne ale przepiękne anime.
U mnie Slayers, Dragon Ball i Hellsing, te trzy mangi i anime uwielbiam, oglądam kiedy mogę, czytam zawsze bo mam we własnych zbiorach.. Odrywają od świata, pomagają gdy jest źle. Coś wspaniałego.
Jedyną wadą było ocenzurowanie odcinków, które większość osób oglądało na RTL 7. Dlatego polecam obejrzeć sobie wersję bez cenzury, bez francuskiego dubbingu w oryginalnej japońskiej wersji językowej z polskimi napisami. Nawet nie ma porównania jeżeli chodzi o jakość.
Pozdrawiam
Kiedyś znalazłam tylko nieocenzurowane fragmenty na YT, na całe - jakoś nigdzie nie mogłam trafic :(
Racja, oryginału nic nie przebije. Niestety nie znalazłam wersji online z polskimi napisami, za to tu - http://dbzepisode.org/ możecie obejrzeć z napisami angielskimi.
PS. Również jestem dziewczyną i uwielbiam DB :) Ile masz lat Gabriella_05 jeśli mogę zapytać?
odcinki japońskie z polskimi napisami są dostępne online (na megavideo) tutaj:
http://www.dragon-ball-z-uncut.kreskowka.pl/
ogólnie na tej stronie są również kinówki w oryginalnej wersji jezykowej z napisami i seria DB... odcinki z napisami są w kategoriach z dopiskiem uncut + 18.. przed otwarciem strony wyskakuje okno: "Ta strona zawiera materiały tylko dla dorosłych użytkowników. Jeśli jesteś pełnoletni kliknij OK jesli nie Anuluj." wystarczy kliknąć że jest się pełnoletnim i można oglądać :)
Oczywiście, że możesz zapytać. Wbrew krążącym stereotypom nie wstydzę się swojego wieku. Mam 15 lat.