Chciałem napisać o paru ciekawych sprawach odnośnie tej serii. Oglądałem zwykłe Dragon Ball i Dragon Ball Z, serią GT niespecjalnie się zainteresowałem. Najciekawszymi postaciami (ze strony złych) były dla mnie zdecydowanie Freezer i jego ojciec - King Cold. Tak samo ciekawi byli też Vegeta i Nappa. Ze strony dobrej lubiłem Songa, Trunksa i Ten-Shina. Mało interesował mnie Komórczak, jakoś napawał mnie największym wstrętem, dużo większym niż Szatan Serduszko czy Freezer.
Czy jest jakaś strona, na której podają szacunkową siłę bohaterów tego anime? Czytałem na jednym forum dyskusję, kto był silniejszy: Freezer czy jego ojciec? Niestety nie znalazłem zadowalającej odpowiedzi. Niemniej jednak scena walki King Colda z Trunksem była dość zabawna (zwłaszcza zdziwienie Colda, że to nie miecz daje siłę Trunksowi). Interesująca była też oferta oddania mu planet i uczynienia go swoim synem, na co Trunks się oczywiście nie zgodził. Niezmiernie śmieszył mnie też wyczyn Herkulesa próbującego pokonać Komórczaka i w ogóle cała postać tego "najsilniejszego człowieka Ziemi". Tak czy inaczej, zabawnych sytuacji było dość dużo, a ogólnie cała seria jest niezmiernie ciekawa.
PS: Zastanawiam się jednak nad obejrzeniem serii GT, bo słyszałem, że jest tam parę nowych postaci, np. brat Freezera.
zobacz na tej stronie:
http://dbpolska.net
a brat frezera cooler pojawia się tylko w 5 i 6 filmie kinowym db z. Jeśli chodzi o serie GT to niestety nie trzyma tego poziomu co poprzednie 2 serie , ale można obejrzeć żeby znac całą fabułę , ma też wiele nieścisłości w fabule w stosunku do db i db z.
Tak jak napisal moj poprzednik, masz zle zrodlo informacji :) w GT przedstawione sa przygody bohaterow, ktorych losy nie byly do tej pory zbyt istotne. Nie jest to to samo co DB i DBZ. Inna grafika i zaskakujaca fabula (wiekszosc akcji dzieje sie poza Ziemia, ze tak zaspoileruje :D) i moim zdaniem jedyne watki, warte zobaczenia przez fana serii, to motyw z tym malym wypierdkiem, ktory troche namieszal i dzieki niemu SSJ zyskuje nowy poziom oraz koncowka anime (pewne problemy ze smoczymi kulami). Ogolnie polecam przebrniecie przez cala serie ;) milego ogladania!