PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94334}

Dragon Ball

1986 - 1989
8,3 65 tys. ocen
8,3 10 1 65030
8,1 11 krytyków
Dragon Ball
powrót do forum serialu Dragon Ball
ocenił(a) serial na 9
Napier

Tak.

ocenił(a) serial na 10
Gr7g

Ale strasznie nudne to jest, myslalem ze lepsze anime to jest.

ocenił(a) serial na 10
Napier

mi tam się podoba

ocenił(a) serial na 7
Napier

Bo prawda jest taka, że pierwsza seria jest nudna do pewnego momentu. ale jaka by nie była warto poczekać do końca żeby zacząć oglądać Z :) Ja zacząłem od Z więc aktualnie nie nudzę się przy pierwszej serii

ocenił(a) serial na 10
andrzej2783

Zaczalem ogladac dalej i jestem w 61 odcinku i musze przyznac ze sie mylilem, to anime jest swietne.

ocenił(a) serial na 7
Napier

Nie bez powodu kiedyś za czasów RTL7 podwórka były puste o piętnastej ;p

ocenił(a) serial na 10
andrzej2783

Ciekawe czy leciala wersja cenzurowana, bo jak tak to wiele stracili... pafu-pafu xd

Napier

Od którego odcinka zaczyna być ciekawie ? Bo pierwszy był straaaaasznie nuuuudny...

ocenił(a) serial na 10
FiliTV

A ja jestem zdania, że to właśnie pierwsza seria Dragon Balla jest lepsza od drugiej (Dragon Ball Z). W każdym razie mój gust absorbuje te wszystkie przygody i wygłupy. W drugiej serii właściwie bez ustanku się bili, a pierwsza seria zrobiona została z większą lekkością, niewymuszonym humorem, była bardziej różnorodna - poszukiwania kul, starcie z Czerwoną Wstęgą, skarb piratów (wiem, to była część epizodu z Czerwoną Wstęgą), turnieje. Dużo kapitalnej zabawy. Druga seria, w mojej ocenie, była już nazbyt pretensjonalna.

W każdym razie pierwsza seria była i pozostaje magiczna. Chyba jedno z największych osiągnięć w historii mangi.

ocenił(a) serial na 9
wojteczek

Mnie też pierwsza podoba się najbardziej.

ocenił(a) serial na 10
Kassandra85

Celowo nie wymieniłem tego tak zwanego GT, bo to był produkt poboczny, z którym Toriyama nie miał nic wspólnego.