PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94334}

Dragon Ball

1986 - 1989
8,3 65 tys. ocen
8,3 10 1 65021
8,1 11 krytyków
Dragon Ball
powrót do forum serialu Dragon Ball

ale ja uwielbiam tą bajkę ( mam 21 lat ), no ale co tam każdy ma swoje słabe punkty :P

ocenił(a) serial na 10
Gohan

heh, powiem Ci że nie jesteś sam,i jestem pewien że jest więcej ludzi co mają koło 20 i uwielbiają Dragon Ball'a, ja mam 19 lat a chętnie oglądam sobie Dragon Ball'a i na jego temat wiem bardzo dużo. Pozdrawiam Wszystkich fanów:]

ocenił(a) serial na 10
Gohan

ja mam 19 lat i też uwielbiam Dragon Balla. :) pozdro

użytkownik usunięty
Gohan

ma 17 lat. uwarzam że ta kreskówka jest świetna. będe ją oglądał i podziwiał zawsze. nie wydaje mi się że uwielbianie tej kreskówki to jakiś "słaby punkt". pozdrowienia dla wszystkich fanów.

ocenił(a) serial na 10

22 wiosny, mój przyjaciel - 28 :) i to on mnie wciągnął w DB, jak miałem 16 lat śmiałem się z niego że w tym wieku ogląda "bajeczki", ale codziennie u niego siedziałem a w trakcie seansu na RTL7 musiałem siedzieć cicho i słuchać jak on to przeżywa śmiejąc się w duchu z niego, to był DRAGO BALL Z jak wszyscy się przygotowywali na przbycie kosmicznych wojowników, a gdy przylecieli to sam sprawdzałem co pięć minut która godzina żeby nie przegapić hehe. Teraz co jakieś pół roku oglądam od początku(akurat nie DB bo nie mam, tylko najlepsze - DRAGON BALL Z), a mój przyjaciel nie może się doczekać jak tylko wyjdzie będziemy palić i oglądać w kółko przeżywając wszystko na nowo:) POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH FANÓW DRAGON BALL !!!!!!!

Gohan

Ja mam 18 lat i byłem fanem Dragon Balla. Teraz już nie ogladam ( bo ni ma gdzie :D:D), ale postacie są fajne i dlatego zostawiam sobie takiego avatara :)

ocenił(a) serial na 9
Gohan

19 lat i DB uwielbiam
zaczęłam oglądać jakieś 5 czy 6 lat temu ale jak teraz oglądam teledyski i odcinki to mam mordkę od ucha do ucha uśmiechniętą
ja baja wymiata!!

Gohan

a ja mam 23 i tez lubie, ale tylko serie Z. zawsze mnie denerwowalo jak jedno posuniecie Songo w walce z Boo zajmowalo mu 10 odcinkow, hehe.. teraz sie z tego smieje.... :) seria GT juz nie byla taka zajmujaca.... niestety.

ocenił(a) serial na 10
zniesmaczony

MUAHAHAHAAA!15 lat,nikt nie wie tyle co ja na temat DB:PMam wszystkie odcinki na kompie!DB RULLEZZ!

ocenił(a) serial na 10
Gohan

ja mam 17 lat i ostatnio zakupilem sobie wszystkie odcinki z kazdej sagi (DB,DBZ,DBGT) + wszytskie kinowki. i od razu zaczely mi sie przypominac stare czasy kiedy czekalo sie z utesknieniem na seanse DB na rtl7. heh co to byly za czasy. ale teraz nie musze czekac :D:D kiedy chce to ogladam. zaczalem jakies 10 dni temu i juz koncze freeza saga!!

Gohan

Mam 19 lat i też lubię... najbardziej przypadła mi do gustu seria Z. i zawsze podziwiałem Vegetę bardziej od Songa:P pozdrawiam!:)

Gohan

żaden wstyd mam 21 lat i też uwielbiam dragon ball.

ocenił(a) serial na 7
Gohan

ja 19lat takze kocham DB... mimo że ostatnio obladalem serial kilka lat temu;p

użytkownik usunięty
Gohan

DLACZEGO UWAŻASZ, ŻE OGLĄDANIE "DRAGON BALLA" W TWOIM WIEKU TO SŁABY PUNKT? ANIME MAJĄ TO DO SIEBIE, ŻE OGLĄDAJĄ JE NAWET WIDZOWIE, DO KTÓRYCH FILM/SERIAL NIE JEST PRZEZNACZONY, NP.: "CZARODZIEJKA Z KSIĘŻYCA". KIEDYŚ PRZECZYTAŁEM WYPOWIEDŹ FACETA PO CZTERDZIESTCE, KTÓRY WRAZ Z ŻONĄ I DZIEĆMI OGLĄDAŁ KAŻDY ODCINEK I BARDZO MU SIĘ PODOBAŁ. A MOJA 24 - LETNIA SIOSTRA, MÓWI, ŻE CHĘTNIE OBEJRZAŁABY JESZCZE RAZ "CZARODZIEJKĘ..." I "DRAGON BALLA".

POZDROWIENIA.

ocenił(a) serial na 8
Gohan

17 lat i tez uwielbiam DB'ka...dizeki niemu zostalem porwany w siwat mangi i anime.
Jesli o mnie chodzi, ja lubie serie normalna (nie "Z") i namek sage,czyli frizer, a juz scislej mowiac to uwazam ze przygoda na planecie namek jest najlepsza z calego dragonballa. Chcialem tez oddac ze moim zdaniem seria GT to nie jest juz "ten" dragon ball, rysowal to ktos inny niz akira toryiama przez co postacie wydaja sie takie "swiecace jak psu jaja" a historia wcale nie jest fajna :P

ocenił(a) serial na 10
Redzik

jakie wyznania :D ja mam 17 lat a zaczołem oglądać ten serial jak sie zaczoł na RTL7 to kupa czasu mimo to dalej mi inponuje, jest świetny :D Nie wiecie czy leci w Tv na jakimś normalnym kanale bo bardzo bym sie go pooglądał???? Najbardziej mi sie podobała walka z frezerem, pierwsza przemiana Songa, według mnie bardzo fajny odcinek, kazdy był fajny ale ten jakoś szczególnie mi przypadł do gustu. Chiałbym sie sciagnać całą walke z frezerem, jakbyyscie mieli informacje na ten temat dajcie znać na filweb albo gg 8479479 :D

AroN_3

wszyscy sie przyznają więc i ja się przyznam! mam 20 lat i też bardzo lubię DB!wolę nawet serię DB niż DBZ! DBZ jest miejscami nieco przesadzony-szczególnie saga Cell i Buu- (ale też bardzo fajny^^) natomiast DB ma zdecydowanie wiecej humoru a mały Goku z tą swoją naiwnością jest po prostu rozkosznie rozbrajający! ^___^
moja ulubiona część DBZ to zdecydowanie część rozgrywająca się na Nameck! Ma bardzo dużo ciekawych zwrotów akcji no i do tego przemiana Goku----) świetne! ^^ szczególnie dobrze jest to przeprowadzone w mandze-nie ma tylu dłużyzn co w anime.
Szkoba, że animowaną wersję Dragona mieliśmy po francuzku i do tego z cenzurą. No, ale nie ma co narzekać! W końcu w naszym kraju to i tak cud, że to puścili! ^^
Jeśli chodzi o serię GT to nie bardzo mi się podobała. Jej zdecydowanym minusem była nieciekawa fabuła! W końcu głównym atutem DB była zawsze genialna fabuła i oryginalne postacie. Niestety w DBGT tego zabrakło-ale co się dziwić----brak reki mistrza! ^^ DBGT ma jednak swoje zalety: śliczne rysunki(dużo lepsze niż w poprzednich seriach!); oryginalną ścieżkę dźwiękową+oryginalny opening i ending!;no i Goku w postaci SSJ4---)ciekawy wygląd nie powiem... @_@

oj...do tej pory pamietam jak oglądałam DB na (świętej pamięci) rtl7 (terroryzowałam kierowcę autobusu szkolnego żeby szybciej jechał bo nie zdążę zobaczyć początku odcinka! ^___^ to były czasy!~~ale mi się na wspomnienia zebrało!~~...) ^_^
pozdrowienia dla wszystkich fanów!

Gohan

mam 23 lata i jak wiekszość wypowiadajacych sie tutaj jestem DB-maniakiem.Ta bajeczka jest poprostu rewelacyjna!! DB zainteresowala mnie mlodsza siostra dawno temu kiedy lecial jeszcze na RT7,byly to odcinki DBZ.Myslalem ze to jakas kolejna glupia japonska bajka, ale wystarczylo poogladac przez 10 minut by oszalec na punkcie DB.Potem byla dluga przerwa az do tego roku ,kiedy kumpel (rowniez DB-maniak) zalatwil mi wszystkie czesci DB,DBZ i DB-gt.I tak ogladam sobie, az przypominaja mi sie stare czasy.Wlasnie koncze DB i nie moge sie doczekac DBZ :-)))))))

użytkownik usunięty
radziwoj

wypowiadałem się już tutaj ale nie napisałem, że moją ulubioną postacią jest szatan serduszko, a ulubionym odcikniem ten w którym szatan zasłania songo kana przed atakiem nappy, oddając za niego życie. a jego wypowiedź jak już leży umierający i wkurwiony songo kan atakujący nappe. świetny odcinek (a może to było rozłożone na dwa, nie pamiętam)

Witam !!
Jak wszyscy tu jestem fanem DB i mam również ciekawą historię związaną z wielką fascynacją i pośpiechem...

kiedyś kiedyś dawno temu jakies 5-6 lat temu jak jeszcze leciał na rtl7 DB to często nie mogłem na niego zdążyć z powodu lekcji, aż pewnego razu wracaliśmy z kumplem i w domu tuż przy ulicy leciał DB zatrzymaliśmy się i przez tą firankę tak jak jakieś czereśniaki co nei mają tv w domu oglądaliśmy 1 odcinek a potem biegiem do domu na drugi..... co śmieszniejsze tak juz bylo za kazdym razem az własciciel chyba załapał ze ktos mu patrzy przez firanke i zaczą zasłaniac okno zasłoną :/ sie wkurzyliśmy... hehe to były czasy.

ktoś jeszcze ma jakieś podobne historyjki??
pozdrawiam fanów

Fijolek87

Jak dla mnie najlepszy serial anime.Świetne postacie,humor no i wpadająca w ucho muzyka.Kto ma OST'y z DB ten wie:) Szkoda tylko że na RTL7 leciał DB od francuzów z powycinanymi niektórymi scenami(brutalne i zboczone:) i błędnym tłumaczeniem imion i w ogóle ale i tak sie oglądało. Teraz mam 23 lata i na amazonie zakupiłem sobie cały DBZ na DVD oryginalny i niepowycinany:).
z innych anime autorstwa Akiry Toriyamy jeszcze dobre jest Dr. Slump...stary z 84 roku jak i nowy z 97 bodajze.

ocenił(a) serial na 10
Pafnucy

Cześć
Jak wszyscy tutaj jestem fanem tej anime(mam 15lat).Pamietam jak leciała ta
bajka na którejś antenie(chyba TVN,sporo czasu mineło).Byłem w podstawowce w mojej szkole każdy oszalał na jej punkcie od podstawówki po gimnazjum pamietam jak moi rówieśnicy bawili sie np.ktoś był songo a drugi vegeta i puszczali do siebie "kamechame":) jak to wspominam to odrazu chce mi sie śmiac.Fajne były to czasy.

Pozdrawiam wszystkich fanów:)

ocenił(a) serial na 7
Pafnucy

kupiles DBZ na dvd?? mozesz powiedziec za ile i czy samo wydanie jest ok?? a tlumaczenie jest wmiare ok (chodzi mi na ang bo o polskim nie marze ;)? ... i wszystkie sceny (wczesniej wyciete w rtlu) sa na swoim miejscu? pozdr

smakoszz

powiem Ci ze tlumaczenie w angielskim jest takiie same jak na Cartoon Network. ale i tak wole ogladac z japonskim dubem. lepszy klimat:) no i lepsze glosy oryginalne bardziej pasujace do postaci a nie jak w angielskim malutki gohan przemawia glosem nastoletniego fightera lol spradz na necie Dragon Ball Z Uncut Edition

Gohan

Heh... ja mam 17 lat i wielką słabość do anime .. jak leciało na rtl7 zawsze zamiast do obiadu siadałem przed tv i ogladałem jak zachipnotyzowany. :) W tej chwili przeżuciłem sie na inne anime ale DB jednak w pamieci zostało. Widziałem całe DB DBz DBgt nie wiem czy wyszły jakies nowe epizody , ale jednak najbardziej podobał mi sie pierwszy stary DB .. to były czasy :]:]

ocenił(a) serial na 10
Gohan

Heh u nas oglądanie Dragon Balla, jest chyba rodzinne:P Niedawno mój kuzyn pożyczył od kolegi płytę z DB i obejrzałam wszystkie odcinki w tydzień:) Pamiętam jak (kiedy jeszcze DB leciał na RTL7) poszły korki podczas któregoś z odcinków i 'jakoś' się nie chciało naprawić to się rozpłakałam, i poszłam oglądać do sąsiada:). Ale najlepszy był mój kuzyn: miały mu się przedłużyć lekcje (oczywiście w czasie DB) więc ...po prostu zwiał ze szkoły i pędem pobiegł do domu:). Albo kiedy nauczycielka w świetlicy nie chciała włączyć RTL7 bo mówiła że: ta bajka jest zbyt brutalna, to po protu jej powiedziałam że brutalna to jest tylko jej morda i że ma to natychmiast włączyć RTL7:D:D:D Heh fajnie jest powspominać 'dobre czasy'. A u nas w rodzinie Dragon Balla oglądam ja, i moich 3 kuzynów. Heh a mojej kuzynki synka już zaraziłam miłością do DB choć ma dopiero 3 lata:).

ocenił(a) serial na 10
Gohan

Aha ,chciałam jeszcze powiedzieć że zawsze kiedy z kuzynem bawiłam się w Dragon Balla, on oczywiście był Songo ,a ja Krillanem:):):) Kiedy pojawiła się seria "Z" byłam Vegetą:). Heh kuzyn starszy ode mnie jest to zawsze mnie wykiwał:). A kiedy się biliśmy ja zawsze robiłam "kamechame":):):)

ocenił(a) serial na 10
Gohan

Mam 20 wiosen i nie wstydzę się przyznać, że uwielbiam Dragon Ball i jestem śmiertelnie zakochana w głównej postaci! ( Goku ) ;-D

ocenił(a) serial na 10
Gohan

A ze starych czasów jak jeszcze Dragonek leciał w RTL 7 to pamiętam, że jak nie udało mi się obejrzeć jakiegoś odcinka po południu, to rano wkradałam się do dużego pokoju i oglądałam po cichutku ;-) Piękne to były czasy!
Tak w ogóle to od początku oglądałam Dragon Ball, wszystkie powtórki wszystkich seri ( te na RTL 7 i na TVN 7 ), a teraz oglądam sobie na kompie ;-) Maniak ze mnie :-P

ocenił(a) serial na 10
Gohan

A ja mam 16 lat i też to uwielbiam. A najlepszą postacią to bezapelacyjnie Vegeta. Jak byłam młodsza (czyli miałam 8 lat) to byłam w nim zakochana. Najlepsze jednak była gdy z kupmplami toczyliśmy bitwy i ja nigdy nie mogłam byc Vegetą. :D:D

ocenił(a) serial na 9
Gohan

Oglądałem w życiu niewiele filmów anime, ale z tego repertuaru co obejrzałem, Dragon Ball jest najlepszym serialem animowanym jaki chyba powstał. Fabuła jak dla mnie rewelacyjna, muzyka to po prostu arcydzieło. Oglądnąłem wszystkie odcinki żeby nie skłamać chyba 4 razy i zamierzam sobie zrobić ponownie tygodniowy seans =)

Gohan

ja mam 17 lat i jestem kompletnmy maniakem wszytkich seri DB.
Wszytko się zaczęło jak na rtl 7 lecial DB, nie przeminąłem żadnego odcinka -to były czasy. Teraz wszytkie odcinki sciagam z neta sciagnełem DBZ, DBGT i 35 odcinków DB. Ta bajka jest wprost rewelacyjna.
Pozdrawiam wszytkich fanów.
DRAGON BALL ROX

Gohan

Jak wszyscy to wszyscy wiec i ja się przyznam uwielbiam tą bajke DRAGON BALL I DRAGON BALL Z :):):):):):):):):):):) chociaż mam latek :D:D 26 ta bajka jest powiem krótko Zajebista :):):):):):):):):).Fani DRAGON BALLA łoczcie się :):):):):):):):):):):):D:D:).Pozdrawiam wszystkich Fanów DRAGON BALLA :):):):):):):):):):):):):):):):).

ocenił(a) serial na 10
Gohan

ja mam 17 lat i tez to uwielbiam :D pamietam ją z rtl7, wtedy wszyscy kumple to oglądali ;)

ocenił(a) serial na 10
Gohan

ja tez mam 19 lat , nie ukrywam ze lubie dragon ball, zaczołem oglądać jak miałem 12 lat na RTL 7. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
diablo_8

Moj zdaniem to najlepszy Film Aniomowany jaki oglądałem

Gohan

Skończyłem oglądać 5 raz cała serie...chyba mam fioła na punkcie tej bajki:).Troche głupio sie przyznać,ale najwiecej łez wylałem właśnie na tej bajce;P...I jeszcze jedno:Jeśli ktoś lubi zespoły Linkin Park lub Creed,to polecam teledyski z DB z muzyką tych zespołów-świetnie oddaja klimat(zwłaszcza "Higher" i"In The End").

Ps.Jeśli ktoś teskni za Dragon Ballem,a jeszcze nie obejżał speciali i pełnometrażowych filmów oraz nie wysłuchał muzyki to gorąco polecam...Kolejny miesiąc pod znakiem Dragon Balla:).A MOŻE BY TAK 6 RAZ...;p.

Rosol

Aha i Też sie przyznaje-jak wszyscy to wszyscy-Kocham,uwielbiam i...yyy uwielbiam i kocham tę bajke;P.Fajnie by było obejrzeć ją za 10 lat z dziećmi.
A tak wogóle:zna ktoś wiekszego EROTOMANA niz Genialny Żółw ;P hehe.Dziadek jest niesamowity.Pozdro dla wszystkich,koniec kropka,amen:).

ocenił(a) serial na 10
Gohan

Pamiętam, że jak miałem może z 10-12 lat, gdy tylko usłyszałem dźwięk melodii z Dragon Ball, ruszałem z prędkością Super-Saiyanina przed telewizor. Mam wszystkie odcinki i tak mniej więcej co pół roku muszę oglądać go od początku...:)

Gohan

HAHAHAHAHA to jeszcze nic ja mam to samo ale jestem DZIEWCZYNĄ!!! :P

ocenił(a) serial na 10
Gohan

ja mam 16 lat ( cyli gites;p)i ogladalam DB w 3 klasie
podstawowki. pamietam jak cala klasa ogladala i zbierala
naklejki pokemonow a ja i moja jedna kumpela tylko
ogladalysmy i zbieralysmy naklejki DB...

ocenił(a) serial na 10
Maggie_oO

A czy to ważne kim jesteśmy? Ja bynajmniej jestem za równouprawnieniem :)Najpiękniejszy jest w DB klimat, to, że przedstawia odwieczną walkę ze złem, i nie nudne, śmiechu warte sceny jak z amerykańskiego filmu, że bohater zawsze wygrywa. Poświęcenie Songa, Vegety czy Szatana to jedne z najpiękniejszych momentów tego filmu (mój ulubiony to chwila, gdy Songo zamienia się w Super-wojownika :)). Kto kocha tak mocno to anime niech pisze na mmc7@vp.pl, albo gg 7549108