PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94309}

Drużyna "A"

The A-Team
1983 - 1987
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 41132
7,3 11 krytyków
Drużyna "A"
powrót do forum serialu Drużyna "A"

Drużyna A powraca do TVP1 od 18 listopada

ocenił(a) serial na 8
Kamil

Doczekałem się ! Wreszcie kur!...!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Marcin5800

no i fantastycznie!!!!!!

Kamil

jakiś link lub źródło tej informacji ?

Stachu_18

http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p1118_T1D.txt

Kamil

Super, ale zdjęcia Bonanzy z anteny im nie wybaczę.

użytkownik usunięty
filmowy_man

Ostatnio straciłem szacunek do tvp za zdjecie wieczorynki,wypchanie ramówki sianem,ale tym razem ,,czapki z głów,,
Zaczynam ich szanować,
nawet emisje durnowatych komercyjnych szamb WYBACZAM
(i tak nie będę oglądał ich;P) , a za A-TEAM SZACUN NA DZIELNI!!!!

A ja nie będę mógł oglądać, bo w tym samym czasie leci Komisarz Rex na TV4 może się na końcówkę załapie. Pamiętam jak to leciało na Polsacie jak byłem jeszcze mały ledwo do podstawówki chodziłem, ale nic z tego serialu nie pamiętam.

użytkownik usunięty
dominik1989

A ja raczej sobie nagram

filmowy_man

Dla fanów serialu Drużyny A jest to dobra wiadomość, ale jakim kosztem się to odbywa. Wskoczyła ona w miejsce Bonanzy, bo nie można puścić obydwu serialów jednocześnie.

Alanka_2

I to mnie bardzo boli... :(

ocenił(a) serial na 8
filmowy_man

Bonanza o kand d u p y potłuc

giovanni50

młodyś pewnie i może stąd taką bzdurę palnąłeś

gdybyś tak jak ja czy wielu wielu innych oglądał ją trzy czy cztery dekady temu to byś miał inne spojrzenie i rozumiał co mam na myśli a tak cóż, nawet nie skomentuję tego bo po co

ocenił(a) serial na 8
filmowy_man

Mam 34 lata
Wychowałem się na Drużynie A

giovanni50

więc tym bardziej załamuję ręce nad tym co napisałeś...

ocenił(a) serial na 8
filmowy_man

Bonanza to nie moje klimaty
Jeśli chodzi o Michaela Landona to najbardziej podobały mi się z nim Autostrada do nieba oraz Domek na prerii

giovanni50

cóż, bywa i tak : )

domek na prerii pamiętam, oglądałem niekiedy jeszcze na starym telewizorze z okrągłymi bokami : D to były czasy... eh stacji mniej oferta uboższa ale takiego chłamu co dziś dominuje to nie było nawet w ułamku : (

ocenił(a) serial na 8
filmowy_man

U mnie był jakiś telewizor co trzeba było gałkę przekręcic
Najbardziej mnie drażnią wszelakie talent showy
TVN jeszcze jest ok ale Polsat to zubełne wiadro guano

ocenił(a) serial na 7
giovanni50

Drużyna A, Domek na Prerii, McGyver, Bonanza albo ten Chuck Norris jak to się nazywało, aż mnie miłe ciarki przechodzą jak to wspominam. To były filmy.

ocenił(a) serial na 8
theart

Airwolf ,Adam 12,Daktari
Pomysl tylko co by było gdyby była większa konkurencja 20 lat temu:)

ocenił(a) serial na 7
giovanni50

Straznik Teksasu to byl :D Airwolf też wypasik :D A nie mów że to było 20 lat temu, to było niedawno.

ocenił(a) serial na 8
theart

Miałem na myśli jakby 20 lat temu była nie tylko Polonia 1 i Polsat
Tylko tak jeszcze ze 3 ogólnopolskie i 2 ponadregionalne to TVP była by w solidnych opałach

ocenił(a) serial na 7
giovanni50

Sęk w tym że to było dwie dekady temu i aż łezka leci ile to minęło lat.

ocenił(a) serial na 8
theart

Już wtedy Polonia 1 odebrała widzów publicznej

Kamil

Ale o 15.45 :/ Wiele osób jest w tym czasie w pracy

Gh0st

Powtórki około 24-1...To jest wiadomość!!! Myslałem ze może kiedyś na TV4 albo może wieczorami na Polsacie a tu TVP1...szok :)

ocenił(a) serial na 8
garbusek_26

dokładnie liczyłem na polsat a tu tvp1 już po 1 odc ah łezka zakręciła się

ocenił(a) serial na 8
Kamil

po ilu latach powraca ? pamieta ktos ? :)

ocenił(a) serial na 8
deconstramus

Po 19 latach
Serial debiutował w marcu 93 na Polonii 1
I zycie jest piekne

ocenił(a) serial na 8
Kamil

TVP znów zaskakuje
Puścili odnowioną wersję cyfrową.
Obraz HD i do tego oryginał 4:3 bez przycinania do 16:9

Czekamy na wyniki oglądalności

Marcin5800

Tłumaczenie Tomasz Magier, czyta Maciej Gudowski.
Ostatnio chyba PolSat to emitował w 1998 roku(coś koło tego).
Też pamiętam emisję z Polonii 1.
Było super.

Marcin5800

Tez jestem w szoku!!! co za obraz,lektor inny niż ten we wstawkach na torecie...ciekawe czy ktoś nagrywa i wstawi do pobrania.Ja bym pobrał wszystko na nowo.

ocenił(a) serial na 8
garbusek_26

chyba trzeba konwertowac bo jeden odc. zajmuje około 1gb

deconstramus

1gb to wcale nie dużo :) warto dla tego serialu :))

mrowa93

Pewnie ze nie,mam wszystkie odcinki Rodziny Soprano w 720p na kompie jakies 140giga i wszystko sciagałem :)Mam nadzieje ze ktoś nagra i wstawi do poprania ta wersje z jedynki :)

użytkownik usunięty
garbusek_26

Miałbym pomysł na odcinki 720p, mam możliwość nagrania z HDTV, jeżeli ktoś chce mieć możliwość nabycia niech pisze do mnie na emaila(w profilu);)
myśle ,że nawet 700mb na odcinek by wystarczyło

użytkownik usunięty

na własny użytek jest to dozwolone;)
jakby ktoś nagrał odcinek 1 z HDTV i zachował co najmniej rozdzielczość 720p
Od odc.2 sam nagram(pewnie kilka pominę;))

ocenił(a) serial na 10
Kamil

Powrót do dzieciństwa^^. Latami przeglądałem program TV z nadzieją, że znajdę tam znowu Drużynę A, serio:) W wakacje obejrzałem większość odcinków, ale jakoś umknęło mi, że w pierwszym odcinku kto inny grał Bużkę. Mam nadzieję, że dadzą wszystkie sezony.

ocenił(a) serial na 10
Kamil

Super :) Mimo, że mam wszystkie odcinki na DVD to chętnie zacznę oglądać The A-Team w telewizji. TVP ma mega plus ode mnie za to

1922

to może remingtona by puścili ... i nietykalnych (serial z 1993)... i może jeszcze zagubionego w czasie:) ah, rozmarzyłem się :)

ocenił(a) serial na 10
drake7

oh wiele było fajowych seriali lat 80-90 tych. Szkoda, że tak rzadko w telewizji są powtarzane. To były piękne czasy, teraz w większości puszczają g... a nie seriale, albo tysiące programów o śpiewaniu, tańczeniu czy gotowaniu...

ocenił(a) serial na 8
drake7

chetnie zobacze jeszcze MacGaywera

użytkownik usunięty
Kamil

Szkoda tylko że powtórki są pózno w nocy mogliby puścić rano alei tak w internecie wszystkie odcinki widziałem

Kamil

Chyba sobie zacznę oglądać!

mala_ja_filmweb

Panie i panowie, DRAKA!! Dziś oglądając Drużynę A zauważyłem, że usunięto przynajmniej jedną ze scen! (Scena w której Quintana uderza leżącego Hannibala pięścią, pod koniec bójki w barze). Specjalnie obejrzałem tę scenę w necie, by porównać i nie mam najmniejszych wątpliwości! Pytanie tylko czy taka sytuacja nie będzie się powtarzać w kolejnych odcinkach??!!! Jeśli tak, jest to moim zdaniem skandal, gdyż dostajemy produkt niepełnowartościowy!

Medaaard

No to jak już wycinają sceny z tego serialu,to przegięcie...Przesadzili...Przykre...

ocenił(a) serial na 10
mala_ja_filmweb

A jaki sens jest w wycinaniu scen? Żeby im pasowało do czasu antenowego? Bo nie kapuję tego, ale rzeczywiście wycinają.

Alex17KAROLEW

Nie mam pojęcia jaki w tym sens...

użytkownik usunięty
mala_ja_filmweb

nie ma co płakać, po prostu taką wersje sprzedano TVP, podobnie było z Knight Riderem w 2006roku

użytkownik usunięty
mala_ja_filmweb

Ja również będę oglądał obowiązkowo .