PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94309}

Drużyna "A"

The A-Team
1983 - 1987
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 41134
7,3 11 krytyków
Drużyna "A"
powrót do forum serialu Drużyna "A"

Niedoróbki

ocenił(a) serial na 10

Nie chce sie czepiac ale czy zauwazyliscie ze w drużynie a jest kilka niedoróbek. niektórzy aktorzy występują kilka razy grając różne postacie np. aktor grający w pierwszym odcinku 1 serii Malavide Valdeza gra również bodajze w ostatnich odcinkach 2 serii El Kachona (Tania zatrudniła druzyne aby odnalezli jej narzeczonego archeologa) ale najbardziej zwaliło mnie kiedy odkryłam ze generał Fullbright występował juz wczesniej jako policjant zajmujacy sie morderstwami za kase (Śmiertelna wojenka)
poza tym w wielu scenach szczególnie bojek widac ze to kaskaderzy sie tłuka.
ALE I TAK KOCHAM TEN SERIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
NATIB18

a i jeszcze jedno ja zauwazylem ze niektore kraksy sie powtarzaja..albo widac ze samochod ktory sie rozbija niejest tym samym ktory byl przed chwilą...

ocenił(a) serial na 9
mihle

Serial ogólnie zapisał się w pamięci jako coś innego zupełnie lepszego od dzisiejszych współczesnych seriali gdzie góruje przemoc jest i zawsze komuś coś się dzieje mało w tym komedii. i właśnie tym się wyróżniał ten serial że łączył w sobie elementy komedii sensacyjne i akcji:)
Wiadomo zdarzały się różne wpadki ale musimy tez pamiętać o tym że powstał on na przełomie lat 80 więc takie coś się wtedy zdarzało:)
JA też bardzo lubię ten serial jestem jego wielkim fanem i tak zostanie:)

ocenił(a) serial na 9
NATIB18

dla mnie wlaśnie to czyni ten serial wyjątkowym i te wszystie 'niedoróbki' tworzą swoisty klimat, dzieki czemu ten serial jest tak popularny! a mr. T to legenda:)

NATIB18

Moją ulubioną jest "niedoróbka" pościgów. Sceny w których samochód prowadzi kierowca-kaskader a resztę pasażerów grają stylizowane kukły, zapiete w pasy, które walają się w bezładzie po kabinie:)

NATIB18

Człowiek jak był młodszy łykał wszystko, nie ważne czy kukła jechała w samochodzie,czy kaskaderzy się nawalali. Nie było wtedy efektów komputerowych. Człowiek siadał przed ekranem, w większości odcinków powtarzał się podobny schemat, zmieniały się tylko postacie i miejsca, ale i tak mieszanka humoru i akcji sprawiała że chciało się to oglądać i nadal się to robi :D.

ocenił(a) serial na 9
Kei_Kei

Oj Tak to prawda ale wtedy było inaczej dla mnie i tak ten serial pokazał coś takiego czego dzisiejsze seriale się nie trzymają:)
Fakt że niektóre postaci z negatywnych bohaterów się kilka razy przeplatało mi osobiście nie psuło przyjemności z oglądania:)

ocenił(a) serial na 8
NATIB18

też właśnie zauważyłem że aktor grający kpt Starka (Jack Ging) gra później gen. Fullbrighta a co do efektów to serial był kręcony 26 lat temu więc wiadomo że te efekty specjalne dziś wyglądają śmiesznie ale co by nie było to kultowy serial !!!!!

ocenił(a) serial na 10
NATIB18

heh.. to stary serial i mozna sie domyslac ze zatrudniano tych samych aktorow ktorzy zagrali dobrze raz aby zagrali jeszcze raz :) moze to kwestia kosztow :) ale to nie jedyny taki serial. w np. macgyverze badz nieustraszony tez takei wpadki sie zdarzaja... ale chyba wszyscy sie zgodza ze pomino takich niedomowien serial i tak jest znakomity :)

ocenił(a) serial na 9
stachos

Oj tak stary ale jak widać stary ale wciąż jary ciągle są z nim miłe wspomnienia. Wpadki no cóż zdarzają się i w dzisiejszych czasach mimo to jednak serial nie traci na wartości ba zaryzykuje stwierdzenie że na wet zyskuje:)

ocenił(a) serial na 8
NATIB18

jeszcze mała poprawka Jack Ging oprócz roli kpt. Starka i gen. Fulbrigtha zagrał też w jednym odcinku porucznika Taggarta więc w sumie zagrał w Drużynie ,,A'' trzy różne postacie ale prawie każdy aktor zagrał kilka ról nawet ta aktorka Marla Heasley co grała tą dziennikarkę Tawnie Baker zagrała wcześniej jako jedna z lasek na statku w odcinku ,,Bad Time on the Border'' wiadomo ci sami aktorzy mniejsze koszty