PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126122}

Dwóch i pół

Two and a Half Men
2003 - 2015
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 75947
7,2 9 krytyków
Dwóch i pół
powrót do forum serialu Dwóch i pół

Witam. Mam zamiar zabrac sie za ogladanie wszystkich sezonow serialu. No i mam pytano co lepiej wybrac. Napisy czy lektora? Ktos ma porownanie?

ocenił(a) serial na 9
pgmaster

Tego typu pytanie jest dosc zabawne. Lektor zawsze tlumaczy nie tak jak trzeba, a szczegolnie widac to w przypadku sitcomow gdzie gra slow czesto odgrywa wazna role i warto miec podstawy angielskiego i wsluchiwac sie w to co aktorzy mowia oryginalnie. Poza tym napisy zawsze tlumacza dokladniej. Nie zastanawiaj sie tylko wybieraj wersje z napisami. Ja wlasnie skonczylem ogladac ostatni odcinek ósmego sezonu i czekam na dziewiąty, choc ubolewam, ze prawdopodobnie juz bez Charliego, ale do konca bede mial nadzieje ze stacja dogada sie z nim. Pozdrawiam :)

robertspol

Zdarzaja sie seriale gdzie lektor naprawde daje rade dlatego pytam :) Jak ogladam z lektorem to zawsze latwiej mi sie zasypia :P

ocenił(a) serial na 10
pgmaster

Osobiście polecam oglądanie z napisami. Przez ostatni tydzień obejrzałem wszystkie sezony z lektorem oprócz 8, który jest tylko z napisami. O wiele zabawniej no i słychać oryginalne głosy aktorów. Teraz mam zamiar obejrzeć serial od nowa tylko, że wszystko z napisami ; d

Xatoos

I o taka odpowiedz mi chodzilo. Dzieki :)

pgmaster

Napisy! Zawsze sa lepsze

ocenił(a) serial na 8
pgmaster

Ja zawsze wybieram napisy, jeśli mogę, a w tym serialu lektor jest wyjątkowy zły. Przynajmniej w tej wersji co leci na tvn i tvn7. Czasami nie da się dosłyszeć co mówi, bo oryginalny głos jest za głośno, a lektor za cicho. Z resztą ja nie spotkałam serialu, który wolałabym oglądać z lektorem niż z napisami.

ocenił(a) serial na 10
karola91_

Lepsze oglądanie z napisami-klimat!

ocenił(a) serial na 8
Liv4

na jakiej stronie można obejrzeć serial?