PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Chce poznać wasze zdanie...od strony aktorskiej i wyglądu...

trixon1

Wygląd to oczywiście Cavill :) JRM ma coś w sobie, eee, nie za przyjemnego jak dla mnie. No i Cavill młodszy :p
A strona aktorska to JRM :) Idealnie wcielił się w rolę Henryka, jego wrzaski, ryki, płacze, napady furii ;p Przerażajace ;d
A Cavill jako Brandon nie mógł się chyba w pełni pokazać, bo nie była to zbyt trudna rola.

ocenił(a) serial na 10
trixon1

Obaj aktorzy są genialni i stworzeni do swoich ról. Nikt nie zagrałby lepiej Henryka od JRM - te emocje, wściekłość, złość, charyzma. Tak samo nie wyobrażam sobie nikogo, kto mógłby zastąpić Henry'ego w roli Charlesa. Jest genialny jako dworski Casanova :) Dlatego ciężko mi stwierdzić, który jest lepszym aktorem, choć za ekspresję daje + JRM :)

Natomiast jeśli chodzi o wygląd... Obaj są przystojniakami i pewnie zwariowałabym jakbym obu spotkała, ale bardziej w moim typie jest Henry :) Seksowny i męski :)

ocenił(a) serial na 9
czixxxa

Z JRM poza Tudorami nie oglądałam żadnego filmu, a z Henrym widziałam jeszcze dwa. Pomimo tego JRM jako Henryk udowodnił, że ma ogromny talent i mam nadzieję, że zagra w czymś naprawdę dobrym.
Co do wyglądu to oczywiście, że Cavil ;D Jego wadą jest chyba to, iż czasami nie można się skupić na danej scenie z jego udziałem ;p Jak dla mnie jest mega przystojny :)

ocenił(a) serial na 10
xaniax113

Oczywiście Jonathan jest dla mnie przystojniejszy i bardziej utalentowany :) Boski

ocenił(a) serial na 10
xaniax113

Henry,Henry i jeszcze raz Henry!Uwielbiam go!Ale najbardziej podobał mi się w 1 serii!Ten jego urok!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

JRM jest fantastyyyyyyyczny, ale gdybym miała wybór - wybrałabym Cavilla :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Od strony aktorskiej - Jonathan oczywiście. Od strony wyglądu - też Jonathan, i szczerze mówiąc - Henry Cavill mi się nie podoba, chociaż widzę że jest ładny. Ale nie w moim typie. Meyersa pierwszy raz widziałam właśnie w DT i jakoś nie spodobał mi się w pierwszym sezonie ;) Za to w drugim sezonie dostrzegłam że niezłe ciacho z niego :D Zdecydowanie bardziej męski i seksowny jest w drugim sezonie. Gdybym miała wybierać wizualnie - JRM :) Ma świetne usta :)

ocenił(a) serial na 10
PoeticDreams

Każdy ma inny gust :) dla mnie Cavill jest wprost idealny :D

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Dla mnie też!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Te rysy, ten uśmiech... ta klata! :D

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Jest taki...Nawet nie wiem jak to określić.Po prostu boski!!!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Oj, poszukałabym z nim igły w stogu siana :)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

A ja oddała dusze diabłu!!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

aż sobie jego zdjęcia na necie oglądam :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

też często to robię!!!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

I ta moja ukochana z córką Buckinghama... :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

ja go wolę w scenach z Małgorzatą!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

ja bym ją chętnie zastąpiła :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Ja też!!Pozostaje nam tylko pomarzyć-niestety.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

no wiesz, nikt nie zna dnia ani godziny... :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

I na to skrycie liczę : )

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

A co myślicie o innych aktorach z The Tudors? ;)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Wszyscy są świetni!Choć na początku ciężko było mi się przekonać do Natalie Dormer ale teraz uważam,że jest rewelacyjna w roli Anny.

kajka_26

Aktor grajacy Kniverta jest też ok, tylko szkoda, ze jego wątek urywa się po 1 sezonie;/ bez sensu

ocenił(a) serial na 10
Qdom

No i teraz się pogubiłam! Czixxxa chodziło Ci tylko o facetów grających w The Tudors czy aktorów grających tam w ogóle?

kajka_26

chyba o męskich :D
co sądzicie o urywanych wątkach?
Knivert i książe Norfolk w 1 sezonie, w 2 ani słowa na temat ich nagłego zniknięcia, w ogole jakby nie było nigdy tej postaci.
Tak samo z Franciszkiem Bryanem.
Drażni mnie to strasznie w serialach, że postać jest urywana bez niczego i wszyscy zachowują się, jakby jej nigdy nie było!

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Też mnie wkurza urywanie wątków!Tak samo jaz z tym muzykiem co był gejem-nie mogę sobie teraz przypomnieć jak się nazywał.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Mark Smeaton? No cóż, został ścięty za "romans" z Anną Boleyn więc nie można powiedzieć, że jego wątek został urwany ;)

Oczywiście chodziło mi o męską część obsady :) Ja np mam jeszcze słabość do Wyatta - szczególnie w 1 sezonie ;)

A Natalie Dormer uwielbiam! Zagrała rewelacyjnie!!

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Thomas Tallis .Ja po obejrzeniu kilku odcinków szybko zmieniłam zdanie na temat Natalie.Jak oglądam Cavilla to innych przestaje zauważać.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

A no tak, rzeczywiście jego wątek się urwał :) Myślałam, że chodzi Ci o Smeatona bo też był muzykiem i gejem :)
Wątek Tallisa w ogóle był nie udany, bo najprawdopodobniej trafił od na dwór Henryka w roku 1543(?), więc sporo po śmierci Anny Boleyn, a w serialu pojawił się w 1 sezonie. Ślub też miał gdzieś w roku 1550, no a później przebywał na dworach Edwarda, Marii i Elżbiety. No i nie był gejem ;)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

No właśnie gdzieś czytałam,że nie był gejem.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

jak dla mnie wszyscy aktorzy są tam genialni...i fantastycznie dobrani do swoich ról szczególnie JRM, Henry Cavill, James Frain,Max Brown
Natalie Dormer (genialna)

co do mojego tematu to UWIELBIAM JRM jest bardzo utalentowany i przystojny (kocham na go oglą dać w filmach )

ale Henry ma taki czar,urok i niesamowity uśmiech i też Genialnie gra

ocenił(a) serial na 10
trixon1

Jonathan za grę. Jest taki przekonujący. Nie bardzo podebrali go do roli, ale nadrabia aktorsko. I jest na co sobie popatrzyć.

Za to Henry Cavill...mhmm...ciacho! Mogę się w niego całą wieczność wgapiać, a i tak mi nie zbrzydnie. Świetnie wcielił się w rolę dworskiego Casanovy xD

trixon1

Zarówno Jonathan, jak i Henry są naprawdę mega przystojni. Ciężko mi jest wybrać. Chyba jednak z sentymentu zdecyduję się na Jonathana ;-)

ocenił(a) serial na 10
Jazmine

Ja osobiście wolę Henry'ego. Według mnie jest przystojniejszy, i z tego co o nich czytałam, ma trochę ciekawszą osobowość. Jeśli chodzi o aktorstwo, to idą łeb w łeb, chociaż na razie Jonathan wygrywa! Obu widziałam w trzech filmach, Henry najbardziej mi się podobał w Tudors i w Tristanie i Izoldzie. Jonathan z koli w Tudors i Wszystko gra.

Boleynowa_9

w 'Tristian i Izolda' ledwo go poznałam!

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Na filmach z Henrym szczególnie na 1 sezonie Tudorów nie mogę się skupić jak go widze :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

W sezonie był najlepszy!

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

a mnie się Henry bardzo podobał w pierwszych odcinkach 4 sezonu :P

ocenił(a) serial na 10
trixon1

mnie w 1 :) uwielbiam taki typ faceta!!

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

noooo...jest mega przystojny
jak większość anglików

ocenił(a) serial na 10
trixon1

Zjadłam 1 w poprzedniej wypowiedzi.Chodziło mi,że w 1 sezonie wyglądał najlepiej!

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Zdecydowanie :) niesamowicie męski :)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Według mnie najlepiej wyglądał w 3 sezonie i w tym też najbardziej go lubiłam. W 1 najmniej z obu względów
:(

ocenił(a) serial na 9
Boleynowa_9

a mi Henry najbardziej podobał się w 2 i 3 sezonie ;D

ocenił(a) serial na 10
xaniax113

każdy ma swój gust xd

ocenił(a) serial na 9
czixxxa

wczoraj oglądałam film z JRM i muszę się przyznać, że przekonałam się co do jego typu urody ;) Oczywiście aktorsko wypadł znakomicie.

ocenił(a) serial na 10
xaniax113

przystojny jest :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

No jest przystojny!ale też mi się najbardziej podobał w 1 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Mi w 1 i Henryk i Charles i Wyatt podobali się najbardziej :)