PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Chce poznać wasze zdanie...od strony aktorskiej i wyglądu...

ocenił(a) serial na 10
PoeticDreams

Ale jak poznał Katarzynę Howard to zaczął myśleć ;) Mi się jednak wydaje, że mimo wszystko miał kogoś. A to, ze Anna gadała, że Henryk jest impotentem to sie nie dziwię, musiała się jakoś bronić ;)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Anna była cały czas młodą,żwawą dziewczyna A Henryk robił się coraz starszy,grubszy i leniwy i ciężko mu już było nadążyć za nią, a tym bardziej ją zaspokoić.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Anna Boleyn czy Kilwijska? :)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Boleyn.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

To też ale pewnie był nią coraz mniej zainteresowany. Wierzę, że ją kochał, ale namiętność już minęła, nie była już dla niego tak bardzo pociągająca jak kiedyś a poza tym te wszystkie plotki, oskarżenia, brak syna spowodowały, że nie chciał już pewnie z nią sypiać.

czixxxa

Niby taki erotoman, ale zawsze znajdował powód, żeby nie spać z żonąi przestać próbować starać się o dziecko :/
Z Katarzyną, bo go znudziły próby, z Anną nie bo plotki, Anna z Cleves za brzydka ;p

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Henryk szybko się nudził kobietami, to pewne :) Najpierw się zakochał, czuł namiętność, a kiedy przychodziła rutyna życia codziennego - wypalał się.
Czixxxa, a ja pomimo iż lubię Annę Boleyn, sądzę że Henryk VIII jej nie kochał. Zwrócił na nią uwagę dopiero w 1526 r., ale wcześniej na pewno ją widział skoro była na dworze, a w dodatku była siostrą jego kochanki i córką Tomasza Boleyna, najlepszego dyplomaty na dworze. Kiedy w końcu ją dostrzegł, chciał ją jedynie posiąść, tak jak MArię Boleyn. Ale że Anna była sprytna, to się nie zgodziła. Henryk, jak to facet, pomyślał - hmm, będę więc gonił tego króliczka. No i gonił go przez 7 lat. Oczywiście na pewno zakochał się w Annie i czuł namiętność i pożądanie, pewnie też wydawało mu się że ją kocha. Ale czy kochał Annę Boleyn, czy jedynie ten pościg za nią, niedostępną i odległą? Lub obietnicę że właśnie ta Anna da mu syna?
Gdyby ją kochał, nie zrezygnowałb z niej tak łatwo... Ale Henryk miał skłonności do paranoi i obsesji, więc zaczęło mu się wydawać że Anna tak jak Katarzyna nie urodzi mu więcej dzieci, a on zmarnuje ostatnie lata życia przy kobiecie która jest 'czarownicą'.

ocenił(a) serial na 9
PoeticDreams

Ja się zgadzam z PoericDreams. Mi się wydaje, że gdyby Anna oddała się od razu Henrykowi to znudziłby się nią również szybko jak innymi kobietami. Boleyn miała dużo sprytu, była ambitna więc 'wpadł w jej pułapkę'. Na pewno coś czuł do Anny tylko, że chyba do większości swoich kochanek żywił jakieś uczucia, więc nie była wyjątkiem. Wykorzystała po prostu okazję i tak oto Henryk przez długi czas był pod urokiem, wrażeniem Anny.

ocenił(a) serial na 10
xaniax113

Umiała nim manipulować, okręciła go sobie w okół palca tak, ze był w stanie zrobić dla niej dosłownie wszystko. Ale myślę, że była to miłość, tylko zawiódł się na niej bo uwierzył w te wszystkie oszczerstwa.

czixxxa

Jakby ją kochał, nie posłałaby jej a szafot. Były nią zauroczony, zakochany przed ślubem, ale potem zaczęla go najzwyczajniej w świecie denerwowac sobą, dlatego tak łatwo uwierzył w plotki.

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Od miłości do nienawiści tylko jeden krok :) I tutaj właśnie ta granica się zatarła. Henryk oszalał dla Anny i po prostu w pewnym momencie, gdy największe emocje opadły i przyszła codzienna rutyna Henryk zaczął się nią nudzić. Poza tym nie dała mu syna - popełniła tym samym w stosunku do niego największą zbrodnię. A jak dodamy do tego plotki i oskarżenia o uprawianie czarów i zdrady to wyjdzie nam paranoja i łatwowierność Henryka. Zaczął mieć do Anny żal, zawiodła go, ale myślę, że gdyby jej nie kochał to właśnie by go tak nie zabolało. Odesłałby ją i już. A on w złości pozbył się jej całkowicie i myślę, że później tego żałował.

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Mi się wydaje,że Henryk ją kochał,może nawet za bardzo.Pozwalał jej na wszystko,zrobił dla niej wszystko i poczuł się zraniony gdy dowiedział się,że go zdradzała i może wcale nie kochała tylko go omotała dla zdobycia władzy.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Własnie :)

ocenił(a) serial na 10
trixon1

Jonathan Rhys Meyers--JAK-DLA-MNIE...HMM...

saskialove

Jonathan, Blue, Cavill. Szkoda, że Kniverta było tak mało. Był w czołówce i ciągle liczyłam na jakiś większy wątek z nim...