PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93760}

Dynastia

Dynasty
1981 - 1989
6,3 6,5 tys. ocen
6,3 10 1 6504
5,5 4 krytyków
Dynastia
powrót do forum serialu Dynastia

Pamiętam jak cała moja rodzinka siadała przed Tv.Najlepsze było jak Fallon ( czy jak tem jej było) porwało UFo hehehe Mam sentyment do tego serialu,miło mi się kojarzy.:)

ocenił(a) serial na 10
Legolas

zaczelam wlasnie niedawno ogladac Dynastie ktora pamietam - a jakze- z czasow dziecinstwa :D powiem wam ze nie taki glupi byl ten serial- w porownaniu do wspolczesnych seriali z ich fabulami i dialogami te Dynastie naprawde sie swietnie oglada :)
Ja zawsze bylam fanka Alexis - byla wredna, ale piekna. Natomiast Krystle zawsze mnie irytowala.

ocenił(a) serial na 4
lonely_stoner

Miałam nie więcej niż sześć lat, a najlepiej przeze mnie zapamiętane wątki to:
- porwanie przez ufo
- alexis biorąca kąpiel w wannie pełnej piany, z kieliszkiem szampana i w turbanie na głowie (od tego odcinka również zapragnęłam kąpieli w takim anturażu:))
- córka Krystle - miała takie długie blond włosy. Ja miałam krótkie i mysio szare - zazdrość nie do opisania
- Któraś z bohaterek odziana jedynie w futro nałożone na nagie ciało (jak już mówiłam miałam ok 5-6 lat:))
- Wyraz "ropociąg " odmieniany przez wszystkie przypadki
- Muzyka z czołówki- czasem sobie słucham

Z fabuły więcej nic nie pamiętam, ale wiem, że oglądałam z rodzicami każdy odcinek.

maupka4321

A kto pamięta, jak w jednym z odcinków Alexis rzuciła w telewizor zapalniczką, bo cósik ją zdenerwowało? Właśnie ta scena, bodaj najgłębiej, utkwiła mi w pamięci. Dorzucę jeszcze walkę na tarasie w jej apartamencie, ale już nie pamiętam kto z kim.

ocenił(a) serial na 9
Maluch1844

Maluch, Alexis oglądała TV i się zdenerwowała bo Dominique wygrała coś tam z nią walkę :) A że Alexis nienawidzi przegrywać, to... ;)
Pamiętacie piękną Dominique Devru?

ocenił(a) serial na 8
jaellas

Ja pamiętam, ale wcale nie była piekna :D
https://i.ytimg.com/vi/mvxzw0E1t94/hqdefault.jpg

ocenił(a) serial na 8
Legolas

http://www.youtube.com/watch?v=gpxw3gI97dY
heh...

ocenił(a) serial na 10
Legolas

To też serial mojego dzieciństwa, to jest jedno z moich najpiękniejszych wspomnień, a tak się składa, że teraz właśnie oglądam wszystkie sezony, od początku, jestem właśnie w środku 8 sezonu :-)i mam pytanko nie pamiętacie, czy Adam C., będzie naprawdę synek Jacke ( ee nie wie, czy dobrze napisałam) pytam się, bo akurat jestem na tym wątku a pamiętać nie pamiętam, bo byłam wtedy bardzo mała jak to leciało ..hehe dobre czasu :-)

użytkownik usunięty
Legolas

Jejciu tyle odpowiedzi:) o ile pamiętam serial ten był nadawany ok roku 1990 moja rodzinka zamiast żółtego znaczka pograżała mi palcem że to "film" dla dorosłych widzów, potem w szkole się opowiadało kto "przegapił" odcinek.Z wypiekami oglądałam wątek Dexa i Alexis, kiedyś to były czasy...

ocenił(a) serial na 6
Legolas

Właśnie z tym ufo przesadzili
Ps. mam nowinkę stacja CW złożyła zamówienie na odcinek pilotażowy nowej "Dynastii" premiera ma być ponoć w tym roku

Legolas

14 lat minęło od założenia tego wątku przeze mnie...wtedy byłem tuż po 20, teraz mocno po 30 heh, ale ten czas leci;) Nie spodziałem się wtedy, że to będzie najlepiej oceniany wątek na temat tego serialu po tylu latach :) Jak to człowiek może zostać zaskoczony :)Pozdrawiam :)

Legolas

No i że zgromadzi najmięcej odpowiedzi :)

ocenił(a) serial na 7
Legolas

Zgadzam się, serial dzieciństwa. Wszyscy to oglądali. Najlepsza była Alexis