"Edukacja XD" to absolutnie rewelacyjny serial, a drugi sezon to prawdziwe arcydzieło polskiej komedii!
Nie mogę pojąć tych negatywnych opinii - serio, ludzie oglądali ten sam serial co ja? Bo drugi sezon to jest poziom, którego w polskiej produkcji dawno nie widziałem! Każdy odcinek to majstersztyk - od scenariusza, przez grę aktorską, zdjęcia, montaż, po reżyserię. Naprawdę każdy szczegół tego serialu jest dopracowany i widać, że twórcy nie spoczęli na laurach po świetnym pierwszym sezonie, tylko poszli o krok dalej.
To co zrobili z postaciami w drugim sezonie to mistrzostwo - Malcolm i Stomil są jeszcze bardziej wyraziści, a nowe postacie jak Prezes Kobielak czy Mecenas Korytko to absolutne perełki! Jan Frycz i Bartosz Stankiewicz pokazali klasę. A te wszystkie absurdalne sytuacje, które się dzieją - rewelacja! Satyra na polską rzeczywistość, biznes, politykę - wszystko podane z humorem i polotem. No dobra, przyznaję, że niektóre sceny może rzeczywiście były trochę za mocne ;)
Doceniam ogromnie, ile pracy i talentu włożono w ten serial! Każdy kadr, każdy dialog, każda scena - wszystko dopracowane do perfekcji. Drugi sezon nie tylko dorównuje pierwszemu, ale go przebija na całej linii!
Szacunek dla twórców za odwagę, kreatywność i to, że nie bali się eksperymentować. To jest dokładnie to, czego potrzebuje polska telewizja - świeże, oryginalne i bezkompromisowe podejście do komedii. Czekam z niecierpliwością na trzeci sezon!