PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45474
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Jakby tak spojrzeć na to, co Allen odwalił z drugiej strony, to...
Barry to technik policyjny, o sporym doświadczeniu, więc w sądzie może się tym wybronić.
Bo kto będąc technikiem policyjnym dokonuje morderstwa w taki sposób? Porywając ofiarę i przenosząc ją do własnego mieszkania, gdzie zabija ją nożem, który dostał w prezencie ślubnym, zostawiając na nim odciski palców i tyle śladów krwi i DNA dookoła.
Prędzej zarżnąłby go na wzór Dextera Morgana - folia rozłożona szczelnie na podłodze i ścianach, a potem pozbycie się ciała albo śmierć zadana w taki sposób, żeby wyglądało to na wypadek lub samobójstwo.

Dlatego może Allen jednak nie zachował się do końca jak debil zostając na miejscu zbrodni. Może to był właśnie jego plan i stojąc tak w zwolnionym tempie i obserwując najpierw swoje zdjęcie z Iris, potem ślady krwi na podłodze i nożu, jako technik policyjny dostrzegł tam coś, co pozwoli mu się potem obronić w sądzie.

Może to kolejny krok tych matołków z DCW, ku rozwojowi tej postaci, bo w tym sezonie Allen jest wyraźnie inteligentniejszy i może ma jakiś plan, którym w 4x10 przechytrzy Thinkera.

Gdyby tak zrobili, to może uwierzyłbym jeszcze w ten sezon, ale jak się okaże, że jednak Allen dał się tak załatwić DeVoe i jego linią obrony w sądzie będzie „Hej, to ja jestem Flashem, wypuśćcie mnie ch*je!”, to I'm out. Już nic tego sezonu wtedy nie wybroni.

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Nie wierze w taki rozwój wypadków scenarzysci nie sa w takim stopniu inteligentni i przebiegli aby zastosowac taki motyw zresztą sam widziałes co robili wczesniej a za przykład podam akcje z powrotami Eobarda które nie maja logicznego wytłumaczenia i niestety ale wiele razy sami sobie zaprzeczali w 3 sezonie ale przyznam że jesli to co napisałes pokazali by w serialu to wtedy wysle im list pochwalny :) a tak ogólnie to sam to wymysliles czy gdzies natknales sie na taki motyw w necie?

ocenił(a) serial na 6
raf89

Powrót RF został dobrze wytłumaczony w S2. W LoT wiadomo było dlaczego wrócił, nie widzę tu nic niespójnego. W S4 w crossoverze może i nie wytłumaczyli tego, ale tak naprawdę po co? Coś by to dało?
Ktoś pod tym crossoverowym tematem dobrze napisał, że choćby nie wiem jakie wytłumaczenie znaleźli, i tak znalazłby się ktoś, kto by je podważył. Nie da się w serialu sci-fi na podstawie komiksu i podróży w czasie wymyślić dobrego wytłumaczenia na coś takiego.

W tym sezonie szybkość Allena nic mu nie da. Musi być po prostu mądrzejszy, więc i scenarzyści muszą tacy być i muszą wcisnąć tam tego typu twisty.

Gość z reddita o tym pisał, parę rzeczy dodałem od siebie i uważam, że to ma sens i całkiem prawdopodobne, że Allen tym razem nie dał się zrobić jak dziecko, a ma jakiś plan.

Azazel94

Zaczynam doceniać ten sezon, w zasadzie dopiero teraz z winy CW, bo niepotrzebnie silniki się na debilne poczucie humoru w pierwszych odcinkach. Tak samo uważam za dobry pomysł, że Allen musi tym olać swoją szybkość a skupić się na główkowaniu.
Wciąż sypię minusami za Iris i za nową perełkę - Amunet

raf89

Co do RF, to jest taka moja teoria że RF uwolnił się dzięki Cisco i Legendom

Możliwe że Thawne w LoT poniekąd zastąpił z sezonu 1 RF w speed force, i dzięki cisco RF powrócił ze speed force

Tak było w flash rebirth, gdzie w komiksie wrócił nie tylko barry ale i thawn, widać w trailerze tego sezonu że inspirowali się tym komiksem

W sumie na tle wszystkich dziur fabularnych, jak choćby origin savitara czy chaos z resztkami czasowymi zooma, czy innymi rzeczami, powrót RF to jest błahostka ;d

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

sory ale teraz to juz troche przesadziłes nie mozna stawiac teze ze origin Savitara przy powrocie Reverse to błahostka a chocby dlatego ze origin Savitara z całym szacunkiem jest bardziej logiczny i wytlumaczalny od powrotu reverse zgodzilbym sie z twoim zdaniem jesli to by byl Eobard chocby z przyszlosci tak jak w s02e11 niz ten ktorego nam przedstawili z koncowki 1 sezonu i nikt i nic nie wmowi mi ze jest inaczej widziałem jak zdycha zle to rozegrali w crossoverze i tyle

Azazel94

Ucieczka w sytuacji kiedy jesteś niewinny jest pozbawiona sensu. Zostając na miejscu postąpił zgodnie z własnym sumieniem i słusznie. Uciekając - nie dość że we własnym mniemaniu postąpiłby jak kryminalista to jeszcze musiałby się ukrywać, a tak jak mówisz ma chociaż cień szansy na obronę.

ocenił(a) serial na 3
Azazel94

Moim zdaniem, Barry ma plan :-) Przypomniał mi się wątek z Flash. Tom 1. Cała na przód, gdy dr Elias uświadamia Barrego: "Ciało w pełni wykorzystuje twoją moc, ale mózg zużywa tylko cząstkę mocy prędkości". W późniejszej chwili Allen doznaje mózgo-sokowirówki: "To jest... dziwne... mój mózg przetwarza na raz tyle danych. Myślę szybciej. Chwila. To niesamowite. Widzę wszystko co ma się wydarzyć. Potrafię przewidzieć każdą możliwość. Mogę dokonać właściwego wyboru i podjąć odpowiednie działania... zanim ktoś cokolwiek zauważy."
Myślę (i mam nadzieję), że w serialu zdecydowano się pokazać nam "strzępy" możliwości nowego Barrego. W końcu Thinker bazuje to tylko rachunku prawdopodobieństwa. Nie przesadzajmy, żadnej magii ani czarów w tym "cholipka" nie ma... no chyba, że dla kogoś kto pamięta to jako katorgę ze szkoły :-)

ocenił(a) serial na 6
Lestat_1984

Też o tym pomyślałem. Kiedy tak stał w bezruchu, a wokół niego był ten piorun, to właśnie tak wyglądało, jakby jakaś jego nowa umiejętność się ujawniła.
W tym sezonie nie pobiega, nie ma przy kim, bo Thinker speedsterem nie jest, więc muszą pokazać jego nowe umiejętności, a w komiksach właśnie taką było także szybsze myślenie. Tylko z tego co tam pamiętam on był w komiksach podpinany do jakiegoś urządzenia, które mu w tym pomagało.