Użytkownik matiii zarzucił pomysł, a ja wprowadzam go w życie. Umieszczane tu będą wszystkie najnowsze informacje na temat serialu. Oczywiście możliwe spoilery!
CW opublikowało 22 oficjalne zdjęcie z 10 odcinka "Revenge of the Rouges", przedstawiając CCPD i Flash vs Captain Cold i Heat Wave.
http://comicbook.com/2015/01/13/the-flash-revenge-of-the-rogues-photos-feature-c aptain-cold-heat/
może... byłoby super :D
Flash cofnie się w finale w czasie z Oliverem do wydarzeń z odc 3x01 w Arrow i dostaniemy nowa historię... Sara przeżyje ( co by wyjaśniało jej obecność w nowym serialu ), Oliver jednak odzyska firmę, więc Palmera w Arrow nie będzie, Oliver zacznie inaczej postrzegać pewne sprawy po tych teraźniejszych doświadczeniach i bam mamy Green Arrow bardziej wyluzowanego itd. a motyw LZ może wrócić ale w dalszych sezonach :P
Za "wskrzeszenie" Sary prawdopodobnie będzie odpowiadał Rip Hunter, który na 90% jest w Spin - offie.
Czy w takim wypadku Laurel wciąż będzie BC? Bo ona chyba została BC przez śmierć siostry, nie? To jak cofną czas, a Sara nie umrze, to nie "narodzi" się Czarny Kanarek :P
Was chyba pogrzało xD. Aczkolwiek byłoby to zabawne, gdyby czwarty sezon był po prostu alternatywną wersją trzeciego. Do dupy, ale zabawne :P.
Mi się nie wydaje, żeby scenarzyści mieli taki zamiar... to by było głupie z ich strony, bo z tego by wynikało, że wszydtko co wydarzyło się w 3 sezonie nie miało tak naprawdę znaczenia.
Oliver walczy z Rasem. Oczywiście Arrow przegrywa, a ras ma zamiar zadać mu ostateczny cios i nagle Ras al Ghul zostaje przeszyty mieczem. Jego ciało opada na ziemię, a Oliver dostrzega gościa w czarnym kostiumie z peleryną, długimi uszami i symbolem nietoperza na klacie. To się nazywa cliffhanger!
Szkoda wlasnie ze nie ma postaci Bruce Wayne jako ucznia ligi zabojcow. Pojdeynek arrow vs future batman ehhh szkoda :D
Tom Cavanagh czyli Harrison Wells/Eobard Thawne/Reverse Flash co nieco o Speed Force:
- Barry korzysta z pozytywnego aspektu SF, a Harrison/Eobard z negatywnego
- Chcąc wywalczyć sobie to czego chcą, Barry i Wells/Thawne będą musieli wykorzystać do tego korzyści płynące se SF
- Jeśli znasz mitologię, to wiesz, że to co Barry potrzebuje, a co Barry chce nie zawsze jest tym samym.
Mamy oficjalne potwierdzenie, że tytuł 22 odcinka to "Rogue Air". W tym właśnie to odcinku odbędzie sie rozmowa na temat moralności przetrzymywania więźniów w STAR Labs.
http://www.podasterynetwork.com/2015/03/26/interview-john-wesley-shipp/
Wywiad z John-em Wesley Shipp.
- Vito D'Ambrosio powtórzy swoją rolę z serialu 1990 w 17 epizodzie.
- John Wesley Shipp pojawi się w finale.
Wiem,że nie o takie "najświeższe informacje" Wam chodzi ale chciałem się podzielić wiadomością ,że w netto są herbatniki z Ligą Sprawiedliwości ^^ Widać na nich loga batmana,flasha,wonder women i supermena pewnie też ;)
Andrew Kreisberg w wywiadzie dla EW, że unosząca się ciecz zawsze jest zwiastunem wydarzenia czasoprzestrzennego. Co to może oznaczać? Otóż podczas Infinite Crisis Barry pobiegł tak szybko, że zmienił sie w kulę energi, następnie cofnął się w czasie do momentu wypadku w laboratorium gdzie otrzymał moce, przybrał postać błyskawicy i przekazał swoje zdolności swojej młodszej wersji. Nie jest to pierwsza poszlaka odnośnie Infinite Crisis: Wells ma gazetę z przyszłości która wspomina zaginięcie Flasha (patrz to co napisałem wyżej) oraz czerwone niebo, które jest nawiązaniem do pojawienia się Anti-Monitora, głównego sprawcy kryzysu, gdy sie pojawiał na danej Ziemi niebo krwawiło. Czy będzie nam dane zobaczyć Infinite Crisis w serialu?
Zwiastun przyszłych odcinków:
https://youtu.be/LJVEd0fa0rI
Zdjęcia z 18 odcinka "All-Star Team-Up"
http://comicbook.com/2015/03/31/the-flash-all-star-team-up-photos-released/
Data premiery 14 kwietnia 2015 r.
Opis 18 odcinka "All-Star Team-Up":
FELICITY SMOAK (EMILY BETT RICKARDS) I RAY PALMER (BRANDON ROUTH) Z ARROW PRZYBYWAJĄ DO CENTRAL CITY; EMILY KINNEY (“The Walking Dead”) GOŚCINNIE JAKO BRIE LARVIN - Barry (Grant Gustin) jest zaskoczony gdy Felicity Smoak (gościnnie Emily Bett Rickards) przybywa ze Star City wraz ze swoim chłopakiem Ray'em Palmerem (gościnnie Brandon Routh), który przylatuje jako Atom. Przybyli aby odwiedzić S.T.A.R. Labs ponieważ Ray potrzebuje pomocy z ze swoją zbroją. Ich wyczucie czasu okazuje się fortunne ponieważ Flash będzie potrzebował pomocy po tym jak meta człowiek Brie Larvin (gościnnie Emily Kinney) wypuściła setki robo-pszczół, aby zaatakowały i zabiły jej byłych współpracowników w tym Dr. Tine McGee (gościnnie Amanda Pays). Grupowy obiad Barry'ego, Felicity, Raya, Iris i Eddiego obraca się w katastrofę.
Data premiery 14 marca 2015 r.
Opis 19 odcinka "Who IS Harrison Wells" prawdopodobnie wyjaśnia Eddiego, który strzela do 2 policjantów i Flash vs Flash.
JOE I CISCO PODRÓŻUJĄ DO STAR CITY PO ODPOWIEDZI DOTYCZĄCE DR. WELLSA - Joe (Jesse L. Martin) i Cisco (Carlos Valdes) kierują się do Starling City, aby kontynuować ich śledztwo w sprawie Dr. Wellsa (Tom Cavanagh). Będąc w mieście duet otrzymuje pomoc od kapitana Lance'a (gościnnie Paul Blackthorne), a Cisco spotyka Black Canary (gościnnie Katie Cassidy), która prosi go o przysługę. W międzyczasie w Central City, Barry (Grant Gustin) stara się złapać meta-człowieka o imieniu Hannibal Bates (gościnnie Martin Novotny), który może zmienić się w każdą osobę której dotknie - w tym Eddie (Rick Cosnett), Iris (Candice Patton), Caitlin (Danielle Panabaker), a nawet Flasha.
Data premiery 21 kwietnia 2015r.
czyli odpada pomysł że Eddie jest zły , jak przypuszczałem po zwiastunie :). wiele osób przypuszcza że ciało które znajdą należy do Wells'a :D. jeszcze 2 tygodnie
Na pewno Wellsa, albo jakiejś jego ofiary. A co do złego Eddiego to furtka wciąż jest otwarta, nadal może przejść na ciemną stronę mocy.
Był jeszcze zwiastun tego odcinka ale, najwidoczniej go usunęli bo nigdzie go znaleźć nie mogę.
Jak zauważono na CBR Hannibal Bates znajdował się na liście Arrowa z 1 sezonu.
Nowy zwiastun 18 odcinka "All-Star Team Up":
https://youtu.be/eF8mK9-M7ac
Premiera 14 kwietnia 2015 r.
Wieści z Wonder Con 2015:
- w 18 odcinku Ray uda się z pomocą do Cisco w sprawie problemów z jego kombinezonem, nie jest to najlepszy czas dla Barry'ego, gdyż właśnie dowiedział się, że Wells jest mężczyzną w żółtym, Felicity zauważ, że z Barrym jest coś nie tak,
- w 19 odcinku Cisco pomoże Laurel z nową wersją Płaczu Kanarka, który jest bardzo podobny do komiksowego pierwowzoru,
- Iris dowie się, że Barry jest Flashem, odkryje to sama, ma na to zasłużyć, gdy się o tym dowie wypomni całej trójce (Barry, Joe, Eddie), że trzymali to przed nią w tajemnicy,
- Panabaker (Caitlin) jest bardzo podekscytowana możliwością stania sie Killer Frost, a gdyby to się miało stać zobaczymy to szybciej niż się tego spodziewamy,
- póki co nie ma planów co do Vibe, ale czas pokaże
- będą sceny Cisco z Iris
- w 20 odcinku będą flashbacki do czasu gdy Barry był w śpiączce (jak przenieśli Barry'ego do S.T.A.R. Labs i relacje Eddie Iris)
- Eddie jest najbardziej stabilny emocjonalnie w serialu i ma bardzo złe nazwisko,
- Matt Letscher (prawdziwy Eobard Thawne) pojawi się jeszcze w tym sezonie,
- kolejne sezony "Flash" i "Arrow" będą prowadzić do spinoffa,
- Mirror Master, Dr. Alchemy i coś co sprawi, że ludzie stracą zmysły,
- Kreisberg nie zdziwił by się gdyby Wally pojawił się w kolejnym sezonie,
- możliwe, że pojawi sie Black Flash (śmierć speedsterów),
- kilka teaserów odnośnie Killer Frost,
- trójkąt Barry - Iris - Eddie,
- odnośnie sceny ze zwiastuna w której Cisco w dziwnych okularach mówi "This is mad freaky" - alternatywna linia czasu nie musiała zostać kompletnie wymazana,
- zobaczymy jeszcze prawdziwego Wellsa.
Interesujące rzeczy :) Chyba najbardziej ucieszył mnie fakt z Laurel i Cisco pomagający przy płaczu kanarka :D
Niby tak, ale jeśli będzie 'komiksowo' tj. Kanarek będzie tego gadżetu używał jakoś 'przy buźce' to jestem na tak (w końcu konwencja Arrow zostanie poniekąd zachowana..)
Interesujące rzeczy :) Chyba najbardziej ucieszył mnie fakt z Laurel i Cisco pomagający przy płaczu kanarka :D
Na Wonder Con 2015 podane zostały także tytuły 2 kolejnych odcinków:
odc. 20 "The Trap" 20 kwietnia 2015 r.
odc. 21 "Grodd Lives" 5 maja 2015 r.
Natomiast tytuł 23 finałowego odcinka to "Fast Enough" z datą premiery 19 maja 2015 r.
Mnie bardziej intryguje 0:36 - Wells jest zamknięty w tym specjalnym więzieniu czy mi się wydaje? ;p
mi się wydaje że to nie jest Wells , a bardziej ten MEta human co umie zmieniać twarz, może się myle , ale wątpie by Edek wylądował w pace przynajmniej w tym sezonie
Coś mi się nie wydaje by to był Eobard Thawne. Patrząc na trailer jako całość zgadzam się z tobą - meta-human zmieniający wygląd. Tak samo jak w przypadku sceny Caitlin/Barry, Barry/Barry, czy "zły Eddie" - chociaż wiecie - sądząc po tym co do tej pory się działo, chyba bez zastanowienia mogę stwierdzić, że większość naszych domysłów zostaje w tyle za zamysłem producentów :P
"sądząc po tym co do tej pory się działo, chyba bez zastanowienia mogę stwierdzić, że większość naszych domysłów zostaje w tyle za zamysłem producentów :P"
No baa!
Nowy zwiastun 18 odcinka "All-Star Team Up":
http://comicbook.com/2015/04/07/the-flash-all-star-team-up-extended-trailer-rele ased/
Premiera 14 kwietnia 2015 r.
Zdjęcia z 19 odcinka "Who is Harrison Wells":
http://comicbook.com/2015/04/07/the-flash-episode-19-who-is-harrison-wells-photo s-released/
Tak więc Canary Cry to naszyjnik. Mi to pasuje, blisko do oryginału (jeśli się nie mylę to pierwsza BC nosiła taki naszyjnik).