https://youtu.be/C9xKs5ItM_Y
Dziś w nocy podczas SDCC podobnie jak w zeszłych latach zaprezentowano zwiastun kolejnego sezonu Flasha, który zadebiutuje 9 października.
Z najważniejszych rzeczy: Flash Ring!
Po wielu sezonach oczekiwania, Flash wreszcie się go doczeka. Niestety, nie wysilili się tym razem i dostanie go od swojej córki Nory.
Kolejna drama w rodzince Westów. Allen nie akceptuje córeczki z XXX wieku. Twierdzi, że potrzebuje ona rodziców z przyszłości, a nie obecnego Barry'ego i Iris.
Chce też wiedzieć, co dokładnie, nie wiadomo. Ale można się domyślać, że chodzi tu o śmierć Allena, przez którą zapewne Nora cofnęła się w czasie. Tylko jest jeden problem - jeżeli pozna on swoją przyszłość, to może spieprzyć ponownie linię czasu.
Chyba że chodzi tu o zwykłe potwierdzenie przypuszczeń, czy umrze, bo Nora w jego obecności pewnie będzie zachowywała się dziwnie. On to wyczuje, doda 2 do 2 i będzie chciał znać odpowiedź, czy w XXX wieku umrze.
Zaprezentowano nowego villaina. Zagadkowo, jak było z Zoomem.
Nie sądzę, żeby Cicada był main villainem sezonu. Obstawiam, że będzie jak z Rivalem lub Alchemym - Cicada będzie tylko w 5x01, lub do 6-7. odcinka, kiedy pojawi się prawdziwy main villain.
Gość wg mnie nie ma potencjału na bycie main villainem. Chyba że go przerysują jak DeVoe.
SDCC nie śledziłem, więc póki co wrzucam sam zwiastun, a później jak coś znajdę będzie więcej info odnośnie S5.
Tom Cavanagh wyreżyseruje 100. odcinek Flasha, który przypadnie na 5x08, czyli crossover.
W roli villaina S5 obsadzono (podobno) Chrisa Kleina czyli Oza z American Pie.
Możliwe, że nie będzie on wcale main villainem, a tak jak pisałem wyżej - jedynie łącznikiem z nim. Kto miałby być wtedy main villainem? Trudno powiedzieć. Ja nadal liczę na Cobalt Blue.
Skoro w S5 szykują rodzinną dramę z Norą, to byłby dobry moment na wprowadzenie go.
S3 i S4 Arrow były beznadziejne, S3 i S4 Flasha powtórzyły ten schemat. Czyżby S5 Flasha okazał się tak dobry jak S5 Arrow?
Cicada mimo, że nie jest speedsterem, będzie miał połączenie ze speedforce i parę innych umiejętności, które mają uczynić z niego mocnego przeciwnika, więc kto wie, może jednak pociągną z nim cały sezon. Oby tylko nie wyszło jak z DeVoe.
Oprócz kolejnego odcinka z Cavanaghem w roli reżysera, swój debiut za kamerą zaliczy w S5 Danielle Panabaker.
Wally pojawi się w co najmniej 3 odcinkach S5. Co stanie się z nim później? Podobno aktor ma odejść z serialu, a jako, że w tym sezonie na crossover przypada 100. odcinek, bardzo prawdopodobne, że Wally... umrze.
Fani spekulują o tym po SDCC, bo podobno z wywiadów z obsadą można było odnieść takie wrażenie, że postać Wally'ego zostanie uśmiercona.
W finale S4 nikt nie umarł, jak zwykle miało to miejsce. Może właśnie te spekulacje się sprawdzą i umrze ktoś w crossoverze, a Wally jest coraz bardziej zbędny i w S4 stopniowo zaczęto rezygnować z tej postaci przenosząc ją do Legend, gdzie i tak na dłużej nie zagrzał miejsca.
To troszeczkę nie tak. Najpierw przenieśli go do Legend, bo chyba serio nie wiedzieli co z nim zrobić. Obecnie jednak nie będzie w głównej obsadzie ani we Flashu ani w Legendach, ale aktor nie odchodzi z seriali - jak powiedział "gdzieś tam będę sobie biegał". Facet chce spróbować sił w innych rolach, stąd tak mało go teraz będzie. No ale nigdy nic nie wiadomo...
Reszta info:
- Iris wróci do bycia dziennikarką (wow), a Barry odzyska pracę (zero zaskoczenia),
- Poznamy origin Killer Frost, będzie więcej o jej relacji z rodziną, oraz o jej bracie,
- Nora będzie lepić się do Barry'ego i będzie spędzać z nim sporo czasu, ale będzie trzymać Iris na dystans (nie dziwię jej się),
- Barry ponownie otrzyma upgrade kostiumu, żeby wyglądał jeszcze bardziej komiksowo (nie wiem co tu mogą jeszcze zmienić oprócz dodania The Flash Ring),
- Ralph zajmie się poważniej swoją pracą detektywa,
- Nowy Wells jest przedstawiany jako "Sherloque Wells",
- Będzie w tym sezonie mnóstwo śmierci postaci (czyli na 99% Wally spadnie z rowerka),
- Cicada nie będzie liderem żadnego kultu jak w komiksach,
- Pojawią się młodsze wersje Rogues,
- Grodd i King Shark pojawią się w jednym z odcinków w drugiej połowie sezonu (pewnie 5x16),
- W S5 pojawi się homoseksualna postać (może Nora będzie lesbą xD),
- Te śmieszne symbole, które Nora zapisywała w Jitters w S4 to jej opowiadanie/pamiętnik, jej historia, która zostanie ujawniona w późniejszych odcinkach S5,
- Możliwe, że Allen i Iris odnowią przysięgę małżeńską już bez obecności Olivera i Felki.
Myślę że nowy Wells jest tylko po to, żeby usmiercili go pod koniec sezonu, bo nie chcą zabijać nikogo innego z głównej obsady.
Nora zasadniczo przejęła storyline Barta, więc kwestia śmierci Allena, w tym przypadku odroczonej, jest raczej oczywista.
W trailerze Nora trzyma w ręku i spogląda na zdjęcie na którym jest Barry, Caitlin, Cisco i nasz ukochany Wellsobard. Jakby ktoś nie wiedział o jakie foto chodzi to chodzi o zdjęcie które Barry zrobił na początku odcinka 1x11. Przeczytałem na reddit albo you tube teorie, że Nora to Eobard XDDDD ale raczej nie ma na to szans
Inne info o sezonie, których nie ma tutaj:
-Harry może powrócić (raczej na 100%, ponieważ jest najlepszym Wellsem). To samo jest szansa, że pojawi się Jesse i Jay.
-Matka Cait pojawi się i jej niby zmarły ojciec też.
-Spencer Young/Spin będzie postacią powracającą i będzie chyba jakąś dziennikarką. Możliwe, że jej postać będzie połączeniem jej komiksowego odpowiednika i Sue, z którą kręcił w komiksach Ralph.
-Peter Merkel/Rag Doll pojawi się w tym sezonie (dokładnie w 5 odcinku jak nazwa odcinka wskazuje) i może pojawić się w późniejszych odcinkach. Ma moce podobne do Ralpha, więc pewnie będzie jego prywatnym nemesis.
-Pojawią się nowe wersje Wellsa.
-Nie będzie przeskoku 5 miesięcy między finałem 4 sezonu, a premierą 5. Myślę, że po pierwszym odcinku, albo kilku pierwszych zrobią, bo Arrow ma się rozpocząć po kilku miesiącach od finału ich 6 sezonu.
-Byli na planie 4 chyba odcinka w strojach baseballowych i na boisku baseballowym. Nareszcie wyjdą poza Star Labs.