Rozmawiałem z Panią Kurasz odpowiedzialną za to co aktualnie jest emitowane na Disney XD
Dowiedziałem się że potrzeba ok 200+ podpisów obojetnie czy to bedzie forum czy nie.
Niestety ona nie moze ich tak opoublikowac na internecie, ale moze wznowic emise jak bedzie nas wystarczajaco duzo.
Ja jestem ZA. Kiedyś leciał codziennie na TV4, ale gdyby wznowili emisję na Disney XD też byłoby dobrze.
Powiem tak, mozemy cale miesiace pisac ,,Jestem za'', ,,Ja tez'' itp. ale samo pisanie tego typu nie wystarczy. Ci goscie z Disney XD powinni zobaczyc na roznych forach ze sa komentarze tego typu,na youtube, filmwebie i innych stronach albo tez mozna napisac oficjalna petycje, zeby ci goscie z disXD puscili GS
Podpisuję się obiema rękoma i nogami! Jak najbardziej przywrócić gęsią skórke!
Dziękuje wam, że popieracie ten pomysł ;))
Są bardzo duże szanse, że od stycznia zostanie wznowiona emisja ;D
Z ostatniej rozmowy tyle dało się wywnioskować, do końca roku mają stały już program, i nie zmienią go.
Od stycznia 2012 roku, Pani Kasia powiedziała, że przy odpowiedniej ilości głosów jest duża szansa :))
BARDZO zachęcam was do dodawania napisów pl do angielskiej GS dzięki temu o wiele lepiej będzie się oglądało.
Podaje link do strony z odcinkami pl i ang, do angielskich sa napisy do pobrania
BARDZO zachęcam was do dodawania napisów pl do angielskiej GS dzięki temu o wiele lepiej będzie się oglądało.
Podaje link do strony z odcinkami pl i ang, do angielskich sa napisy do pobrania
Wpiszcie w google /szymon 1234567835 z dopiskiem chomikuj i tam zakladka ,,gesia skorka'' linku nie da sie wkleic ze wzgledu na regulamin;/
Jezeli zamieścicie jakies napisy to podaj tutaj link do nich: )
Jezeli zamieścicie jakies napisy to podaj tutaj link do nich: )
Cześć. Mam prośbę. Mógłbyś mi podać tego całego linka. Wpisuję go w google na różne sposoby i nie może mi wyszukać. Wysyłam Ci zaproszenie. ;]
Hej mi po wpisaniu "szymon 1234567835 " od razu link wyskakuje pierwszy i tam jest zakładka "gęsia skórka"
Zachęcam zajrzeć do mnie mam dużo napisów jak i z dubbingiem wpisując "milunirafcio cho mikuj" i tam też jest ta zakładka ;))
a jak by co to podaje gg pisz nawet gdy niedostępny :D
46085604
Dobra już wszystko w porządku. Trzeba będzie zabrać się za ściąganie a następnie za oglądanie. Dzięki. ;]
Polecam sprawdzić jeszcze użytkownika WalutaMc też na ch omikuj. Ma 44 odcinki część z dubbingiem i napisami. ;]
Patrzyłem, ale to te same odcinki co u milunirafcio, a on dodatkowo tłumaczy nigdzie dotąd niepublikowane takie jak np. Witamy w domu śmierci czy Wilkołak z bagien gorączki. W dodatku jest jeszcze kilkadziesiąt odcinków do przetłumaczenia i wrzucenia, a on robił to bardzo profesjonalnie i nie wiem, kiedy zacznie wrzucać nowe.
wilkołaka to akurat ja tłumaczyłem z tym, że połączyłem dwie czesci i przez to ma 600 mb, ja mam w folderze "napisy własne" widocznie ktoś skopiował niektóre odemnie ;p
Teraz sprawdziłem ta osoba po prostu napisy moje do siebie wtopiła nic w tym złego, jeśli ich sobie nie wpisuje, a dla chetnych jakis czas temu na yt dałem wilkolaka z bagien z napisami
http://www.youtube.com/watch?v=2CdXLA237aQ
Dzięki wielkie, że odpowiedziałeś na mój post. Mam do ciebie pytanie: czy będziesz jeszcze wrzucał jakieś odcinki gęsiej skórki w folder napisy własne? Nie zrozum mnie źle, ale ostatni odcinek, który wrzuciłeś to wilkołak z sierpnia 2012. Naprawdę doceniam twoją pracę, ale jest jeszcze wiele odcinków, które można by przetłumaczyć np. Zły Dzień, Bezgłowy duch, Idź zjeść robaki, Niczego się nie boję, Zemsta gnomów, Straszydła spacerujące nocą i wiele innych.
Więc tu pojawia się moje pytanie - czy będziesz jeszcze robił nowe napisy do tych i innych odcinków? Z góry dziękuję.
Ostatnio bardzo dużo otrzymuje tego typu pytań, i wezmę się za kolejne i być może uda się wszystkie bo nie zostało ich dużo, tylko poszukać będę musiał angielskie odcinki i miare dobrej jakości.
Myślę że najbliższy odcinek ok 15 września uda mi się zrobić, Na początku tłumaczyłem tylko te, które osobiście mi się bardzo podobały, a najbliższy to chyba ta "zemsta gnomów"
napisy do bezgłowego ducha są tutaj;)
znalazłem nie są moje
http://ch omikuj.pl/rafcio518/Seriale+zagraniczne+%28Lektor*2c+Napisy%29/wersje+avi/G*c4*9 9sia+Sk*c3*b3rka+%28Napisy+i+Dubbing%29/24+-+Bezg*c5*82owy+Duch+%28napisy+PL%29, 1409825294.txt
UDAŁO SIĘ: Gęsia skórka będzie już 12 lutego o 20:00 w PULS 2.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gesia-skorka-w-tv-puls-i-puls-2
:))))))))))))))))))))
Powiesz mi, skąd masz tę informację? Wiesz, swoją drogą kiedyś (jak miało się z 8 lat) GS byłą straszna, a teraz straszą tylko niektóre fragmenty. Dodam jeszcze, ze sam chętnie obejrzałbym starą dobrą Gęsią skórkę. Niestety jest jedno ale. Oczywiście nikogo się nie czepiam :-) Czy wy na serio myślicie, że ci ludzie z Disney XD dadzą wam Gęsia skórkę? Zobaczcie ramówkę z dawnych lat: Gęsia skórka, Dziwne przypadki w BHH, Eerie.Indiana, Odlotowe agentki, Nowe przygody rodziny Addamsów, Dennis Rozrabiaka, Ach ten Andy, Dzieciaki z klasy 402, Król szamanów, Spider-man, Świat według Ludwiczka, Wunschpunsch. Złota era FoxKids-Jetix, prawda? A zobaczcie dzisiejsze seriale: Dzieciak kontra Kot, Fineasz i Ferb, Kick Strach się bać, Para królów, Zeke i Luther, Tajny agent Connor. Grzechem byłoby porównywanie tych seriali do klasyków, które wymieniłem na początku. Z dawnych seriali zostały tylko Odlotowe agentki i Ach, ten Andy. Teraźniejsze dzieciaki nie mają pojęcia o czasach, na których wychowało się pokolenie lat 90. Oglądają tylko te głupie pseudo bajeczki, nie mając pojęcia o klasykach. Takie pseudoseriale wyparły klasyki, bo Disney musiał się dostosować do obecnego pokolenia dzieci Hanny Montany i Czarodziejów z Wavery pleace. Pomyślcie, jak wyglądałaby reakcja fanek Hanny Montany na taki serial jak GS. Pewnie dostały by histerii na samą muzykę i psa z czołówki. A na tym chyba Disneyowi nie zależy. Kiedyś Jetix był fajny, ciągle leciały klasyki, a teraz zrobili z tego takie mini-mini dla pięciolatków. Możecie się ze mną nie zgodzić, ale taka jest prawda. Ale można przecież zrobić napisy dla angielskich odcinków, albo żeby dali serial na swoją stronę do oglądania online. Niestety mimo wielkiej pasji do tego serialu myślę, ze niestety nie zobaczymy jego come back'u...
Zgadzam się całkowicie jednak ze spróbować nie zaszkodzi. A co do napisów w innym temacie podałem link do mojego forum gdzie zamiescilem napisy ktore sa w internecie oczywiscie napisy po polsku.
Licze na WAS ze takze sie dolaczycie do tworzenia napisow podalem nawet linki gdzie mozna odcinki ENG pobrac.
i przetlumaczyc
A w najblizszym czasie dodam napisy do lalki. ;)) Sledzcie forum i pomagajcie gdzieki temu sami sie uporamy z wiekszoscia.
A co do disney jutro tam zadzwonie a jak nie to w poniedzialek i porozmawiam na temat zamieszczenia ich w sieci ;))
Wiesz fajne byly te odcinki gs np. o tej gabce czy witamy w domu smierci o sasiadach zombie. Jezeli moglbys sprawic zeby ci ludzie z disney xd wrzucili wszystkie odcinki z pewnoscia wielu osobom przypomnialyby sie stare lata mlodosci. Z gory dzieki!
A jesli sie nie zgodza to mam pewien okrutny plan :D
podam wszystkim na forym nr tel do nich i niech kazdy tam zadzwoni i sie pyta o to.. wtedy pod presja cos z tym zrobia :d
Dobry plan, dawaj nawet teraz na filmweba. Zadziałała podobna akcja na film Kevin sam w domu, bo go na święta nie chcieli puścić to czemu nie zadziałałoby i tutaj? Przecież w Polsce jest pewnie tyle samo fanów GS co Kevina. Gdyby tak 5000 osób wysłałoby z 10 adresów email prośbę do nich to po prostu nie mieliby wyjścia. Przecież na tylu forach jest masa ludzi, którzy chcą Gęsiej skórki czy innych seriali z dawnych lat. Przykłady? YT, Filmweb oraz inne fora. Poza tym przecież prawie do każdego odcinku GS na youtube jest wiele komentarzy, aby ponownie to puścili. Ludzie po prostu kochają GS!!!
Ja się nie poddam i na pewno coś wynegocjuję z nimi ;))
Mam takze osobe ktora mi bedzie tlumaczyc odcinki, wiec jutro zamieszcze napisy o lalce a pozniej wy wybierzecie ktory byscie chcieli.