http://gleeclub.pl/?p=11308#comments
Na razie nic konkretnego nie wiemy i pewnie długo niczego się nie dowiemy.
Mnie najbardziej przeraża ilość zaplanowanych odcinków 10-12? SERIO?
No nic mam nadzieje, że reżyserzy chociaż porządnie pożegnają ten serial... I skończy się w starym dobrym Glee a nie w stylu z 4 sezonu.
tak odbiegając od tematu to mam pytanko : Czy Lea i Naya są pokłócone czy coś bo w odcinkach da sie wyczuć napięcie (przynajmniej dla mnie) między Rachel i Santaną. W poprzednim sezonie tak się kochały, pomagały itp. a teraz nawet nie miały razem żadnej większej sceny? I jeszcze Lea ma twitterze napisała, że cieszy się że mogła zaśpiewać piosenkę Ariany Grande a każdy wie o sprawie Naya-Big Sean-Ariana ja bym z marszu znienawidziła osobę, która zraniła tak moją "przyjaciółkę" a w każdym wywiadzie wszyscy podkreślają, że będą za sobą tęsknić bo są rodziną i takie tam.
Ciężko powiedzieć bo wiadomo tyle ile z jakiś artykułów albo od fanów. Możliwe że to plotki ale słyszałam że Lea ogólnie odsunęla się od ekipy Glee i już z nikim się nie przyjaźni, jedynie rozmawia chyba z Chrisem, czytałam to co pisała jedna dziewczyna która pracowała na planie podczas " Take on Me", podobno Lea zabrała na plan swojego chłopaka i tylko z nim chodziła i rozmawiała, cała reszta ekipy się ze sobą świetnie bawiła, żartowała, a ona trzymała dystans/ Co do sytuacji Lei i Nayi to podobno dziewczyny się strasznie nie lubią, pisano o tym w jakiś artykułach, chociaż nie wiem ile w tym prawdy, tak samo jak było z leą i Dianną, mówiono że się nienawidzą teraz i ta druga nie była w 3 odcinku 5 sezonu bo Michele sobie tego nie życzyła.. Ogólnie wiele osób twierdzi że Lea potrafi być niezłą bitch! ale jak mówię czy to prawda? kto wie
Lea na pewno przyjaźni się z Beccą, to akurat gołym okiem widać, była z Harrym, Darrenem, Chordem, Jenną, Beccą, Alexem na jakiejś gali ostatnio, więc myślę, że to tylko plotki :) Okej, przyszła z chłopakiem na plan, ale głupio byłoby, gdyby go olała, prawda?
Ja pomiędzy Nayą a Leą jakieś napięcie odczuwałem pod koniec 5 sezonu, ale teraz raczej nie, obie są dorosłe i profesjonalne, lub przynajmniej powinny takie być
Nie wiem czy jakieś napięcie między dziewczynami , ale przed wakacjami był plotki , że Nayę zwolnili po tym jak wykłócała się z RIB o status Lei.
Jeżeli chodzi o ten blog statystki na planie to czytałam go i ona wcale nie pisała , ze Lea odsunęła się od wszystkich, pisała tylko , ze widać , że z niektórymi Lea nie jest już tak blisko , a tak to normalnie z innymi rozmawiała i według tej dziewczyny wcale nie zachowywała się jak bitch . I w dodatku Lea przyjaźni się także z Beccą Tobin ( niektórzy uważają , że to dzięki Leai Becca wróciła w 6 sezonie. )
Według plotkarskich portali to Lea prawie z każdym miała konflikt. Podczas 4 sezonu rozpisywano się o jej konflikcie z Kate Holmes ,a to właśnie Kate wyciągnęła do niej rękę , gdy Cory zmarł i w jej domu Lea ukrywała się przed paparazzi. Tak samo mnożyły się teorie dlaczego Dianny nie było w 5x03 ,a ona po prostu film w Europie promowała.
PS . Mój ulubiony artykuł z plotkarskich stron to ten w którym było napisane, że Lea zobaczyła ducha Cory'ego na planie i na cały dzień kazała przerwać zdjęcia. Padałam z e śmiechu jak to przeczytałam.
Spróbuję poszukać , ale nie wiem czy znajdę , bo czytałam tego bloga na Tumblrze ponad tydzień temu i trafiłam tam przez link podany na innym blogu , który obserwuję
To bitch nie odnosiło się do wypowiedzi tej dziewczyny ale do opinii ludzi na temat Lei. Spotkalam się na zagranicznych forach z różnymi opiniami na jej temat, wiadomo fani będą jej bronić i bronią ale są też ludzie/ fani Glee którzy piszą że Lea zachowuje się jak diva albo że jest niemiła. To są tylko opinie ludzi o na tym możemy bazować bo przecież nie znamy Lei i nie wiemy jaka jest. Fani Np porównywali Leę do Nayi, Chrisa,Dianny,Darena i z tego co pisali to ci wcześniej wymienieni są bardzo otwarci na fanów z chęcią rozmawiają z nimi, dają autografy i są mili, natomiast z Leą bywa różnie, myślę że Lea z mało kim się trzyma przyjaźni jedynie Chris i Becca no i Jon ale to wiadomo
Ja tam żadnego napięcia między dziewczynami nie widzę. W ogóle niczego między nimi nie widzę ;) Co do Lei i Beccki ( zawsze mam problem z odmianą tego imienia ) to wydaje mi się że zbliżyły się do siebie po śmierci chłopaka Beccki i teraz widać że są blisko. Wiele z tych plotek na temat Lea i Nayi to wymysły zbzikowanych gleeków Swego czasu chodziła plotka że dziewczyny pobiły się na planie Co do piosenki Grande to raczej jest to kop Ryana ( lub kogoś innego kto decyduje o piosenkach ) w kierunku Nayi A Lea raczej nie miała wyjścia.
moim zdaniem najlepszy muzycznie odcinek sezonu <3
Duet St Berry zmiótł wszystko
http://data2.whicdn.com/images/168001657/large.jpg
http://data1.whicdn.com/images/168001617/large.jpg
Czy jako ostatni kawałek nie wiem, ale z tego co widać usłyszmy DSB.
http://gleeclub.pl/panel-z-paleyfest/#comments
Bardzo polecam wam obejrzeć jeśli jeszcze nie widzieliście :3 Kilka osób z obsady pojawiła się na Paleyfest gdzie przez 1,5 h udzielali "wywiadu" i rozmawiali z widownią. Bardzo ciekawa i momentami wzruszająca rozmowa. Takie trochę podsumowanie ich 6 lat pracy :)
No i jest! :') Ostatnie solo Rachel. Ostatni wykon Lei w Glee. Piosenka niesamowitego Darrena "This time" http://leamichelepoland.tumblr.com/post/113806065719/this-time-glee-cast-version -written-by-darren
Łzy same lecą jak się tego słucha </3 Ojj w sobotę się nie pozbieram :c
http://hrhdarren.tumblr.com/post/113824518468
I Lived
Rozpoznajecie może kto śpiewa solo w tej piosence? bo ja nie rozpoznaje wszystkich głosów, wiem że na początku Matt potem Kevin dalej Kevin z Amber?, Lea potem Lea z Chrisem? Darren?
Will, Artie, Rachel, Mercedes, Blaine, Kurt...a w drugiej zwrócę nie wiem, ale chyba tylko nowi z ND, na pewno słychać Jane czy jak jej tam:)
Mnie ciekawi czy w tym odcinku " 2009" zostaną wspomniane takie postacie jak Quinn, Finn, Puck, Santana- wiem że aktorzy nie mogli być w tym odcinku, ale chodzi mi o to czy będą takie momenty jak np. ktoś obleje slushie Rachel i Kurta i powiedzą " to przesyłka od Quinn i Santany loserzy" bo jeżeli to mają być początki to przecież drużyna futbolowa i cheerioski gnębili Artiego,. Kurta, Rachel, Mercedes i Tinę od początku więc jakaś wzmianka powinna o tym być
nie mam pojęcia czy będzie wzmianka o Quinn, San i Britt ale wiem że ma się w jakieś scenie przewinąć Blaine :D
Patrząc na promo ostatniego odcinka zauważyłam jak oryginalni wykonują gest jak podczas piosenki DSB o co chodzi będą to śpiewac czy to choreografia z " I lived" ? i kto siedzi na widowni podczas tego momentu? są to nowi z 6 sezonu czy kto? aa i zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz czemu wszyscy są ubrani na biało i czerwono? czy to ma być jakiś symbol czy tak po prostu?
To nie jest tak,że aktorzy nie mogli być, tylko po prostu akcja ma się kręcić wokól Original 5, więc nie widzę powodu dla którego Quinn, Santana czy Brittany miałyby tam być, a i nie sądzę, że Puck będzie mial wielką rolę. Jednak z tego co wiem, osoba, która oglądała "2009" na Paley Center ma tumblr i mówiła, że jest wzmianka o Quinn.
Na końcu odcinka 2009 wykonują DSB. Nie wiem, czy będzie od nowa nagrane, czy po prostu użyją starego nagrania, ale ma pojawić się flashback, gdzie Sue, Quinn i Santana obserwują ND (był taki moment w Pilocie serialu).
To fajnie :-] ja rozumiem że ma to się skupiac na 5 głównych postaci( mam nadzieje że nie tylko na Rachel i Kurcie bo z chęcią dowiedziałabym się więcej o Mercedes czy Artiem) ale w 1 sezonie Puck, Quinn czy Finn( wiem że aktor nie żyje no ale) też byli głównymi postaciami serialu nie oszukujmy się więc fajnie by było ich zobaczyć a nawet jeśli nie to na początku Q i S były głównymi prześladowcami Rachel, znęcały się nad nią więc chodziło mi o to że można byłoby o tym wspomnieć, tak samo Puck znęcał się nad Kurtem i Artiem... Finn również miał w tym swój udział, no ale nie można mieć wszystkiego
To tylko jeden odcinek - nie da rady wepchnąć tam wszystkiego (choć jakimś cudem wepchnęli tam Blaine'a i będą nam wmawiać, że jego i Kurta spotkanie to było przeznaczenie, bo minęli się kiedyś na drodze :/).
Wygląda na to, że Rachel będzie surogatką dla Kurta i Blaine'a.
"Glee is ending on Friday, and I’m feeling sad yet relieved at the same time. I would like the mother of all scoops, and some assurance that this finale won’t be as bad as How I Met Your Mother, or True Blood, or Dexter. Pretty please? —Samantha
If the buzz trickling out of McKinley is to be believed, the Glee finale will be viewed as a (mostly) satisfying conclusion to the show’s six-year run. The final shot, in particular, sounds pretty damn near perfect, IMHO. On the scoop front, the five-year time jump that comprises much of the final act will allegedly find one character pregnant, but there’s a twist. Also, Rachel will have bid adieu to single life, but the identity of the man on her arm may surprise you. (Or it may not.)"
Jeśli zakończą to naprawdę w tak głupi sposób, to z nieukrywaną satysfakcją stwierdzę, że schrzanili ostatecznie wszystko, co mogli schrzanić w tym serialu. A na pewno to zrobią, bo Ryan Murphy jest kompletnym debilem i już nie raz udowadniał, że potrafi zepsuć każdy element w Glee. Boże, jednak cieszę się, że to się wreszcie kończy.