PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46512
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

klaine

ocenił(a) serial na 10

krótko uwielbiam kurta & blaine'a razem. są wspaniali.
właśnie przeglądałem forum glee na ich temat. zaledwie 10500 stron.
ciekawe były początkowe sugestie jakoby blaine był tylko przystankiem dla kurta na drodze do sama, który rzekomo miałby być jego prawdziwą miłością.
na szczęście tak się nie stało. totalnie nie wyobrażam sobie kurt & sama jako pary. to nie dla mnie.
klaine forever

ocenił(a) serial na 8
raven46

Darren i Chris nagrywali niedawno scenę do White Christmas i jest już pełno zdjęć i filmików w necie:) Będą jeździć na łyżwach, ja już się nie mogę doczekać. Ciekawe co ta scena oznacza, czy przez przypadek się spotkali, czy umówili, zeszli pod wpływem świątecznej atmosfery:) Chris na Twitterze wrzucił też zdjęcie https://twitter.com/chriscolfer,

ocenił(a) serial na 10
ancikowo

wiadomo, że odcinki świąteczne zawsze były lekko oderwane od rzeczywistości, więc ja jeszcze nie zakładam, że to oznacza, że zejdą się.
ciekawi mnie, jak dalej poprowadzą wątek klaine. kurt powiedział, że nie ufa blaine'owi. co wobec tego zrobi blaine? nadal będzie gonił za kurtem, czy rozegrają to inaczej?

ocenił(a) serial na 10
ancikowo

nie mogę się doczekać white christmas. odcinki świąteczne są przeze mnie wielbione głównie z powodu duetu klaine

ocenił(a) serial na 10
ancikowo

w najbliższym odcinku podobno czeka nas rozmowa klaine przez telefon. może będzie to związane ze świętem dziękczynienia albo sectionals. chociaż niektórzy amerykańscy fani dziwią się, że po ostatnich deklaracjach, kiedy kurt nie chciał rozmawiać z blaine'm i powiedział, że już nie jest w stanie mu zaufać, sam do niego zadzwoni. ale może to magia święta dziękczynienia, w którym chodzi też o przebaczenie.
potem w 9 odc. czeka nas ponowne przesłuchanie kurta do nyady. zaśpiewa being alive z musicalu company.
10 odc to święta, czyli wiadomo łyżwy i white christmas, którego fragment już można posłuchać w sieci.
a potem w styczniu w 11odc. pojawi się paul. podobno nowy obiekt wzdychań kurta.

ocenił(a) serial na 10
raven46

czytałam spojler, że Kurt ma zadzwonić do Blaine'a po pijaku ;D

ocenił(a) serial na 9
raven46

http://www.hypable.com/2012/11/25/hypables-battleships-supernatural-vs-glee/ Głosujcie na Klaine! ;)

ocenił(a) serial na 10
Kejt__

done

ocenił(a) serial na 9
raven46

Podbijam, dzisiaj koniec głosowania, mamy szanse to wygrać! ;)

ocenił(a) serial na 10
Kejt__

I hope so

ocenił(a) serial na 9
raven46

wygraliśmy :D

ocenił(a) serial na 10
Kejt__

ale było gorąco. tak naprawdę przeważyło zaledwie kilka głosów. uwielbiam klaine, więc dziwnie mi, kiedy okazuje się, że nie wszyscy są im oddani.
oglądałem trochę filmików z destiel. nie przekonują mnie. jakoś nie ma w nich pasji. dużo lepszą parą, która funkcjonuje na tych samych zasadach co destiel, czyli pobożnego życzenia fanów, jest sterek z teen wolf. oni fajnie ze sobą wyglądają i jest jakaś iskierka między nimi.
s co do klaine. mam nadzieję, że jeszcze będzie pięknie. ale trochę zgadzam się, że mogliby ich trochę odmłodzić, bo czasami zachowywali się jak stare, dobre małżeństwo.

ocenił(a) serial na 9
raven46

http://www.hypable.com/2012/12/03/hypable-battleships-the-final-battle-glee-doct or-who/ finał!! ;)

ocenił(a) serial na 10
Kejt__

dla pewności zagłosuję drugi raz z innego kompa

ocenił(a) serial na 10
Kejt__

wygraliśmy. super.
słyszeliście o pomyśle amerykańskich klainersów, aby zgromadzić milion dolarów, które zostaną oddane ryanowi w zamian za możliwość usłyszenia ''come what may'' w wykonaniu klaine

ocenił(a) serial na 9
raven46

.................. przesada xD

raven46

hahaha, dlaczego nie :D

raven46

Skoro nie pokazali twarzy tego gościa, z którym Blaine się przespał to może jeszcze kiedyś go zobaczymy. Mogą na siebie jeszcze wpaść np. w liceum, byłoby ciekawie, ale znając scenarzystów to wątki Blaine'a teraz będą się ograniczały głównie do rozpaczania aż do pojednania.

mirra1313

To samo pomyślałam. Mogę się założyć, że poznamy Eli'a. Nie od razu, najpierw dojdzie do pojednania Klaine, żeby było więcej dramatu. Biedny Kurt, wybaczy Blaine'owi a tu booom - Eli. On i Kurt mogą się poznać gdzieś przypadkowo, nawet polubić do czasu aż sobie Kurt zda sprawę kim on jest... Mam nadzieję, że nie każą nam czekać do 5 sezonu :(

raven46

Abstrahując od Klaine wspomnę o przyjaźni Sama i Blaine'a, która jak na razie rośnie w moich oczach na jedną z najlepszych w serialu.
Coraz bardziej mi się podoba wsparcie jakiego Sam udziela koledze i to, że trzymają się razem, no w końcu ten sam rocznik. :D

benzacne

dla fanów KLAINE :))

https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9q8hEDMw

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

nie mogę się doczekać. wiem, że te sceny to jeszcze nie pojednanie. jeszcze nie będą ze sobą. ale nie wyobrażam sobie odcinka świątecznego bez duetu klaine. na razie pewnie wybaczą sobie i dojdą do wniosku, że pozostaną przyjaciółmi, ale nie parą. aby zejść się na poważnie w drugiej części sezonu. gdzieś pomiędzy może zauroczy ich ktoś jeszcze. amerykańscy klainersi dużo piszą tym, że to kurt znajdzie sobie kogoś, żeby odkryć, że to jednak blaine jest mu pisany.
a scena rozmowy z odcinka thanksgiving rozwaliła mnie. popłakałem się. nie wyobrażam sobie tego serialu bez nich. uwielbiam ich

ocenił(a) serial na 10
raven46

Ich świąteczne duety to już chyba tradycja XD

ocenił(a) serial na 10
raven46

Nowy spoiler mnie zaciekawił:
http:// 25.media.tumblr.com/tumblr_me9ivo1UKP1qeofhlo1_500.png
Trochę to dziwne, bo niby w kim miałby się zauroczyć? Jest jedynym gejem w chórze. Może będzie mu się wydawało, że jest hetero (znowu) i w jakiejś dziewczynie, albo (co gorsza) w Finn'ie.

MsIks

Czego to scenarzyści nie wymyślą :D A niech no mi się odważą rozwalić w ten sposób przyjaźń Blaine'a i Sama to będzie źle '.D

MsIks

Trochę dziwny wątek się szykuje. Blaine w cheerios, zauroczona Tina..., trochę jakby powtórka z rozrywki (Kurt z pierwszego sezonu i sprawa z Mercedes), ale zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
raven46

Coś gdzieś mi mignęło, że zobaczymy trochę przeszłości Blaine'a, a mianowicie czasy szkolne sprzed Dalton. Nie jestem pewna czy to czyjeś gdybanie czy potwierdzone informacje, więc jakby ktoś coś wiedział to proszę o sprecyzowanie.

ocenił(a) serial na 10
stasza2233

w pierwszym odcinku po przerwie w mckinnley odbędzie się potańcówka, na którą dziewczyny proszą chłopaków. podczas podobnej imprezy w szkole sprzed dalton blaine był prześladowany za bycie gejem. blaine będzie o tym mówił albo zostanie nam pokazane.

amerykańscy klainersi szaleją po upublicznieniu info na temat adama, nowego love intrest dla kurta. oczywiście nie wszystkim pasuje. główne zastrzeżenia dotyczą jego wieku. rzeczywiście wygląda na starszego od kurta. oraz repertuaru, jaki dla niego wybrano. ma to być młody, wyrafinowany mężczyzna. w swan song whoopi goldberg zarzucała kurtowi, że w nyadzie szkolą artystów, którzy ukazują swoją duszę w piosenkach. a adam zaśpiewa piosenkę baby got back, która mówi o tyłkach. czy tylko ja tu zauważam pewiem dysonans. ale poczekamy zobaczymy i wówczas osądzimy.

jeszcze nie było odcinka świątecznego a ja już zastanawiam się, jak będzie wyglądał odcinek walentynkowy. co przyszykują twórcy dla klaine. bo nie wyobrażam sobie, że zostaną pominięci, nawet jeśli nie będą parą

raven46

Odnośnie Adama, obiło mi się o uszy, że może być w stałej obsadzie w sezonie piątym. Chyba nie muszę pisać co to oznacza, ale z drugiej strony, podobnie miało być z Sebem w czwartym, a pojawił się tylko dwa razy, więc nie wiadomo. Co do samego Adama to rzeczywiście dla Kurta wydaje się za dojrzały, że tak to ujmę :D.

ocenił(a) serial na 10
mirra1313

niektórzy uważają, że może będzie nauczycielem w nyada, ale glee podało, że ma być liderem chóru, więc raczej będzie podobnie jak kurt studentem. przecież nie musi być pierwszakiem jak kurt i rachel lub drugoroczniakiem jak brody. może adam będzie na ostatnim roku.
co dziwne dostało mu się także za wygląd. oczywiście klaine forever, ale nie nazwałbym adama czy olivera-aktora brzydkim

ocenił(a) serial na 10
raven46

Podobno ma się pojawić z Kurtem na ślubie Willa i Emmy. Nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa, ale dla Blaine'a szykuje się prawdziwy szok.

ocenił(a) serial na 10
stasza2233

ryan na twiterze napisal, że kurt na ślubie nie pojawi się z adamem, lecz z blaine'm, zaśpiewają pisenkę dla wemmy i będą calować się w samochodzie.
wiele osób uważa jednak, że to czysta zgrywa, bo ryan nigdy w tak doslowny sposób nie spojlerowal plotu mających nastąpić wydarzeń

ocenił(a) serial na 9
raven46

Tak, to raczej fake, choć nie obraziłabym się jakby nie był.
Adam na promo wyglądał prawie jak Chandler, ciekawe czy celowe, czy przypadek.

raven46

możecie mi powiedzieć coś więcej o tym Adamie?? Pierwszy raz o nim słyszę... wiadomo kto go zagra?? Dzięki z info :)

zgadnij_kto

OK, musiałam wiedzieć więc polookałam i znalazłam zdjęcie "Adama". Wygląda na nim całkiem fajnie więc nie będzie tak źle... Choć i tak jestem fanką KLAINE :(

http://sadisticfangirl.tumblr.com/post/37469828084/pandoras-ashtrayheart-oliver- kieran-jones-at-an
"Adam" to oczywiście ten po lewej w czarnym garniturze :)

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

oczywiście, że to ten po lewej. naprawdę nie wiem, jak można uznać, że nie jest przystojny. całkiem fajniutki, ale oczywiście i tak wolę blaine'a.
klaine forever

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

https://twitter.com/MrRPMurphy/status/279781096172961792/photo/1
oczywiście musiałem to wstawić

ocenił(a) serial na 10
raven46

tylko że nie idzie

ocenił(a) serial na 10
raven46

druga próba
http://www.hypable.com/2012/12/14/shirtless-blaine-anderson-calendar/

ocenił(a) serial na 10
raven46

Ciekawe co się stało z "Nie jestem na sprzedaż" Blaine'a z połowy trzeciego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
MsIks

może to na szczytny cel, a może stawka była odpowiednia.
darren musiał się wydepilować do tego zdjęcia
http://www.tumblr.com/tagged/darren%20criss%20shirtless?page=22

ocenił(a) serial na 10
raven46

Z Puckiem w sumie to samo robili, na przestrzeni tych sezonów. Jak dla mnie zupełnie niepotrzebnie, to liceum, a nie gimnazjum.

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

pojawiły się plotki, że klaine zejdą się w odcinku ''diva'' (13), który ma być odwrotnością odcinka break up albo w walentynkowym tydzień później. ten walentynkowy to będzie odcinek podwójny.
osobiście wolę, żeby zeszli się w walentynki

ocenił(a) serial na 10
raven46

Ja słyszałam na odwrót, że mają ich trwalej rozdzielić, co by wyjaśniało dlaczego tak szybko zamierzają połączyć Kurta i Adama.

ocenił(a) serial na 10
stasza2233

też wydaje mi się, żeby tak szybko nastąpił powrót klaine. jeszcze trochę na to poczekamy. na razie pojawiły się pogłoski, że w odcinku walentynkowym dojdzie do skandalu z udziałem kurta i blaine'a. może wówczas dojdzie do konfrontacji blaine'a i adama, bo przecież walentynki do ślub wemmy, więc może adam będzie plus one kurta

ocenił(a) serial na 10
raven46

Czy Darren lub Chris udzielali ostatnio jakichś wywiadów na temat wątków ich bohaterów jak i samego Klaine? Chodzi mi tutaj bardziej o wersje filmowe. Jakby ktoś coś czytał/oglądał to byłabym wdzięczna za link.

ocenił(a) serial na 10
MsIks

http://www.afterelton.com/2012/12/chris-colfer-talks-struck-by-lightning-and-kla ine
do poczytania. w ingliszu

raven46

http://i656.photobucket.com/albums/uu290/phdrmom/Darren/e11dbc9a703230f10226a10d 4eca4e3b.jpg
To chyba z jednego z przyszłych odcinków. Darren wygląda ciekawie, bo do tej pory nie widzieliśmy go w czymś tak hm.. "krzykliwym", ale lepiej żeby nie przesadzili.
Nowe spoilery dotyczące Klaine są tak pozytywne, że większość fanów (w tym i ja) zaczęła myśleć, że to fake, pewnie dowiemy się co i jak dopiero po premierze.

ocenił(a) serial na 10
mirra1313

to jest blaine podczas wykonywania utworu ''diva'' beyonce z odcinka 13, też zatytułowanego diva.
ja również na razie sceptycznie podchodzę do spoilerów dotyczących klaine. ryan napisał, że będą się całować w zaparowanym od ich oddechów samochodzie i zaraz pomyślałem o titanicu i kate z leo, co sprawiło, że stałem się podejrzliwy. zwykle ryan był trochę bardziej tajemniczy w spoilerowaniu glee i to też jest podejrzane

ocenił(a) serial na 10
raven46

a jednak chyba ryan pisał prawdę. dzisiaj na twiterze zamieścił fotkę klaine ubranych w garnitury (czyli ślub wemmy) z dopiskiem ''come what may''. a więc prawdopodobnie klaine zejdą się w walentynki i zaśpiewają piosenkę z moulin rouge. bardzo cieszę się

ocenił(a) serial na 10
mirra1313

w odcinku ''i do'' klaine zaspiewają ''just can't get enough'' depeche mode. trochę nie w ich stylu, ale cieszę się.
w 15 odcinku, który będzie zawierał tylko piosenki filmowe, ma pojawić się ''come what may'' w ich wykonaniu. co najdziwniejsze, ryan na twiterze zamieścił video ze stroną scenariusza, gdzie jest właśnie fragment dotyczący tej sceny. ma mieć miejsce na dachu budynku w nowym jorku i byc mega romantyczna