PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36865
4,6 18 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

Dla mnie jak najbardziej na plus, szczególnie wykazał się tutaj Alfred :)
A wy co sądzicie o najnowszym odcinku?

ocenił(a) serial na 9
The_Joker_Mr_J

Również uwielbiam Bullocka, jego teksty a z Gordonem tworzą świetny kontrast. :)

ocenił(a) serial na 8
killer83_2

Oj w komiksach bylo chyba cos o jakis sluzbach militarnych. Dla mnie to lepiej zeby kamerdyner mial przeszkolenie takiego rodzaju.

ocenił(a) serial na 10
Gaienne

Akcja Butcha i Alfreda rządzi! xD

Gaienne

Dobry odcinek, choć nieco słabszy od ostatnich paru odcinków. Jak już napisałem ostatnio, nawet nie czepiam się Bruce'a - doszedłem do wniosku po tym odcinku że WRESZCIE pokazali, że mały Bruce nie jest idealny i popełnia dziecięce błędy. To się chwali : )
Alfred po tym odcinku zyskał w moich oczach, widać, że weteran jakich mało - najlepsza była akcja na koniec, gdzie Gordon pyta BUllocka gdzie Pennyworth, a ten, że już w środku, zmiana sceny a Alfred 'trzaska' ludzi w środku = bezbłędne xD Również scena 'reunion' z Brucem była całkiem klimatyczna wg mnie.
Scena przy stole u Falcone - powtórzę się: Gotham jedzie schematem gangsterki w najlepszym wydaniu.. i robi to niesamowicie dobrze. Podobało mi się : )
"Zawiły tok myślenia" - Bruce do Seliny, hahhaa, świetne xD Albo Bullock "Tylko ja w tym mieście czekam na wsparcie" xD Albo "kto dzisiaj jeszcze zatrudnia kamerdynera?" xD
Fajna gadka burmistrza o 'krawędziach', o dziwo bardzo przypadła mi do gustu.
Nygma z przytuleniem wygrał odcinek z ta jedną sceną, w której się pojawił xP
Podkład muzyczny w ostatniej scenie, jak Gordon wchodzi na plac AS = coś pięknego wg mnie, coś pięknego, takiej muzy to ja mogę słuchać (zapachniało mi Batman TAS, choć nie wiem czemu xd)

Na minus, zdecydowanie, w tym odcinku akcja Gordon z bronią vs dwójka napastników - czemu miało służyć 'poddanie się' po czym atakowanie napastników gołymi rękoma nie używając do tego broni? A no aby w fabule Gordon podpadł burmistrzowi - niestety, nie kleiło się tutaj jak przy pierwszych odcinkach serialu : / A o dziwo to mid-season finale - musiała być na koniec jakaś 'bomba'..

ocenił(a) serial na 7
matiiii

W tym odcinku słuchając młodego Bruce'a i patrząc na jego determinacje za wszelką cenę widziałem dorosłego Batmana :) coś genialnego :) ale już troszkę powinni spasować i jednak pokazać więcej Falcone'a, Fish i Pingwina. Bo to raczej główna oś fabularna w tym serialu, bo serial opowiada o początkach Gotham(co za tym idzie walka z korupcją i wojny pomiędzy mafiami), a nie o początkach Batmana.

Ra_s_al_Ghul

Powiem Ci Ras, że przy starcie serialu w ogóle nie miałem pojęcia, że jednym z wątków będzie mały Bruce i co najwyżej pojawi się tylko w pilocie... a tutaj takie coś.

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Szkoda że ten serial nie jest codziennie bo nie lubię czekać co tydzień ;p

Ra_s_al_Ghul

Zdajesz sobie sprawę, że najbliższy odcinek za miesiąc czasu? xP

ocenił(a) serial na 7
matiiii

wiem :( ale nie musiałeś przypominać ;p

ocenił(a) serial na 8
Gaienne

Najlepszy odcinek w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 7
Artemisek

Mnie trochę zdziwiło, że Fish poszła na takie tkliwe gadki o dobroci itd. Raczej nie pasuje to do niej. :) A tak to serial i odcinek mi się podobały. Alfred-Rambo może być, jak dla mnie to taka zabawa różnymi konwencjami w stylu postmodernizmu, więc mi to nie przeszkadzało.

ocenił(a) serial na 9
Gaienne

Odcinek świetny, Alfred zdecydowanie pokazał na co go stać, w sumie nie ma się co dziwić w końcu był wojskowym. :)