PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706905}

Gotham

2014 - 2019
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 36890
5,0 22 krytyków
Gotham
powrót do forum serialu Gotham

a moze ktos jakas zapowiedz ma ?

ocenił(a) serial na 10
marcink15

https://www.youtube.com/watch?v=Sw8txH5437Q

ocenił(a) serial na 8
marcink15

Ciekawy odcinek. Pingwin jak zwykle well played :) Ciekawe co się teraz stanie. Jest skreślony u Maronniego, także prawdopodobnie będzie próbował go jakoś załatwić (dla Falcone'a). Myślę, że ta cała Mrs. Fringle [?] z Policji ma jednak coś do Nigmy i to jej sprawka z tymi łapami w szafce. Zastanawia także ten płacz. Czy aby na pewno był spowodowany zapuszkowaniem tamtego detektywa? Wątpię. Ostatnia scenka trochę komiczna i w stylu - wtf. Rzucili sie na siebie jak gladiatorzy. Chuda kobieta i masywny chłop XD Jeszcze wyjdzie, że to rodzinka, heh.
Co do Gordona i nowej dziewczyny - spoko. Cieszy brak Barbary-lesby, jednakże... jak wiadomo z historii świata Batmana - i tak w końcu się ze sobą zejdą. A szkoda, bo nowa prześciga tamtą pod każdym względem; także "wizualnie" :)

bini0l

Odcinka jeszcze nie widziałem. Możesz zdradzić, czy dr Crane to Scarecrow, czy też jego ojciec?

ocenił(a) serial na 8
Balziuba

to jest jego ojciec , jak się obejrzy zwiastun nowy(tego odcinka za tydzień) to widać stracha na wróble jako strach młodego i Bang mamy następnego Villan'a

bini0l

Co do części ciała w szafce, to sprawka tylko i wyłącznie Nigmy. Scena w której przychodzi pod osłoną nocy z wielkim pudłem, po czym siada przed szafką i majstruje wytrychami przy kłódce, ma nas utwierdzić w tym przekonaniu ;)

ocenił(a) serial na 8
MrZajac

Faktycznie. Musiałem przeoczyć tą scenę wychodząc po herbatę xD

bini0l

Aż tak się zakochała?

logarine

* edit
sorki, miałem napisać post niżej.

ocenił(a) serial na 10
bini0l

Jednakże pozostaje dlaczego ona płakała ?

ocenił(a) serial na 8
The_Joker_Mr_J

Być może dlatego, że dowiedziała się, że Edward został zawieszony. Później po informacji, że jednak zostaje była wyraźnie ucieszona. ;)

Gaienne

Aż tak się zakochała?

ocenił(a) serial na 8
logarine

Tego pewnie dowiemy się w kolejnych odcinkach (chociaż nie sądzę, żeby to szybko nastąpiło-znając twórców takich seriali)

ocenił(a) serial na 9
Gaienne

Spokojnie mamy czas. :)

bini0l

Przecież ręce i nogi do szafki wrzucił Nygma.
Troszkę szacunku dla innych, po co takie określenia jak "lesba"?

ocenił(a) serial na 8
skalp_el

żeby pokazać, że to zwykla szmata. Miała dobrego chłopa, a poszła puszczać się z kobietą. Więc te określenie pasuje jak ulał

bini0l

No to nazwij ją, nie wiem, szmatą, bo lesbijka to przecież osoba homoseksualna, więc to określenie tu nie pasuje i tym samym obrażasz lesbijki. Opanuj się.

ocenił(a) serial na 8
skalp_el

Proszę o wybaczenie wszystkich lesbijek, że posłużyłem się tym bluźnierczym słowem :)

bini0l

No po prostu jest to chamskie i tyle.

bini0l

Panna Kringle, nie Fringle :D

ocenił(a) serial na 10
marcink15

Odcinek był świetny, ale ta ostatnia scena z Fish była beznadziejna. Kto to wymyślił? Jak już ktoś napisał "Jeszcze wyjdzie, że to rodzinka", na pewno. Ten ich wzrok.
Eddie jak zwykle świetny. Bullock pokazał się jakby z "ludzkiej" strony (?)
Pingwin, cały czas klęka i błaga o życie xd Ah ta jego mina w tym autobusie - bezcenna :D
Brak Barbary +
Malutki panicz Bruce strzelił foszka.
A jakby ktoś chciał to można odcinek obejrzeć na tvseriesonline. pl

ocenił(a) serial na 9
The_Joker_Mr_J

Ja to bym z chęcią oglądał odcinku bezpośrednio na oficjalnej stronie fox. com/gotham po to aby wesprzeć twórców, tylko niestety są ograniczenia terytorialne ech. :( Pozostają inne sposoby na wsparcie typu fb, twitter itd. :)

ocenił(a) serial na 9
marcink15

Kolejny dobry odcinek:-)

Znów na plus:
Bullock...jego nowa ,,cieplejsza'' odsłona
Pingwin..ten to chyba zawsze będzie rewelacyjny..a jego scena z kobietami z autobusu ..nic nie jest mu obce;D zawsze znajdzie odpowiedni tekst..no i czekam co teraz stanie się na lini Oswald/Falcone vs Maroni:-)
Ciekawy villan ...interesujące :-)
Nygma..to spryciarz jeden:-)
Gordon i Pani Dr :-) ..
...i oczywiście brak Barbary..

Minus to zdecydowanie Panicz Wayne ..ten jego tekst do Jima ...,,zwalniam Cie z obietnicy...sam będę kontynuował śledztwo'' ..serio?;D

Hm co do końcowej sceny to ...nie mam pojęcia o co chodzi;D

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

Mały Panicz Bruce strzelił focha xd

ocenił(a) serial na 7
agueda0712

Ojciec Jonathana podszywał się pod Pana Toad'a ;) to easter egg odnośnie postaci Profesora Pig(gość w masce świni) i Pana Toad. To już kolejny raz o tych przestępcach mowa w tym serialu.

Zgadzam się z tym co napisałaś.

A końcowa scena była niepotrzebna bo zniszczyła mi pozytywny odbiór tego odcinka.

Ra_s_al_Ghul

Nie tylko ta scena. Z Bruce'em wydawała się zbędna, ale ujdzie, jednakże po co Cat? Ciągle to, że się włamuje (wiadomo, o to chodzi), ale i tak jakoś wydaje się to po prostu... nudne.

Seevis

I jeszcze ten jej skok z balkonu ;).

Wezum

Och tak, tak. Zawsze ląduje na cztery (ekhm dwie) łapy (nogi). Podziwiać można, że aktorka to tancerka itd., ale ciągłe pokazywanie... nie. Dajcie lepiej Ivy, bo aura tajemniczości aż zachęca!

marcink15

Jak dla mnie na plus: oczywiście Nygam - bardzo lubię jego postać, Bullock - może się zakręci koło pani rudej:), Pingwin - ten to ma fart, Pani doktor i Jim - fajna z niej babka pamiętam jeszcze jej rolę w The Mentalist. Minusy to Bruce - ten mały gejek, Fish - strasznie nie lubię babki która ją gra. I też zastanawia mnie dlaczego płakała Fringle? To z mojej strony:)

ocenił(a) serial na 3
marcink15

Ostatnio Fish, a teraz Pingwin - nie cierpię tych motywów z uciekaniem przed śmiercią w ostatniej chwili. Wiadomo, że niektóre postacie nie mogą zginąć, ale niech chociaż ratują się w jakiś sensowny sposób...

Sam w sobie taki średni odcinek, wątków romantycznych na pewno subtelnie nie wprowadzają. Miło było zobaczyć Scarecrowa.

ocenił(a) serial na 3
Roy_v_beck

I o jednej rzeczy zapomniałem - w którym to się roku dzieje? Większość osób korzysta ze stacjonarnych telefonów i to takich oldschoolowych, a jak przychodzi co do czego to okazuje się, że Maroni, Pingwin i nawet operator dźwigu mają swoje komórki? To tylko podkreśla beznadziejność wątku zgniatania samochodu (nie byłby w stanie wyjść z takiego samochodu Pingwin!). Sorry, ta jedna scena cały odcinek skaszaniła.

ocenił(a) serial na 9
Roy_v_beck

No właśnie nie jest to bez sensu, Gotham zawsze było zawieszone w czasie:

"According to actor Robin Lord Taylor, producers are not establishing the series' time period. It is, however, visually influenced by the late '70s and early '80s in New York. Their using of cellphone indicates Gotham time period is late 90's or early 00's".

Czy to w filmach Burtona, Nolana (choć u niego było zbyt nowocześnie i Gotham nie miało tego specyficznego klimatu) czy nawet grach z serii Arkham. :)

ocenił(a) serial na 10
Roy_v_beck

tak jak mamy juz Scarecrowa to teraz czas na Jokera ;) a mam pytanko jak myslicie z kim Fish na koncu walczyla ? co bedzie dalej ?

marcink15

Żadnego Jokera,popsują postać.Jego wątek powinien dopiero być jak już Bruce zostanie Batmanem.

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

Nie będzie Jokera, będzie tylko o Red Hoodzie, który być może stanie się Jokerem, a jako takiego już "gotowego" to nie będzie, wiadomo.

rusiano

No wiem,ale mimo to za wcześnie według mnie na gang Red Hooda,powinien się on zjawić dopiero jak Bruce stał się Batmanem,a on jeszcze dzieckiem jest w serialu.

marcink15

Mało prawdopodobne. Jasne, była mowa o wprowadzeniu Jokera, a co za tym idzie - kochaną Harleen, przy czym co do tej drugiej postaci to wspomniane było, że BYĆ MOŻE pojawi się w drugim sezonie. To tak drogą dedukcji można wywnioskować, że Jokera zobaczymy dopiero w następnym sezonie serialu, a i tak nie wiadomo jak to będzie.

marcink15

+ brak Barbary
+ wątek Pingwina i Maroniego - wycieczka na wieś
+ Scarecrow
+ Bullock
+ dr Thompkins i Jim

- Bruce i jego teksty o tym, że sam będzie prowadził sprawę
- Fish i końcowy scena

devoen

Ja bym jeszcze dodał do minusów:

- próba zabójstwa Pingwina (zgniatanie samochodu)

ocenił(a) serial na 10
KrzychuKickboxing

no tez beka byla i ta koncowka co pingwina te laski to tego autobusu wziely :) ale jestem ciekaw nastepnego odcinka ;)

ocenił(a) serial na 7
marcink15

Odcinek całkiem dobry, był lepszy niż ten poprzedni. Serial jakby trochę ruszył z kopyta i niektóre wątki/postacie śledzi się naprawdę przyjemnie.

Na plus:
- Pingwin. Robin jak zawsze odwala w serialu kawał świetnej gry aktorskiej.
- Nie było Barbary, hurra! *oklaski*.
- Bullock. Pokazał swoją ''cieplejszą'' stronę.
- Scarecrow. Fajnie było go zobaczyć.

Minus:
- Ostatnia scena. Co to miało być? Gdyby nie ona, bym oceniła ten odcinek wyżej.
- Bruce... Serio dzieciaku idź się gdzieś schowaj... Wkur*iający gówniarz.

Ogólnie większość scen wyszła na plus, ale moje wszystkie pozytywne emocje po tym odcinku zostały skopane i wbite w ziemię przez tą końcową scenę. A było już tak fajnie :/

Teraz czekam na kolejny odcinek, który zapowiada się ciekawie.
Oby mnie nie zawiódł.

marcink15

Czy tylko mnie zdziwiło to, skąd pingwin miał numer do kolesia który obsługiwał zgniatarkę? (tak, czepiam się pierdół) ;)

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Numer był widoczny na reklamie, jest najazd kamery na ta tablicę z numerem telefonu. Trochę to naciągane było, ta cała akcja z wyłażeniem Pingwina. Nielogiczna jest ucieczka operatora zgniatarki przed potencjalnym zagrożeniem (Falcone), kiedy realny i stojący niedaleko Maroni ma spluwę w garści. Reszta epka mi się podobała.

bluescreens

No zgadzam się, trochę to naciągne, ale pingwin i tak wygrywa wszystko.

ocenił(a) serial na 8
bluescreens

Na dobrą sprawę, facet z prasowarki złomu nie miał gwarancji, że Maroni mu w łeb nie strzeli, jak już skończy robotę, w tym świetle ta akcja nie wygląda źle. Dziwne, że Maroni nie chciał się dowiedzieć, jak dokładnie było z Indian Hill, dobrze dla Pingwina, wciąż ma asy w rękawie.
Przekonuję się do doktor Thompkins, (aktorka może dostała wreszcie jakąś dłuższą rolę w serialu, w Mentaliście i Homeland nie zagościła za długo).
Nygma jest odjazdowy, tego lekarza załatwił pierwsza klasa.
Dobry, klimatyczny odcinek, tylko niech panicz Bruce szybciej rośnie, jego wiek, chyba najgorszy, takie kompletne nieopierzenie połączone z próbami włażenia w dorosłe buty;)

ocenił(a) serial na 8
eccentric1

Co chcecie od dzieciaka, od razu ma być duży?

ocenił(a) serial na 8
sprzataczkaaa

No nie o to chodzi, żeby był duży, tylko żeby był wiarygodniejszy.

ocenił(a) serial na 8
eccentric1

O co Ci chodzi, właśnie wiarygodnie gra dzieciaka, którym jest :)

ocenił(a) serial na 8
sprzataczkaaa

No dobra, zgodzę się z Tobą, ja Ciebie przekonałem na TM, Ty mnie tutaj, równowaga musi być :)

ocenił(a) serial na 9
eccentric1

Spokojnie ma czas na dorastanie, nie potrzebujemy już od razu dostać Batmana, bo serial nie jest tylko o nim. Tyle wątków, możliwości i postaci do pokazania więc niech pomału wszystko się rozwija. :P

ocenił(a) serial na 8
rusiano

serial nie jest tylko o nim? serial w ogóle nie jest o nim i tak ma pozostać ^^