To jest moja opinia i przedstawię wam je:
1. I moim zdaniem najważniejsza To przedstawienie samych armii w grze o tron bez żadnej logiki ani spójności. Popatrzmy na armie Samej Denerys wielu jej nieskalanych umarło mordowanych już podczas wyzwalania coraz to kolejnych Miast. Jej armia już podczas podróży do Westeros wcale nie była czymś przerażającym. Proszę zauważyć wojny domowę wojnę z Tywinem Lannisterem vs Robem tam zginęło ogromna ilość wojska tak samo wojna Bękarcia Boltonów gdzie także Skórowali łupili . Żelazo było pod upadkiem armii Boltonów która liczyła mówimy o serialu podczas walki z Jonem Snowem niecałe 6 tyś. To by było na tyle . Nagle wychodzi ktoś z żelaza i tworzy 1000 statków wypełnionych armiami po zęby i satję się potęgą od tak kraina ucieksana mała i jeszcze zniszczona tak samo Przez Boltonów. Kraina która nie miała w sumie nic a nagle pyk i już mają. Przedstawienie samych armii jest czystą bzdurą i przerzucaniem się od tak bo można. Nie wspomnę o oczywiście wielkiej wojnie z nieumarłymi gdzie pokazali to jako sromotną kleskę z Królem Cienia a jednak co po tym nagle tylko połowa realnych sił zgineła . Połowa gdzie większość konnic została wyrżnięta w chwilę jak to pokazano .
2. Trójoka wrona i żadnego znaczenia tej postaci . Jakby ta trójoka wrona nie istniała wydaje mi się że dla tego serialu było by znacznie lepiej opr. oczywiście HOLD DOOR to było fantastyczne. Co on zrobił . NIC! To jest taki ussles że masakra i jeszcze został królem xD.
3. Postać Sersei . To jest najgłupsza postać jaką widziałem . Każdy ją nienawidził a wszyscy się jej słuchali poddani XDDDDD . Stworzony świat poddanych w grze o tron to jakieś owce które nie mają rozumu ani niczego . A nawet gorzej stado kretynów które wierzy w wszystko tfu bla bla bla chamstwo bla bla g się leje . Nie spotkałem jeszcze w żadnym filmie serialu nigdzie tak nierzeczywistego i tak naiwnego tworu jakim są poddani. Nie możliwe to po prostu jest tak samo że Sersei dalej ma armie chociaż dawno je powinna stracić bo milion mieszkańców powinno podczas buntów uszczuplić potężnie jej zasoby nie tylko w złocie ale żywności i wojska. To w dodatku lannisterowiezostali poważnie osłabieni przez Roba wiele wojen i nawet bratobójczych wojen a na koniec 20k wojska tak za free od tak dane bo można za przegraną sprawę . Nie spotkałem tak idiotycznej wizji świata tam. Nagle Bank daje chajs bo jest gid XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Ten 3 punkt i wizja wielkiego zła w Sersei jest po prostu śmieszna wcześniej to jakoś trzymało się kupy ale tutaj to absurd większy niż Król cieni. Osobiście uwielbiam Arie stark i tą postać ale te 3 punkty to po prostu zniszczły.
Uważam że pierwsze 1-4 sezony były fantastyczne a kolejne jakby traciły sens. Traciły coś co pociąga oglądasz oglądasz i oglądasz ale nic z tego nie wynika. To moja opinia ::)