PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406271
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

------------------------------------------------------------
UWAGA:
Wątek może zawierać spojlery.
Będziemy starać się ich unikać, ale nie możemy nic wielkiego obiecać ze względu na charakterystykę gry.
------------------------------------------------------------

I LIGA WOJOWNIKÓW WESTEROS

Zabawa jest kontynuacją i poniekąd rozszerzeniem Federacji Wojowników Westeros. Cel został ten sam, jednak znacznie zmieniona została forma i zasady rozgrywek.

Mniej lub bardziej znani i lubiani wojownicy podzieleni zostali na dwie grupy: Pierwszą (mistrzowską) i Drugą (niższą) Ligę. Ma to na celu możliwie najbardziej sprawiedliwe wyłonienie mistrza, wyrównanie pojedynków i uniknięcie potęg ze słabeuszami.

Każda Liga składa się z 16 zawodników walczących na znanej z piłkarskich (i nie tylko) boisk zasadzie „każdy z każdym”.

Dla ułatwienia organizacji, druga liga będzie prowadzona w osobnym, bliźniaczym poście.

ZASADY GŁOSOWANIA:

Każda kolejka trwa 24 godziny. Jest to czas głosowania, podczas którego forumowicze mogą oddać głos na swojego faworyta. Przy głosowaniu na swojego faworyta dodają +1, nie ma minusowania, uczestnicy zaczynają od 0 głosów czyli "goli-ciosów".

(UWAGA: Prosimy w miarę możliwości o jasne, czytelne i rzetelne głosowanie, ale uniknąć pytań pt. „Co autor miał na myśli”)

Każdego dnia w jednej lidze rozgrywanych jest równocześnie 8 pojedynków, nie ma obowiązku głosowania na wszystkie, gdy nie macie zdania. (Proszę jednak o czytelność i przejrzystość postów, żeby dało się to ogarnąć).

Na jeden pojedynek w danej lidze głosujemy najwyżej DWA RAZY DZIENNIE, przy czym kolejny głos oddać możemy dopiero po następnej osobie.
W ten sposób możemy przyznać maksymalnie aż 32 punkty dziennie (po 16 w każdej lidze).

Zawodnik przedstawiony chronologicznie jako pierwszy, to jest po lewej stronie myślnika uznawany jest za gospodarza (Np. XX – YY, pierwszy jest XX, więc traktujemy go jako gospodarza) otrzymuje jeden bonusowy punkt na każde pełne 5 punktów zdobytych w głosowaniu.

Np.:
Zawodnik XX zdobył jako gospodarz 4 lub mniej punktów – 0 bonusowych;
Zawodnik XX zdobył jako gospodarz 5 do 9 punktów – 1 bonusowy;
Zawodnik XX zdobył jako gospodarz 10 do 14 punktów – 2 bonusowe;
Itd.

PRZYKŁADOWY POJEDYNEK:
Sandor Clegane - Jaime Lanninster:
Po 24 godzinach głosowania (każda kolejka rozpoczyna się o godzinie 00.01 i kończy o 00.00 dnia następnego):
Wynik: 6-2 (dla Sandora, któremu jako gospodarzowi dopisujemy jeden punkt). W ostatecznym rozrachunku Sandor zwycięża 7-2 i przypisujemy mu do tabeli 3 pkt a Jaimiemu 0 oraz różnicę „goli”

Kolumna ROUND w terminarzu oznacza kolejkę. Pierwsza kolejka odbędzie się 1 lipca, druga – 2 lipca. Dalsze kolejki będą odbywały się analogicznie: Numer kolejki odpowiada numerowi dnia w lipcu.

Linki do terminarzy i tabel poszczególnych lig podane są na dole posta.

Admini w miarę możliwości uzupełniać będą terminarz i tabelę w odpowiednie wyniki i punkty.

Proszę pilnować godzin, gdyż głosy oddane zbyt wcześnie/późno nie będą liczone, a tylko wprowadzą niepotrzebne zamieszanie.

Zasady degradacji i awansu:
Po zakończeniu wszystkich kolejek zawodnicy z miejsc 16 i 15 z I Ligi automatycznie spadają do Ligi II, a zawodnicy z miejsc 1 i 2 z II Ligi awansują do I Ligi.
Zawodnicy z miejsc 14 w I Lidze i 3 w II Lidze rozgrywają starcie barażowe na zasadach identycznych, co ligowe, lecz trwające 2 pełne doby i bez bonusów dla gospodarza.

ZAWODNICY:

1. Oberyn Martell
2. Gregor Clegane
3. Sandor Clegane
4. Jaime Lanninster
5. Khal Drogo
6. Jaqen H'ghar
7. Barristan Selmy
8. Syrio Forell
9. Robert Baratheon
10. Rhaegar Targaryen
11. Bronn
12. Daario Naharis
13. Aero Hotah
14. Victarion Greyjoy
15. Silny Belwas
16. Brienne z Tarthu

LINKI DO TURNIEJU:
Terminarz:
http://tournamentscheduler.net/schedule/MTI1MjY3MTg0Ng
Tabela:
http://tournamentscheduler.net/schedule/MTI1MjY3MTg0Ng/resul...

użytkownik usunięty
SarkazM

Nie gram ale wierni kibicuje Belwasowi. Pokaż tym D&D od serialu ze zrobili błąd wycinając cię !
A na dodatek prawilna nutka z BB na wieczór(jeśli jesteś z kartelu nie słuchaj)
http://www.youtube.com/watch?v=YIuXmgesbUg

ocenił(a) serial na 10
SarkazM

Od godziny 00:01 rozpoczynamy zmagania w I i II lidze, 1 kolejka skończy się jutro o północy !
A o to zestaw par 1 ligi.
Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 0:0
Daario Naharis vs.Barristan Selmy 0:0
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:0
Bronn vs.Khal Drogo 0:0
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 0:0
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 0:0
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 0:0
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 0:0

ocenił(a) serial na 9
Lodowy

Oto moje głosy:

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 0:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:1
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:1
Bronn vs. Khal Drogo 0:1
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 1:0
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 1:0
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 0:1
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 1:0

I tu znowu zachęcam gorąco do dyskusji i głosowania. :)

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 1:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:2
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:2
Bronn vs. Khal Drogo 1:1
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 2:0
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 1:1
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 0:2
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 2:0

ocenił(a) serial na 10
killer83_2

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 2:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:3
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:3
Bronn vs. Khal Drogo 2:1
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 2:1
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 1:2
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 0:3
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 2:1

ocenił(a) serial na 9
Bronson__AK_47

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 3:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:4
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:4
Bronn vs. Khal Drogo 2:2
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 3:1
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 1:3
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 0:4
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 3:1

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 4:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:5
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:5
Bronn vs. Khal Drogo 2:3
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 4:1
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 1:4
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 0:5
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 3:2

haily

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 5:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:6
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:6
Bronn vs. Khal Drogo 2:4
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 5:1
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 1:5
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 1:5
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 3:3

ocenił(a) serial na 10
PrzemQ_3

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 6:1
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:7
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 0:7
Bronn vs. Khal Drogo 3:4
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 6:1
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 2:5
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 1:6
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 3:3

użytkownik usunięty
Lodowy

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 6:2
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:8
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:7
Bronn vs. Khal Drogo 4:4
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 6:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 2:5(nie głsouje bo nie wiem)
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 1:7
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 3:4

ocenił(a) serial na 9

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 7:2
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 0:9
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:8
Bronn vs. Khal Drogo 4:5
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 7:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 2:6
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 1:8
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 4:4

Z tego co wiem o Silnym Belwasie to on zawsze dawał pierwsze cięcie zadać przeciwnikowi. Gdy by Góra go raz ciachnął to by już nie było co zbierać.

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 8:2
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:9
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:9
Bronn vs. Khal Drogo 5:5
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 8:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 2:7
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 1:9
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 5:4

ocenił(a) serial na 9
the_witek

Dobre spostrzeżenie o Belwasie, ale tu nie chodzi o to, że pozwalał przeciwnikowi zadać jakikolwiek cios i potem zaczynał się bronić, tylko pozwalał mu lekko zranić się w brzuch. Nie byłoby to uderzenie, które wyprułoby Belwasowi flaki, więc miałoby mały wpływ na całość pojedynku. :)

Mnie jednak bardzo zastanawia wasze uznanie, że skrytobójca Jaqen jest tak wspaniałym wojownikiem, że bezwarunkowo wygrywa z gościem, który był równorzędnym rywalem dla jednego z najgroźniejszych wojowników z czasów rebelii. :)
Mowa oczywiście o Rhaegarze, który co prawda zginął pod Tridentem, ale tak naprawdę, to nie ustępował Robertowi, którego zdołał poważnie zranić, a sama walka była dość długa i wyrównana.

użytkownik usunięty
SarkazM

Z tym Jaqenem to jest już żenada. Nieogary myślą ze on jest jakimś herosem i ma każdego na strzała.

ocenił(a) serial na 10
the_witek

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 9:2
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:10
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:10
Bronn vs. Khal Drogo 5:6
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 9:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 2:8
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 1:10
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 5:4 ( nie doczytałem jeszcze w ksiązce do Belwasa, wiec nie oceniam... )

ocenił(a) serial na 10
krysna

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 9:3
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:11
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:11
Bronn vs. Khal Drogo 5:7
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 10:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 2:9
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 2:10
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 5:5

ocenił(a) serial na 9
LanaDelGod

@konradbgc

Jaqen ma każdego na strzała, gdy może zepchnąć rywala ze schodów przed wejściem na arenę. :D
Niestety, nie rozważamy tu takich przypadków, wiec trzeba walczyć twarzą w twarz. Pod tym względem Jaqen też jest z pewnością bardzo dobry, ale tutaj nie ma słabych rywali i osobiście raczej w mało którym przypadku postawiłbym na niego.

Chciałem przypomnieć że nie głosujemy tutaj na wojowników bardziej lubianych, a a tych, którzy powinni w danym starciu zwyciężyć.
Myślałem że GRR Martin nauczył już wszystkich, że to nie zawsze ten 'fajny' musi wygrać... :)

ocenił(a) serial na 10
SarkazM

Uważasz że głosowałam zasadą 'fajny musi wygrać' czy przypadkowo skomentowałeś akurat moją odpowiedź? :D

ocenił(a) serial na 10
LanaDelGod

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 10:3
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:12
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:12
Bronn vs. Khal Drogo 6:7
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 11:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 3:9
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 2:11
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 5:5

ocenił(a) serial na 9
Lodowy

@LanaDelGod
Nie, nie uważam. Po prostu odpowiadałem Konradowi, a potem dorzuciłem parę uwag ogólnych, a wyszło tak, bo zawsze staram się odpowiadać na ostatni post, żeby nie zrobić chronologicznego bałaganu. :D

Tak samo jak teraz, gdy odpowiedziałem na post Lodowego, mimo że odnoszę się do niego tylko teraz, czy zupełnie nie na temat. :)

ocenił(a) serial na 10
SarkazM

Tak myślałam, ale wolałam się upewnić :D

ocenił(a) serial na 9
Lodowy

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 11:3
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:13
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 1:13
Bronn vs. Khal Drogo 7:7
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 12:2
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 3:10
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 2:12
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 5:6

ocenił(a) serial na 9
Pilich

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 11:4
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:14
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 2:13
Bronn vs. Khal Drogo 7:8
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 12:3
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 4:10
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 2:13
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 6:6

Naprawdę nie rozumiem tego fenomenu Jaqena. Co jest w nim takiego wspaniałego, że daje mu tak dużą przewagę nad jednym z najdoskonalszych i najzdolniejszych rycerzy w historii Westeros?

Zaskakująco wyrównana jest też walka Bronna z Drogo.
Moim zdaniem, khal może mieć problemy z przebiciem się przez grube zbroje westeroskich rycerzy, ale zdaje się być wręcz stworzony do walki z lżej opancerzonymi przeciwnikami, takimi jak Bronn...

użytkownik usunięty
SarkazM

Khal to jest stworzony do walki z owczarzami.

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Jaqen H'ghar vs. Rhaegar Targaryen 11:5
Daario Naharis vs. Barristan Selmy 1:15
Robert Baratheon vs. Oberyn Martell 2:14
Bronn vs. Khal Drogo 7:9
Syrio Forell vs. Victarion Greyjoy 13:3
Aero Hotah vs. Sandor Clegane 5:10
Brienne z Tarthu vs. Jaime Lanninster 2:14
Gregor Clegane vs. Silny Belwas 7:6

ocenił(a) serial na 9
versus_3

@konradbgc
Drogo jest piekielnie silny, zręczny i szybki. To wojownik niepokonany przez wiele lat, podczas których z pewnością stoczył wiele walk z silniejszymi i słabszymi przeciwnikami. Jego arrakh jest bronią doskonale nadającą się do zadawania lekko opancerzonym przeciwnikom głębokich ciętych ran. Może być za to mało przydatny w walce z rywalem w zbroi płytowej, której po prostu nie da się przeciąć takim szablopodobnym sprzętem. Z tego powodu jestem niemal pewny, że Drogo będzie doskonale spisywać się przeciwko wojownikom o charakterystyce Bronna, ale będzie mieć poważne problemy z zapuszkowanymi rycerzami. :)

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Jaqena nie powinno być na tej liście w końcu to skrytobójca i nie wiem jakim absurdem z jego strony było by stawanie bezpośrednio do walki. Arthur Dayne powinien zająć jego miejsce .

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Popieram. Jaqen może zabić każdego jeśli ten się tego nie spodziewa, ale w walce może być całkiem słaby. Arthur Dayne natomiast jest przekoksem, który na pewno wywalczył by podium.

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Jaqen jest postacią tak lubianą i rozpoznawalną, że nikt nie wybaczyłby nam, gdybyśmy go nie umieścili w tym zestawieniu. :D
Poza tym, osobiście wierzę, że jest bardzo dobrym wojownikiem (Ale bez przesady!) i ma jaja, więc nie bałby się zmierzyć z nikim oko w oko. :)

Arthur Dayne jest za to mało znany z serialu, a poza tym, to niemal dokładna kalka Barristana. Sam GRR Martin mówił, że to rycerze o bardzo zbliżonych umiejętnościach (Styl walki i uzbrojenie siłą rzeczy niemal identyczne), więc liga byłaby z nim trochę mało urozmaicona.

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Jeśli jednak uważacie, że jest słaby, to po prostu na niego nie głosujcie i już za miesiąc pozbędziecie się go z I Ligi. :P

W ogóle to teraz już was nie rozumiem, bo najpierw wszyscy rzucili się żeby uznać, ze Jaqen wręcz masakruje baardzo mocnego przeciwnika, a teraz mi piszecie, że jest pewnie słaby i niefajny... Coś się tu nie zgadza chyba...

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Pewnie różne osoby piszą różne rzeczy:) A to, że Jaqen masakruje Rhaegar'a wynika pewnie z faktu, że ten pierwszy jest bardzo lubianą postacią.

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

A tu się z tobą nie zgodzę .W chwili w której w sile wieku Barristan załatwił 20 rebeliantów nad Tridentem to Arthur Dayne był przedstawiony jako najlepszy z pośród gwardzistów . Swoją drogą jego postać skłania mnie do refleksji na temat Barristana . Arthur Dayne był wierny szalonemu królowi do końca i oddał życie w walce za niego . Barristan natomiast jest rozsądny jak na rycerza i przystępuje do Roberta co defakto jest złamaniem przysięgi a mimo to wszyscy nazywają go człowiekiem honoru . Prawdziwy rycerz to Arthur Dayne. Co do Jaqena to sam mówiłeś że nie chcesz żeby to był konkurs popularności a nawet jego sympatyk (czyli ja) nie uważam że powinien on się znaleźć na tej liście .

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Załatwienie 20 żołnierzy przez dobrego rycerza nie jest jakimś specjalnym osiągnięciem z racji kosmicznej przewagi rycerstwa (w uzbrojeniu i wyszkoleniu) nad prostymi zbrojnymi (głupia nazwa, skoro właściwie nie mieli zbroi). Wg. dość porządnych źródeł historycznych, przyjmowało się, że dobry rycerz ma "wartość bojową" kilkudziesięciu piechurów.

Nie rozważamy tutaj cech rycerskich i ich honoru czy czynów, a czyste umiejętności walki. I tutaj chyba najlepszym źródłem jest sam Martin, któremu zadano kiedyś takie oto pytanie:

"Who would win in a fight, Barristan Selmy or Arthur Dayne (in their best days)?"

I odpowiedź Martina:

Dayne... if he was armed with Dawn.
If both men had equivalent weaponry, it might be a toss-up.

Jak widać, Martin uważa oby rycerzy za równych pod względem umiejętności, gdzie Dayne ma przewagę legendarnej broni. Jakby jednak nie było, są to postaci bardzo podobne, więc parę dni temu po poważnej debacie postanowiliśmy odpuścić sobie Dayne'a, żeby zrobić miejsce dla bardziej różnorodnych kandydatów.

W kwestii Jaqena: Umieściliśmy go tu ze względu na popularność i fakt, że jest bardzo ciekawą postacią. Uważam jednak, że poszczególne pojedynki należy oceniać bazując przede wszystkim na faktach, potem na zdrowym rozsądku, a na sympatii na samym końcu.

Dlatego też, mimo że Jaqena też bardzo lubię, to rozsądek podpowiada, że jest to wojownik bardzo dobry, ale jednak chyba nie aż tak dobry jak Rhaegar. I to właśnie z tego powodu, że jego główną bronią jest zaskoczenie.
A zatem, mimo założenia że Jaqen ma ogromny talent, głosuję na Rhaegara.

Oczywiście nie znaczy to, że H'ghar ma przegrywać teraz wszystkie pozostałe pojedynki, bo do każdego starcia należy podejść indywidualnie i może się nieraz okazać, ze z danym przeciwnikiem sobie poradzi.
Nie będę teraz pisać z którym, bo nie mam za bardzo możliwości dokonać analizy wszystkich przyszłych pojedynków. Mogę jednak zapewnić że będę robił to na bieżąco, a więc wszystko wyjdzie w praniu. :)

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Jeśli każdy miałby mieć zwykły miecz, to nie wiem jak radzili by sobie: Robert Baratheon (młot bojowy), Oberyn Martell (włucznia), Khal Drogo (arakh), Victarion Greyjoy (topory), Aero Hotah (halabarda), którzy swoją własną bronią władają wyśmienicie a czymś innym już na pewno słabiej. Dlatego Dayne był właśnie takim znakomitym wojownikiem, bo pomimo swoich niesamowitych umiejętności posiadał także wspaniały oręż.

ocenił(a) serial na 9
versus_3

No wiem, wiem. Nie chodzi o to, że rozważamy wszystkie pojedynki na identyczne miecze. Każdy może sobie walczyć czym lubi!

Przytoczyłem te przykłady tylko dla ukazania jak zbliżeni są pod względem zdolności Dayne i Selmy i jak ogólnie podobni to zawodnicy. Co prawda w tym bezpośrednim pojedynku malutką przewagę (właśnie miecza) ma Arthur, ale i tak zrezygnowaliśmy z niego, bo to postać mniej znana i rozpoznawalna niż Barristan.

I tak naprawdę, to moim zdaniem właśnie te różnice w uzbrojeniu wpływają na style walki i losy danych pojedynków. Bo na przykład młot Roberta doskonale spisuje się przeciwko zbrojom rycerskim, ale jest trochę mało precyzyjną bronią, żeby stanowić wielkie zagrożenie dla zwinniejszych wojowników pokroju Oberyna czy Drogo. Takich zależności można by wymieniać mnóstwo i to właśnie one powinny dodawać całej lidze smaczku. :)

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

No zobaczymy jak to będzie wyglądało za parę dni, bo pomysł bardzo mi się podoba i rozwiązania jakie tu wprowadziliście. Ważne jest właśnie tylko to żeby jednak spojrzeć na poszczególne pojedynki obiektywnie i nie sugerować się tym co podpowiada serce, leczy kierować się mózgiem (rozsądkiem i logicznym myśleniem). Żeby tylko sobie ktoś nie pomyślał, że sugeruję komuś brak mózgu;p Jak już pisałem w temacie II ligi chyba zapoważnie wziąłem sobie te rozgrywki i się za bardzo spinam;p

ocenił(a) serial na 9
versus_3

My tu gadu gadu, a za kilkanaście minut upływa czas głosowania na pojedynki pierwszej kolejki, więc zapraszam do oddania swoich głosów wszystkich chętnych, którzy jeszcze tego nie zrobili dwukrotnie.

Ponadto, już o północy startuje druga kolejka, do której zapraszam równie gorąco!

Oto nadchodzące pojedynki:

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 0:0
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lanninster 0:0
Khal Drogo vs. Silny Belwas 0:0
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 0:0
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 0:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 0:0
Daario Naharis vs. Syrio Forell 0:0
Robert Baratheon vs. Bronn 0:0

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

No to ja zacznę:

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 1:0 (Dokładnie to przemyślałem pomimo mojej wcześniejszej spiny;p)
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lanninster 1:0
Khal Drogo vs. Silny Belwas 1:0
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 1:0
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 1:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 0:1 (Ciężka sprawa ale stawiam na Aero)
Daario Naharis vs. Syrio Forell 0:1
Robert Baratheon vs. Bronn 1:0

ocenił(a) serial na 10
versus_3

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 2:0
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lanninster 2:0
Khal Drogo vs. Silny Belwas 1:1
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 2:0
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 2:0
Rhaegar Targaryen vs. Areo Hotah 0:2
Daario Naharis vs. Syrio Forell 1:1
Robert Baratheon vs. Bronn 2:0

Przy okazji. Moglibyście poprawić dwa imiona, bo mnie Allister (ALLISER) i Aero (wiem, że w 5 sezonie ma być czarny, ale to nie powód by go od batonów wyzywać) w oczy kole.

ocenił(a) serial na 9
Bronson__AK_47

Celna uwaga, dzięki wielkie. :)
Alissera już jakiś czas temu poprawiłem, Hotaha też już mam. Zwykłe błędy przez nieuwagę. :)
Znalazłem też "Lanninstera" i "Forella", już poprawione oba.

Też zagłosuję, a co mi tam:

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 2:1
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:1
Khal Drogo vs. Silny Belwas 2:1
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 3:0 (Gdzieś już to widzieliśmy, hehe)
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 3:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 1:2 (Ciężka sprawa, ale stawiam na Rhaegara)
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:2
Robert Baratheon vs. Bronn 2:1 (W przeciwieństwie do Roberta, Bronn ma patent na ten 'typ' przeciwnika)

ocenił(a) serial na 9
SarkazM

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 2:2
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:2
Khal Drogo vs. Silny Belwas 3:1
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 4:0
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 4:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 2:2
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:3
Robert Baratheon vs. Bronn 3:1

użytkownik usunięty
Lodowy

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 2:3
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:3
Khal Drogo vs. Silny Belwas 3:2(końsie chłopaki dzwonią kiedy umierają :) )
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 4:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 5:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 2:3
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:4
Robert Baratheon vs. Bronn 3:2

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 3:3
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:4
Khal Drogo vs. Silny Belwas 4:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 5:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 6:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 2:4
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:5
Robert Baratheon vs. Bronn 4:2

ocenił(a) serial na 9

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 2:4
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:4
Khal Drogo vs. Silny Belwas 4:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 5:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 6:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 3:3
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:5
Robert Baratheon vs. Bronn 3:3

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

Zdaje się że koledzy zagłosowali równocześnie, więc aktualny wynik powinien wyglądać następująco:

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 3:4
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:5
Khal Drogo vs. Silny Belwas 5:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 6:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 7:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 3:4
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:6
Robert Baratheon vs. Bronn 4:3

SarkazM

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 3:5
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:6
Khal Drogo vs. Silny Belwas 6:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 7:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 8:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 4:4
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:7
Robert Baratheon vs. Bronn 4:4

ocenił(a) serial na 10
SidLeniwiec

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 3:6
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:7
Khal Drogo vs. Silny Belwas 7:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 8:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 9:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 4:5
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:8
Robert Baratheon vs. Bronn 5:4

ocenił(a) serial na 9
Lodowy

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 3:7
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:8
Khal Drogo vs. Silny Belwas 8:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 9:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 10:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 5:5
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:9
Robert Baratheon vs. Bronn 5:5

ocenił(a) serial na 9
Sagemik

A już skoro jesteśmy w temacie sportowych rozgrywek obczajcie to :-)

http://polski-geek.blogspot.com/2014/07/gdyby-bohaterowie-gry-o-tron-brali.html

ocenił(a) serial na 10
Sagemik

Jaqen H'ghar vs. Sandor Clegane 4:7
Victarion Greyjoy vs. Jaime Lannister 2:8 powstrzymuję się od głosu- nie doszłam jeszcze do umiejętności Victariona w książce
Khal Drogo vs. Silny Belwas 9:2
Oberyn Martell vs. Gregor Clegane 10:1
Barristan Selmy vs. Brienne z Tarthu 11:0
Rhaegar Targaryen vs. Aero Hotah 5:5 ponownie nie głosuję
Daario Naharis vs. Syrio Forel 1:10
Robert Baratheon vs. Bronn 5:6