Takie pytanie padło ze strony mojej dziewczyny przy okazji ostatniego odcinka, no i jak widać po forum, wniosek całkiem słuszny. Nie potrafiłem odpowiedzieć, to może ktoś z was zna wytłumaczenie, albo sam należy do osób, którym takie sceny sprawiają problem i podzieli się swoimi odczuciami.
Logicznie rzecz biorąc facet który nie jest zainteresowany facetami, powinien patrzeć na nagich facetów obojętnie - tak jak w męskich szatniach, gdzie widok nagich kolegów nikogo nie obchodzi.
Tylko jakoś tak głupio spłycać całą sprawę to oklepanej kwestii kryptohomoseksualizmu, w którym ze względu na skrywane skłonności widok gejów mimowolnie wywołuje agresję. Zgrabnie wszystko tłumaczy, ale nie chce mi się wierzyć, że jest aż tak powszechne.
Więc dlaczego? Przez raptem parę krótkich scen, postać Oberyna została w oczach większości widzów całkowicie zdefiniowana przez swoją seksualność - znowu rozgorzała wielka dyskusja o homoseksualnym lobby, promocji zboczeń ("promocja zboczeń" xD), jak to z Oberyna zrobiono cwela - mimo, że obraz biseksualisty doskonale pokrywa się z książkowym klimatem panującym wśród Dornijczyków, szukających wszelkiej maści cielesnych przyjemności, a sam książę nadal jest gościem, który prosto z łóżka staje dumnie przed Tywinem Lannisterem żądając sprawiedliwości.
Jeszcze rozumiem problem z Lorasem (bo Renly to i w książce ze swoją "tęczową gwardią" jawił się jako pedzio) - ktoś już pisał, że z doskonałego rycerza i wojownika.zrobiono gładką cipkę, który wygląda jakby miał się rozpłakać na widok miecza w innym miejscu niż wiadome, ale to trochę inna sprawa.
Nikt ci nie broni wyrażać zdania. Po prostu bez względu na to, czy ktoś jest sympatykiem homo, homofobem, to po prostu nie ma sensu się tym tak fascynować bo bo tylko serial i nikt nikomu nie wmawia, że jest spoko bądź nie. Po co to aż tak zaznaczać i pisać "feee, buu. zniesmaczona jestem" itp. Nikogo nie interesuje kogo to zniesmaczyło, a na pewno nie HBO, które trzepie niezłą kasę na tym.
Nie trzeba być homosiem, żeby się nie czepiać tego, bo świat wygląda jak wygląda i tego nie zmienisz oburzając się na to. Tym bardziej, że tutaj nie pokazali niczego sprośnego.
Jak można porówywać pedofila, który krzywdzi małe dzieci, do dorosłego człowieka, który wiąże się z drugim dorosłym człowiekiem i oboje robią to z własnej woli? No jak, wytłumaczcie mi bo ja nie wiem... Co mnie to obchodzi kto z kim sypia? Pokazują w serialu, ok przecież i tak wiadomo, że w GoT jest pełno seksu i dziwek. Drażni cię to, to nie oglądaj.
Wyrażanie swojego zdania czy brak sympatii do czegoś nie daje ci prawa do pisania pogardliwie o człowieku, że już o wplątywaniu w temat dzieci z zespołem Downa nie wspomnę. Gdzie cię tego nauczyli?
Odpowiadasz nie rozumiejąc tekstu pisanego. Twój przedmówca wyraźnie napisał, że powodowanie cierpienia, gwałtu czy krzywdy jest złe, niezależnie od orientacji seksualnej. Jak widać zacietrzewienie w temacie niektórym odbiera rozum, czego jesteś ewidentnym przykładem. Proponuję czytać wolniej i nie stukać w klawiaturę w systemie akordowym.
Sodomia jest chorobą zidentyfikowaną przez naukę już dawno, proszę Szanownej Pani. Pozdrawiam serdecznie.
Którą naukę, bo chyba nie tę, która od ponad 40 lat nie uznaje homoseksualizmu za chorobę? Jest jeszcze jakaś inna nauka?
Oj jak sobie życzysz, urocze błagania niewiasty tak znakomitej jak ty, emo waitress są dla mnie rozkazem.
Szanowna Pani nareszcie znalazła interlokutora na swoim poziomie, jak widzę. Pozdrawiam serdecznie, pełen szacunku do Szanownej Pani pogaństwa.
Jestem białym katolikiem, najwyższą formą życia zaraz przed Bogiem w kosmosie. Bądźmy szczerzy lepszego znaleźć się nie da. Pozdrawiam serdecznie.
Ja również mam głębokie pokłady szacunku dla twojego intelektu, który potrafi wyprowadzić takie niesamowite wnioski, jak moje pogaństwo, z jednego słowa "dziękuję".
Panu Szambelanowi dobre maniery i wychowanie są obce, dlatego nazywa jest pogańskimi.
To jedynie Szanownej Pani interpretacja, właściwa dla Szanownej Pani intelektu. Pozdrawiam serdecznie.
Chorobą nie jest, ale de facto jest odstępstwem od normy i tym samym dewiacją seksualną. Pozdrawiam serdecznie Szanowną Panią oraz Pani Szanownych przyjaciół dewiantów.
To wszystko są konta jednego kolesia, czy może być aż takim frajerem, że zamiast pisać samodzielnie naśladuje jak małpiatka obcych anonimów?
Szanowna Pani chciała napisać, iż sodomskie lobby przekupiło 40 lat temu klubik opiniotwórczych naukowców(którzy właśnie te 40 lat temu naukowcami przestali być). Pozdrawiam serdecznie.
Ależ proszę bardzo, Szanowna Pani.
http://homoseksualizm.edu.pl/index.php/co-mowi-nauka/34-psychologia/181-dlaczego -homoseksualizm-zosta-wykrelony-z-listy-chorob-psychicznych
Pozdrawiam serdecznie.
Szanowna Pani z pewnością znajdzie zrozumienie w Korei Północnej. Pozdrawiam serdecznie, życząc wirusa hiv i innych sodomskich błogosławieństw, które Pani zdaniem są dobre.
sorry ale to podchodzi pod trolling już, nie mam zamiaru z takim idiotom dyskutować, strata mojego czasu na takie prostactwo.
Owszem nie warto Pana Szambelana brać na poważnie. Co najwyżej można się z niego pośmiać. Pozdrawiam serdecznie.
Mnie również jest niezmiernie miło, że się zgadzamy, ale nie zawstydzaj mnie - moja trollerka nigdy nie osiągnie tak wysokiego poziomu jak twoja. Pozdrawiam serdecznie.
To nie ja jestem zadeklarowanym trollem wielokrotnie zbanowanym, choć ciebie szanuję. Pozdrawiam serdecznie.
W opinii wielokrotnie zbanowanych multitrolli nie kumających, że ich tu nikt nie chce. Pozdrawiam serdecznie.
Zgadzam się z Szanowną Panią, pięknie Szanowna Pani podsumowała swoją działalność forową. Pozdrawiam serdecznie.
kurde, szambelan- tak sie tu czesto wypowiadasz w sposob passive-agressive ze doszlam do wniosku ze to Ciebie najbardziej tylek rozbolal po tych gej-seks scenach.. Dostajesz order boli dupy.
Otwieram zbiórkę na maść dla szambka.
http://i.iplsc.com/masc-na-bol-dupy-srodek-ktory-wedlug-wielu-powinien-byc-obow/ 0002Q27XG8SB8543-C116-F4.jpg
Zmarnował Pan całą tubę na Pańskiego Pana Tatę Biedronia. Niech się Pan nie dąsa z tego powodu, zafundujemy Panu nową i przestanie Pan wylewać swój ból na innych. Pozdrawiam serdecznie.
Jestem członkiem Świętego Kościoła Apostolskiego, do Pańskiego jakże zacnego miotu nie należę. Pozdrawiam serdecznie.