PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407883
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jest nowy soundtrack.

ocenił(a) serial na 10

Łatwo można znaleźć na necie. Niewykorzystane jeszcze kawałki to:
7. Mother's Mercy - Ciężko powiedzieć do jakiej sceny. Może coś z Cersei albo Kevanem. Słychać Deszcze Castamere, ale nie nakręcałbym się na LS.
13. Atonement - Spacer Cersei.
15. The Wars to Come - Starcie Boltonów ze Stannisem?
18. Throne for the Game - Bonusowa ścieżka.

To co się rzuca w oczy to brak wyraźnego motywu na ostatnią scenę. Nie jestem w stanie powiedzieć co nim będzie. Jeśli mam strzelać to 7 albo 13. Nie widzę też muzyki dla sztyletów w ciemności. Jak myślicie: co będzie ostatnią sceną? Twórcy wspominali o większej ilości retrospekcji, więc można zamkną sezon klamrą i pokażą znowu coś z przeszłości. Albo klamrą będzie zakończenie go na Cersei.

MatiZ_3

Mogliby pokazać ojca Daenerys i jego szaleństwo. I oczywiście scenę z Królobójcą.
Szczerze mówiąc myślałem, że retrospekcje z Targaryenami będą już w poprzednim odcinku, kiedy córka Stannisa czytała książkę.

A co do soundtracku, to cały dzień słucham dzisiaj czterech utworów, które przedwczoraj pojawiały się w 05x09 w następującej kolejności:
16 - Forgive me, czyli bardzo smutna melodia ze spalenia dziecka. Mistrzowski utwór.
17 - Son of the Harpy, czyli utwór od momentu jak na widowni w Arenie pojawiają się Harpie i cała walka zanim pojawia się Drogon.
09 - Dance of Dragons, czyli moment, kiedy na Arenę wpada Drogon, jego walka i odlot Daenerys (ten utwór chyba lubię najbardziej, bo melodia cały czas się zmienia, a na końcu jest zamknięcie klamrą i odlot ma tę samą melodię co przylot).
02 - Blood of the Dragon, czyli muzyka z napisów końcowych.

Ścieżka dźwiękowa do Gry o tron to mistrzostwo świata.

ocenił(a) serial na 10
kendo777

Ja wieczorem sobie odsłucham całego. Co by był lepszy klimat.

ocenił(a) serial na 10
kendo777

Chyba, że "Throne for the Game" jest podkładem pod sztylety w ciemności. Możliwe w sumie. Ta scena nadałaby się też na zakończenie. Po czymś takim raczej widownia i tak nie byłaby w stanie dalej oglądać.

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

Może być...