PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406797
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam. Czy ktoś mógłby mi streścić co działo się w książce od pewnego momentu który zaraz opisze? Więc zatrzymałem się gdy Tyrion zabił swojego ojca , Jaime był w jakiejś jaskini , chyba odbył się ślub tej ex żony renlego z tym młodym synem Cersei , Jon wysyłał gdzieś tego grubaska , Bran poszedł gdzieś z jakimś zamrożonym typem , a Arya właśnie dotarła do tej gildi zabójców i zjadła robala z oka jakiegoś staruszka. Z góry dzięki za odpowiedź , liczę na opisanie wydarzeń od momentu w którym się zatrzymałem do najnowszego tomu.

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Jedli, pili i tańczyli.

dirt16

a coś więcej?

ocenił(a) serial na 8
Bakane

Książki nie łaska przeczytać? Zresztą jak można tak sobie psuć zabawe?

neggev

chce wiedziec co bylo dalej ale nie chce czytac od poczatku a nie moge czytac od momentu w ktorym przestalem

ocenił(a) serial na 10
Bakane

A to z jakiego powodu ? Literki wyparowały ?

powel13

wtedy stracilem zajawke poprostu czasem tak mam ze w srodku ksiazku trace chec do dalszego czytania

ocenił(a) serial na 10
Bakane

No ale chyba wiesz mniej więcej chociaż w którym miejscu książki skończyłeś. Pamiętasz wydarzenia o których już czytałeś więc powrót nie powinien być trudny ;)

powel13

ale nie chce mi sie czytac kapiszi? strescisz?;d

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Jak Ci się teraz nie chce to zaczekaj, aż Ci się zachce lub na kogoś kto napisze Ci streszczenie. Ja obecnie kończę cz.1 Nawałnicy Mieczy więc tak czy inaczej nie pomogę.

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Nie chce mi się czytać? Żałosny jesteś. Czytanie nie boli, choć Ciebie chyba tak, kapiszi? cokolwiek to znaczy.

ocenił(a) serial na 10
Bakane

A komu by się chciało streszczać ci całą książkę. Myślisz, że użytkownicy nie mają nic innego do roboty? Chcesz streszczenia? Są "google", tam sobie znajdziesz, zrób chociaż tyle, poszukaj i udowodnij, że nie jesteś totalnym leniem. :P
Pozdro

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Bakane

Nie tym tonem dziecko, wracaj do podstawówki i bierz się do nauki bo "Pieśń Lodu i Ognia" nie jest dla takich smarków jak ty.

dirt16

zastanawiam się po co w ogóle udzielałeś się w tym temacie jeśli nie miałeś zamiaru streścić , idź hejcić gdzie indziej

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Żeby tępić i wyśmiewać takiego trolla i analfabetę jak ty.

dirt16

to ty trollujesz w moim temacie , jak nie masz nic ciekawego do napisania to poprostu zawrzyj ryjec kitajcu

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Nie używaj słów których nie rozumiesz impotencie mały. Jeśli zakładasz debilne tematy to spodziewaj się nie ciekawych odpowiedzi wypierdku.

dirt16

zamknij dopsko , jak nie wiec jak odpowiedziec na pytanie to poprostu nie pisz czy to takie trudne? attention whore

ocenił(a) serial na 10
Bakane

I aż 20 minut musiałeś wymyślać ten tekst?
"attention whore"
Z jakiego translatora w internecie korzystałeś? Bo nie uwierzę, że taki kretyn umie wypowiedzieć chociaż słowo po angielsku. I chyba dlatego zajęło ci to aż 20 minut.
Your brain is very small. This is truth, so shut up you stupid boy.

A teraz przetłumacz to sobie w translatorze bo wiem, że i tak nie zrozumiesz co napisałem. Nie znasz angielskiego więc nie próbuj się popisywać dwoma słowami które znalazłeś w słowniku bo się ośmieszasz dzieciaku.

dirt16

weszłeś do mojego tematu , nie miałeś nawet zamiaru dać mi odpowiedzi na moje pytanie i do tego mnie obrażasz , szukasz uwagi zwykła attention whore

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Będę cię obrażał bo jesteś głupi i leniwy. Chcesz żeby wszystko robiono za ciebie. Spójrz na resztę odpowiedzi w twoim temacie. Ironiczne posty użytkowników świadczą o tym, że nikt nie ma zamiaru ci streszczać książki i wszyscy gardzą twoim zachowaniem.

ocenił(a) serial na 8
dirt16

Zachowaniem? Chyba osobą.

ocenił(a) serial na 10
neggev

Ja gardzę jednym i drugim. ;)

dirt16

co za śmieszny człowieczek , widać że szukasz uwagi więc ci już jej nie udziele eot dzifko

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Wzcofaj sie juyYyxYXaxyyyyqsq1

ocenił(a) serial na 10
HRA

Bardzo przepraszam za mój poprzedni , dla nikogo niezrozumiały wpis. Jak tylko zacząłem go pisać ,to moja kotka { zwierzę niezwykle podłe} przegalopowala przez sam środek klawiatury.
To własciwie jej wpis.
Bakane, nie obrażaj bezsensownie Dirta. To z reguly uprzejmy czlowiek. Założyłes temat wybitnie niepowazny i jeszcze niepoważniej go bronisz. Bądż łaskawy dla tego udręczonego forum i poszukaj sobie streszczeń gdzie indziej.

ocenił(a) serial na 10
Bakane

wszedłeś, weszłeś to wioska

ocenił(a) serial na 10
myszszata

Bo to typowy wieśniak. Nawet nie wiedziałem, że w takich dziurach mają dostęp do internetu.

ocenił(a) serial na 9
dirt16

Jeśli ktoś prosi o spojler a ty go nie chcesz podać a biernie udzielasz się w temacie, to chyba sam jesteś wieśniakiem szukających przyjaciół na forach filmweb...I nie tylko tutaj?;]

ocenił(a) serial na 10
pinker_2

A ty kim jesteś? Bakane poprosił cię o wsparcie bo już sam nie daje rady? No to przeczytaj cały temat, wypowiedzi reszty użytkowników. Ironiczne posty powinny dać mu wyraźnie do zrozumienia, że nikt mu nie chce streścić tej książki. Bo niby dlaczego ktoś chciałby to zrobić? Powieść jest bardzo długa, streszczanie jej zajęło by wiele czasu, a autor tematu mógłby trochę poszperać w internecie i znalazłby sobie sam streszczenie. Ale nie, trzeba zakładać durny temat, niech inni użytkownicy streszczają mi książkę lub poszukają streszczenia w internecie, bo mi się nie chce tego robić. To dlatego bo Bakane jest śmierdzącym leniem. Ale ten tuman nie zrozumiał, że nikt mu nie chce streścić książki i ciągnął dalej ten temat. Więc odpowiedziałem mu trochę trochę inaczej, żeby dziecko zrozumiało. A on co mi odpowiada? "choj ci do tego". Brawo, tym sposobem pokazał swoje prawdziwe oblicze. Ostatnio takich kretyńskich tematów pojawia się dużo na forum "Gry o Tron", więc się nie dziw, że tępimy takich buraków.
Ja nie szukam tu przyjaciół, nie potrzebuję także rozgłosu ponieważ udzielam się na forum "Gry o Tron" od ponad roku więc pewnie wielu użytkowników już mnie zna.

użytkownik usunięty
dirt16

te "bakane" to troll na alter koncie . Powinien być dawno wyeksmitowany/a z tego portalu. Za mną np łazi i czepia się awatara. A tu widzę zakłada idiotyczny temat.

o co ci chodzi grubasie

użytkownik usunięty
Bakane

o to że jesteś spamerem i grubasem

ocenił(a) serial na 10
pinker_2

Chyba miłościwie nam panujaca mafia znowu coś w służbie zdrowia namieszała i leków ci nie wydali.
Opanuj sie Pinker

ocenił(a) serial na 9
HRA

Napisałem prawde.TO jest spam i offtop.

ocenił(a) serial na 10
Bakane

A po jedzeniu i piciu robili siku i kupę. Czasem rzygali, bywały też kopulacje. Niektórzy się modlili, niektórzy mieli rano bekane.

ocenił(a) serial na 8
Bakane

Lenistwo to grzech! Spłoniesz!

ocenił(a) serial na 9
Bakane

za murem:
młody stark odnalazł pradawne ludy północy, nauczył się nowych sztuczek. na razie nie ma zamiaru wracać. Dzicy zostali rozproszeni przez Stanisa, który w zamian za pomoc zażądał zamków na murze. w międzyczasie nowym dowódcą nocnej straży został Jon, który odmówił stanisowi. stanis zebrał posiłki złożone z górskich klanów i pomaszerował na winterfell. Jon został kilkukrotnie dźgnięty nożem.
północ:
Stanis pojmał Ashę, wyruszył na winterfell, odkrył zdradę Karstarka (który był tylko kasztelanem, bo lorda zabił Rob), pojmał Theona, który okazało się że przeżył.
Królewska przystań: Królowa Cersei chciała się pozbyć młodej królowej, więc wymyśliła spisek, który jej nie wyszedł. Sama prze to trafiłą do więzienia, została poniżona, odebrano jej władzę. Władzę przeją Keven, brat Tywina. Niedługo później został zabity przez Varysa.
Połódnie:
Nie udał się spisek, mającyna celu ukoronowanie księżniczki Myrcelli, przez co młoda straciła ucho. Dorne wysłało jednak księcia za morze do Daeneris w celu zawarcia małżeństwa.
Za Wąskim Morzem
Karzeł został wysłany przez Varysa za morze do młodego Targeryena, który jest ocalałym dziedzicem tronu. Tyrion następnie trafił w niewolę razem z byłym rycerzem Deny (który jak się okazuje szpiegował dla varysa, który popierał targerianów), wystąpił przed Deny. Młody Targeryan zebrał najemników i zaczął podbijać południe westeros. Deny uciekł smok, wysza za mąż za lokalnego gościa odrzucając księcia Dorne, który niedługo później zginął spalony przez smoka. następnie do Dany wrócił smok, poleciała na pustynie gdzie znalazł ją Kal (który był Ko u Drogo).

Proszę. cała książka (albo i dwie) w kilku akapitach.

ocenił(a) serial na 8
darekry

no nie wierze

darekry

wielkie dzięki ;]

ocenił(a) serial na 2
Bakane

i pięknie ze ci pomógł !! wkurzają mnie tacy idioci to wchodzą do takiego wątku tylko żeby powyzywać.Prosi o spojler ? OK ! jak ktoś chce pomóc POMAGA! ZASRANI inteligenci , uważają się za nie wiadomo kogo ! wy to pewnie czytacie jedną książkę na dzień,,, i co z tego ze mu się odechciało czytać ? czy to takie złe ? może już go znudziły beznadziejne losy Danyres i Jona ? jego wola i należy to uszanować... a wy to typowi idioci..

mateuszz27

Spojler to może sobie kupić na allegro...

ocenił(a) serial na 10
B_janek

To są drogie rzeczy. Wygodniejj znaleść jelenia na Filmwebie, a jak widać sezon w pełni.

HRA

nie wiem czemu obrażasz darekry

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Cóż za straszny zarzut. Jak mógłbym obrażać tak uprzejmego człowieka.

ocenił(a) serial na 10
HRA

W dodatku takiego oczytanego. :P

dirt16

ehhhh zachowujecie się jak te durne trolle...

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Dziękuję. :P

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

To właśnie dzięki Tobie i Tobie podobnym kwitnie trolling.
Qwertyno droga, pomyśl czasem, komu zwracasz uwagę i z jakiego powodu.

ocenił(a) serial na 10
HRA

Qwertyna71+ Bakane+pinker_2+mateuszz27= wielka trollowa miłość. :P