PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406797
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam. Czy ktoś mógłby mi streścić co działo się w książce od pewnego momentu który zaraz opisze? Więc zatrzymałem się gdy Tyrion zabił swojego ojca , Jaime był w jakiejś jaskini , chyba odbył się ślub tej ex żony renlego z tym młodym synem Cersei , Jon wysyłał gdzieś tego grubaska , Bran poszedł gdzieś z jakimś zamrożonym typem , a Arya właśnie dotarła do tej gildi zabójców i zjadła robala z oka jakiegoś staruszka. Z góry dzięki za odpowiedź , liczę na opisanie wydarzeń od momentu w którym się zatrzymałem do najnowszego tomu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Bakane

Czworokąt miłosny. :)

dirt16

jakis problem masz?

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Mój problem polega na tym, że mam rodaka trolla (ciebie), no chyba, że nie jesteś Polakiem, bardzo by mnie to uszczęśliwiło. :)

dirt16

jestem polakiem i jestem z tego dumny . Nie jestem trollem papciu

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Nie jesteś polakiem tylko dzieckiem neostrady, mieszkającym w najgłębszej wiejskiej dziurze i używającym non stop jednego dziecinnego słowa (kitajcu) którym to pewnie posługujesz się wśród rówieśników z podstawówki. Ale na tym forum nie ma tych twoich rówieśników, mógłbyś chociaż spróbować ukryć fakt, że jesteś dzieckiem, ale niestety takim słownictwem eksponujesz go bardzo wyraźnie. No i co to za idiotyczny nick - Bekanie? Oznacza on, że lubisz bekać czy co?

dirt16

wpisz w google noobie. I ty mi bedziesz mówić czy jestem polakiem czy nie? lol naprawde szkoda mi ciebie.

HRA

HRA to że przeczytałaś książkę, udzielasz się na forum, nie znaczy że nie możesz być trollem:)

Bakane w temacie napisał, że chce spoiler. Czemu Cię interesuje w jakim celu to potrzebuje i dlaczego pyta tutaj? Myślałam, że forum publiczne jest dla każdego i każdy może otrzymać inforamcję jaka go interesuje. Jeżeli nie chcesz streścić książek ani odesłać chłopaka do linka ze streszczeniem ksiązki po jaki grzybek się tu udzielasz? Tu słodziutka masz definicje według cioci Wiki co to jest trollowanie http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Prezeczytaj proszę, spójrz na swoje posty i zobacz czy właśnie tego nie robisz:)

Pozdrawiam prawdziwych fanów PLIO (nie zaliczam do nich samouwielbiającego się kółka wzajemnej adoracji)

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Cytuję Bekanie:
- choj ci do tego
- idź hejcić gdzie indziej
- zawrzyj ryjec kitajcu
- zamknij dopsko
- eot dzifko

Ktoś kto używa takiego słownictwa jest trollem i dzieckiem neo. A tacy ludzie nie zasługują na otrzymanie spoilera. Wszysko ma swoje granice.
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Qwertyno siedemdziesiata pierwsza, według podanej przez Ciebie definicji, to Ty jestes największym trollem, gdyż bezsensownie zaczepiasz innych użytkowników.

Bardzo proszę, żebys przestala mnie chytrze podrywać. Nie ze mną takie numery.
Zwyczajnie nie mam ochoty z Tobą rozmawiać. Odpuść sobie .

Pozdrawiając serdecznie, żegnam.

HRA

morda smieciu

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Ładne masz imię. Ja jestem HRA.

Pozdrawiam serdecznie Szanownego Pana Śmiecia

HRA

od czego ten skrót cieniasie

ocenił(a) serial na 10
Bakane

Za trudny dla ciebie Panie Śmieciu.

HRA

HRA wydaje mi się, że skoro Ty i strollowany użytkownik dirt16 (jaki porządny człowiek używa stwierdzenia jesteś dzieckiem Neo?) zawarliście niepisany pakt trzymania się razem, to i ja mogę pomóc użytkownikowi Bakane, gdyż sam wybrał złą metodę konwersacji.

Wtrącenie i kilka słów do gimnazjalisty(sądząc po poziomie wypowiedzi) Dirt16:
Pragnę zauważyć o drogi malutki troliku, iż słowa które napisał do Ciebie Bakane, wyszły spod jego klawiatury po Twoim "poszukaj i udowodnij, że nie jesteś totalnym leniem. " (Dlaczego cokolwiek ma Ci udowadniać tego nie dowiem się nigdy:)) Na Twój wpis "Nie tym tonem dziecko, wracaj do podstawówki i bierz się do nauki bo "Pieśń Lodu i Ognia" nie jest dla takich smarków jak ty." odpowiedział bardzo grzecznie.

Wracając do Waszej dwójki. Czepiłam się Was, ponieważ skoro jesteście takimi "fanami" PLIO, macie czas komentować wątki pt kto jeszcze może zagrać jakąś postać i naprawdę chce Wam się spędzić ok 15 minut na przeczytanie tej durnej rozmowy, to dlaczego na miłość Fordowską nie możecie odpuścić i go obrażacie? Czujecie się lepsi w kupie czy jak? Nie lubię towarzystw wzajemnej adoracji. Chłopak chce spoiler, jeśli ktoś ma ochotę go zamieścić to to zrobi, jeśli nie to wątek zginie przykryty milionem innych. Ale tu ujawnia się Wasza dziwna przypadłość (ogólnie na wszystkich forach znajdą się tacy "mędrkowie") i musicie po prostu musicie pokazać, że jesteście super ekstra bo dogadacie nieukowi.

I czepiłam się Was ponieważ obraziliście człowieka zupełnie bez powodu.

HRA droga dziewczynko, kobietko, nie wiem ile lat już chodzisz na tym świecie: Nie pochlebiaj sobie, żeby Cię poderwać musiałabyś mieć wygląd przynajmniej Charlize Theron:) Poza tym uważam, że mam lepsze rzeczy do robienia niż pisanie tego posta więc uciekam i już tu nie zaglądam, więc darujcie sobie dziwne odpowiedzi.

Bakane a Ty postaraj się nie walić od razu penisami na lewo i prawo bo to też do niczego nie prowadzi.

P.S. 71 nie jest skrótem od liczebnika porządkowego. Jeśli nie wiesz, cytując Ciebie "Za trudny dla ciebie Panie Śmieciu." to nie staraj się go rozwinąć:)

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Wygląda na to, że ty za bardzo nie różnisz się od Bakane. Miałem nadzieję na kultularną korespondencję bo na początku pisałaś grzecznie, ale potem puściły Ci nerwy. Zaczęłaś mnie nazywać malutkim trolikiem, strollowanym użytkownikiem. I ty masz czelność pisać mi coś o porządnym człowieku? Chyba nie masz na myśli siebie? Po za tym gdy się nazywa kogoś trollem, to wypada podać jakieś argumenty co do tego stwierdzenia, a nie kierować do Wikipedii (zwłaszcza, że po przeczytaniu tego artykułu o "Trollowaniu" nie zauważyłem, żeby to miało jakiś związek ze mną). Tak jak Bakane, ty również jesteś dzieckiem neostrady (nie wiem co dziwnego jest w tym stwierdzeniu) i nie wierzę, że więcej już nie wrócisz do tego tematu. Bakane napisał to samo: "widać że szukasz uwagi więc ci już jej nie udziele eot dzifko", i uciekł z podkulonym ogonem by po kilku tygodniach znowu wrócić i być wyśmiewanym na forum.
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

P.S. I to nie tylko ja i HRA jesteśmy tutaj przeciwko Bakane, ale i 7 innych osób. I co? Wszyscy są trollami?

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Nie męcz mnie takimi długimi wpisami. bo i tak tego nie przeczytam. Wpisy samotnych Panien niezmiernie mnie nudzą. Znajdż sobie innego kawalera, bo ode mnie zawsze dostaniesz kosza.

Ot co.

HRA

Pozdrawia szczęśliwa matka i mężatka :)

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

A Bakane to twój syn czy mąż?

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Dziękuje .
Pozdrów męża i dzieci.
Tak serdecznie , bez złośliwości.

P.S. i nie dokuczaj mi więcej.

ocenił(a) serial na 9
Qwertyna71

a mialas tu nie zagladac juz wiecej jestem rozczarowany

ocenił(a) serial na 10
txex

Kobieta zmienną jest - to zdanie najbardziej tutaj pasuje. :)

ocenił(a) serial na 10
HRA

Charlize Theron to przereklamowana wielka krowa, nie porównuj mojej niezwykłej urody do kogoś takiego. Chyba żeś na głowę upadła.

HRA

Charlize jest piękna:) i tego się trzymać będziemy:) zagladam bo przychodzą dziwne powiadomienia.
Bakane mógłby być synem nie mężem:) a i tak wychowałabym inaczej.

HRA: pozdrowieni bez złośliwości i nie dokuczam już, będę tylko stać na straży:)

ocenił(a) serial na 9
Qwertyna71

Jestes nauczycielka? wykladowca ?

txex

Kolega po fachu?:)

ocenił(a) serial na 9
Qwertyna71

nie daleko mam do nauczyciela, chociaz w pewnym sensie w w przyszlym tyg bede uczyl :)
a powiedz czy mialem racje??? po Twoich wypowiedziach mi sie skojarzylo

txex

Zdecydowanie nie, tylko wykształcenie pedagogiczne.

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

Jakbyś nie zauważyła to 8 osób w tym temacie nie chciało owemu osobnikowi udzielić spoilera, a ty się czepiłaś tylko dwóch. To daje wyraźnie do myślenia, że ludzi denerwuje gdy jakiś młokos rząda spoilera używając przy tym słów typu "kitajcu" itp. Jesteś przyjaciółką tego Bekania czy co? Bo nie rozumiem jak można tak zawzięcie bronić jakiegoś zbuntowanego brzdąca używającego języka dzieci neo. Odpuść sobie bo twoje argumenty nie sprawią, że ktoś Bekanie polubi. Zwłaszcza, że on z każdym swoim kolejnym postem coraz bardziej stacza się na dno.

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Zatem czemu sam nie odpowiedziałeś? A jeśli znudziły Go beznadziejne losy kogoś tam, to po co pyta?
My, inteligenci, czytamy książki, niekoniecznie jedną co dzień, ale przynajmniej dwie na tydzień. I piszemy poprawną polszczyzną, używając dużych liter, znaków przestankowych. Zdecyduj się też: inteligenci, czy idioci.
Jego wola - nie czytać, nasza wola - wyrazić swoje zdanie.

ocenił(a) serial na 9
myszszata

Głodny jestem. Zjadłbym budyń.

ocenił(a) serial na 2
Daroo_3

zasrani kretyni ... mowa o tych ( według nich ) nie trollach hahaha boże jesteście żałośni

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

HRA twój kot mnie strasznie rozbawił, ty i dirt16 jak widze jesteście fanami książki GoT pozdrawiam ja również. Niecierpliwie czekam na wichry zimy, teraz czytam trylogie czarnego maga polecam HRA twój kot jest imba, łamie system jest poprostu zaje***** ^.^

ocenił(a) serial na 10
majster505

sorry ze troche nie na temat ale jak juz napisałem ten kot jest super pozdrów go z góry dzięki

ocenił(a) serial na 10
majster505

Serdecznie pozdrawiam kolejnego fana "Pieśni Lodu i Ognia". :)
Ja również nie mogę się doczekać "Wichrów Zimy", bo zapowiada się dużo ciekawiej niż nudne: "Taniec ze Smokami" i "Uczta dla Wron".

ocenił(a) serial na 10
dirt16

znasz może datę wydania wichrów zimy? mam nadzieje że nie trzeba długo czekać ^.^

ocenił(a) serial na 10
majster505

Na kilku stronach pisze, że premiera będzie 31 grudnia 2013 roku. Na przykład tutaj:
http://solarisnet.pl/sf-i-fantasy/90705-wichry-zimy.html

Bardzo bym chciał żeby tak było, ale na poprzednie dwa tomy PLiO trzeba było czekać po 5 lat. I coś czuję, że wichry wyjdą trochę później niż pod koniec 2013, ponieważ Martin poza pisaniem książki zajmuje się też pisaniem scenariusza do jednego z odcinków "Gry o Tron".

ocenił(a) serial na 10
dirt16

Ok wielkie dzięki ;P