PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 407381
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

nie SER... Matko!

maimaj

Nie rozumiem cię. Tak założył autor serii, więc tak jest. Może jeszcze pojęcz, że nie ma takiego imienia jak Sansa czy kontynentu jak Westeros.

maimaj

No i to jest właśnie takie kiepskie podejście wszystkich tych, którzy czepiają się takich drobiazgów. Kiedyś gadałem ze znajomą o Pieśni Lodu i Ognia i stwierdziła, że przeczytała tylko początek. Zdziwiłem się jak to w ogóle możliwe bo to była wielka fanka fantasy wszelakiego a w szczególności takich historii. Jakież było moje zdziwienie kiedy stwierdziła, że przestała czytać, chociaż książka ją zainteresowała, bo nie uznaje słówka ser gdyż powinno być sir. No i przez takie bezsensowne czepialstwo sporo się traci :)

lestek190

A czy w oryginale po angielsku jest to ser czy sir? Strasznie mnie to nurtuje.

DiegoGonzales

W oryginale jest ser

arksi

No to okej, nie wiem o co ludzie się czepiają, gdyby Martin stwierdził ze "hnxhżdjdfzjfdsjf" świetnie nadaje się na tytuł szlachecki nie miałbym o to do niego pretensji, w końcu to on jest "bogiem" który stworzył magiczny świat powieści.

arksi

Aaaaa, to wiele tłumaczy, bo ja na ten przykład myślałem, że "ser" to błąd tłumacza. I za każdym razem miałem lekki ubaw bo kojarzyło mi się z serem ;)

maimaj

mymy nie mimaj... Ojcze!

maimaj

oj tam oj tam

maimaj

Pfff...

maimaj

Tak MATKO, ser.