PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406865
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Serial słaby

ocenił(a) serial na 4

Widac gołym okiem że budżet tego serialu był bardzo mały.Brzydkie stroje(arystokracja w tym filmie nosi chłopkie stroje ,np. Sansa wyblakła i brzydka suknia pasująca raczej do biednej chłopki niz córki namiestnika północy ,brzydka scenografia(puste lokacje i nijakie lokacje choćby stolica królestwa ,brak epickich scen(to jest po prostu kpina już w The Borgias były sceny batalistyczne ,a tu ?Po prostu wstyd).Pełno przesadzonych scen erotycznych ,wpychanych na siłę,plus do tego tragiczna gra aktorska głównych bohaterów powieści jak i do tego słabo przedstawione realia średniowiecza(znawca historii czy kultury średniowiecznej wyśmieje po prostu ten serial).

Podsumowując serial słaby i nijaki ,napewno gorszy od The Tudors czy nawet tegorocznego The Borgias.A szkoda Bo książka ma potencjał.

Karatos

Widać że nie masz pojęcia o czym piszesz.

ocenił(a) serial na 10
Karatos

http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Borgi%C3%B3w-2011-556595/discussion/Warto+o bejrze%C4%87,1668213

Karatos - 4 dni temu:
"Warto obejrzeć?
Skoro w miarę podobał się "Rzym" i "Gra o tron"?"

Karatos - dziś:
"Podsumowując serial słaby i nijaki"

Wnioski wyciągnijcie sami.

ocenił(a) serial na 10
Mr_Pink____

Jeszcze jedno:)
http://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848/discussion/Kolejny+durny+ser ialik+od+HBO,1543129

Karatos - kiedyś tam:
"A do tego na podstawie marnej i nudnej książki"

Karatos - dziś:
"A szkoda Bo książka ma potencjał"

ocenił(a) serial na 10
Mr_Pink____

ktoś tu nie może się zdecydować ;)

Mr_Pink____

Mr Pink, super z Ciebie detektyw :) Nie ma to jak konsekwencja w postępowaniu rozżalonego antyfana ;]

Mr_Pink____

o lol , takich detektywów potrzeba więcej na filmwebie :P niezdecydowany koleś jakiś jest :D

Mr_Pink____

Dzięki Mr_Pink____ , ale się uśmiałam

ocenił(a) serial na 7
Mr_Pink____

Brawo Mr_Pink____ :)
ale nie śmiejmy się za bardzo, takie rozdwojenie jaźni to bardzo poważna dolegliwość ;p

ocenił(a) serial na 8
Karatos

Właściwie to może poza aktorstwem we wszystkim wymienionym masz rację i jeszcze wiele można by dopisać. Jak dla mnie im bardziej na południe tym więcej niedoróbek i sztuczności, ale im bardziej na północ tym jest ciekawiej. Jest nierówno, ale i tak serial jest bardzo dobry.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Karatos

Karatos.trudno o powage czytajac Twoj wpis. Taki Jas Fasola z Ciebie. A znajac ubostwo HBO dobrze,ze w ogole Sanse w cos ubrali

ocenił(a) serial na 7
HRA

Już wiemy skąd te "Pełno przesadzonych scen erotycznych ". Zabrakło pieniędzy na stroje ;).

ocenił(a) serial na 10
macbos

Ach ci pazerni imperialisci. I brak scen epickich. "To jest po po prostu kpina". Czuje sie gleboko zraniony

Karatos

Niestety, nie jest to coś nadzwyczajnego dla zwykłego widza takiego jak ja, nie bywałego w świecie, który nie ma w pokoju całej sagi Martina w 3 językach, kart do gry, figurek i reszty tych głupstw. Muzyka jest ok, Sean Bean całkiem znośny, chociaż wygląda jak Boromir, a zachowuje sie jak Aragorn zmiksowany z Leonidasem z 300, ciała aktorek, eksponowane często też są ok, ale tym nie można kupić każdego. Teksty, które tam sadzą jak i cała historia są nie najwyższych lotów, oklepane, poza paroma wyjątkami, nie wiem czy saga pana Martina jest równie przeciętna i nie dowiem się, bo nie planuję tego czytać w ciągu najbliższych kilku lat, chyba, że zatrzasnę się w kiblu na długie godziny z sagą którą tam ktoś pozostawi zupełnie przypadkowo. Przepraszam za mój sarkazm, ale nauczyłem sie ich od jedynej mocnej postaci w serialu, małego człowieczka, który miał łeb jak sklep i natłukł po mordzie najpaskudniejszemu bachorowi jakiego widziałem w dziejach nowoczesnej sztuki serialowej. W sumie to mimowolnie wyszedł im zminiaturyzowany dr House erotoman i gawędziarz, nawet z wyrazu twarzy i głosu trochę podobny.

Arg

A jak ma kuźwa wyglądać? Na forum Indiany się czepiasz, że wygląda jak Han Solo?
I skąd podobieństwo Tyriona do House'a? Myślałam, że nic bardzej kuriozalnego niż House i Black jack nie wymyślą.

LadyEire

Nie, bo nie mam aż takich skojarzeń w przypadku Forda. :)

ocenił(a) serial na 4
Karatos

Serial jest słaby i tyle.Mocną stroną oczywiście jest historia ,ale nic po za tym.Dlatego nie polecam ,choć drugi sezon obejrze.Bardziej podobał mi się seial The Tudors

Karatos

Historia, przedstawiona w serialu, akurat jest nienajwyższych lotów. Wiekszości można się domysleć bardzo szybko.

Karatos

Bede zlosliwy i zauwaze,ze piszesz o serialu jaki to jest slaby a drugi sezon obejrzysz. Troche dziwne podejscie:P. Jak cos jest slabe albo nawet ciut lepsze, to nie moge dokonczyc sezonu a co dopiero zaczac nowy :P

Karatos

Przesadzasz ale fakt,ze arcydzielem to ten serial nie jest. Ja mu daje 6-7. W kazdym razie serial wart polecenia. Porownujac do najlepszych seriali trzyma poziom. Mi sie nie podoba,ze musze tyle czekac na kolejny odc. GoT. Chyba ksiazke kupie bo czekac pol roku na kolejny odc to smieszne dla mnie.A i ksiazka zapewne lepsza etc.

ocenił(a) serial na 7
Karatos

Musisz być wielkim entuzjastą mody, estetą o wyrafinowanym guście skoro skupiasz uwagę na urodzie sukienek... dla ukojenia skołatanych nerwów polecam Fashion TV albo TVN Style.

Poza tym, The Tudors... The Borgias... ? Ale zdajesz sobie sprawę, że porównujesz seriale historyczne z produkcją opartą na powieściowym cyklu Fantasy ?

Rejka

Tu juz nie chodzi,ze to fantasy a to nie. Tylko,ze robi z the Tudors niewiadomo co.Jestem wielkim fanem historii ale lepiej podoba mi sie GoT.
P.S. Dzisiaj robie sobie borgiowy wieczor :).