Jak wiemy w 5 odcinku 5 sezonu Stannis wyruszył na Boltonów. Jak myślicie, czy do bitwy między nimi może dojść jeszcze w tym sezonie? Dla ludzi, którzy oglądają tylko serial to jest pewnie bez znaczenia, jednak dla czytelników "Pieśni Lodu i Ognia" (takich jak ja) wręcz przeciwnie ponieważ będzie to ogromny spoiler, gdyż tej bitwy w książce jeszcze nie było, będzie dopiero w "Winds of Winter".
Myślę,że zrobią zakończenie podobnie jak w książce-Stannis będzie tam wędrował przez najbliższe 4 odcinki(śnieg,śnieg,śnieg,śnieg)a w 9 pokażą jak Theon i Sansa do niego spierniczają.
Ciekawe jestem tylko czy pokażą Morsa Umbera.Pewnie nie.
ze spokojem pucz pokojówek ma być już w 9 odcinku a Stachu w 10 na gotowca przyjedzie
W sumie fakt. Wątek Stannisa pod Winterfell, jest najbardziej interesującym (przynajmniej dla mnie) wątkiem na tym etapie w PLIO. Martin pozostawi nas w niepewności kto wyjdzie z tego cało Stannis czy Boltonowie. W serialu będzie mega spoiler jeżeli dojdzie do ich konfrontacji.
Pewnie nie dojdzie za szybko, ale moim zdaniem powinien w tym sezonie.
To jakaś masakra. Petyr i Sansa z Fosy Calin byli w WF w tym samym odcinku. Więc teoretycznie Stannis nie powinien iść więcej niż 2 odcinki, ale wiadomo, że oni manipulują tym jak zechcą :/ Wkurza mnie to.
Btw to żadna nowość, że prędzej poznamy zakończenie serialu niż książek. Nie ma co się łudzić nawet, że będzie inaczej.
Hehe czytałeś Dance with Dragons?Tam Stannis maszerował ponad miesiąc.
Więc tu równie dobrze mogą to rozciągnąć na resztę sezonu XDD
Nie, nie czytałAM jeszcze. Ale zamierzam.
Wiem, ale widać jak twórcy traktują książki. Byłoby nie fair, że jedni bohaterowie prawie się teleportują a inni podróżują normalnie.