PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 407412
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

SERIO?!
Rozumiem, ze scenarzysci odchodza od fabuly ksiazki, jednak ten idiotyczny watek to juz czyste
odejscie od logiki (i zapychanie odcinka na sile)...

Gdyby jak glupi nie omineli kilku bardzo waznych watkow (np. Zimnoreki, Westerlingowie i brak
jeszcze kilku innych postaci) nie musieliby dodawac czegos tak glupiego do wypelnienia czasu.

A tak mamy napalonego eunucha/zakochanego Nieskalanego... tylko zastanawiam sie, czy
eunuch moze w ogole odczuwac poped seksualny?!
A zakochanie? Niby uczucia ma takze eunuch, ale Szary Robak to Nieskalany! Oni nie maja
takich uczuc! Czescia ich treningu jest zabicie hodowanego przez siebie szczeniaka itd, itd... nie
wierze, ze Nieskalany moze sie zakochac.

Watek wybitnie nielogiczny, niespojny, fillerowy i zapycha juz kolejny odcinek ;/ wstyd panowie
scenarzysci, wstyd!

dann91

Ale ten wątek jest częściowo oparty na książce. Przecież w Tańcu ze smokami nieskalani chodzili do burdelów, chocby po to aby polezeć w ramionach prostytutki. Jeden z eunuchów został zabity przez Synów Harpii, gdy wychodził z burdelu.

Bronson__AK_47

O tym zapomnialem, chociaz ja to zawsze odbieralem jako forme... hmmm.. poszukiwania "matczynej opieki"? W sumie kwestia interpretacji, ja watpie, zeby lezeli oni w ramionach dla podniety.

Chociaz z drugiej strony psuje to opinie Nieskalanych jako bezuczuciowe roboty :D No ale tak czy siak Szary Robak jest postacia, ktora moim zdaniem zakochac sie nie potrafi, w pozadanie nigdy nie uwierze.

A i baaaaaardzo przeszkadza mi wiek serialowej Missandei w tym watku... wiem, ze gra ja dorosla baba, ale ja caly czas widzialem te postac przez pryzmat ksiazkowej dziewczynki

dann91

A obejrzyj jeszcze raz czołówkę. Czy tam jest ekranizacja powieści Martina? Czy może na MOTYWACH powieści...

ruuit

Przeczytaj jeszcze raz poczatek mojego komentarza... ja naprawde rozumiem i ogarniam, ze scenarzysci dodaja swoje watki/zmieniaja cos. Ale nie rozumiem wpychania na sile watku, ktory nie ma logicznego wyjasnienia.
Dlatego, jesli juz naprawde potrzebuja zapychacza czasu to mogliby, zamiast wysilac sie na wlasne pomysly, zaczerpnac kilka naprawde waznych dla fabuly ksiazki watkow.

ruuit

Aha czyli jak jest na motywach to rozumiem, że eunuch może zostać cierpiącym werterem? I know stupid but that's just dumb...

MowmiSasiad

No cóż, z tej mąki chleba raczej nie będzie, sad but true.

MowmiSasiad

Nie, ale ja rozumiem, ze eunucha naga baba nie obchodzi

dann91

przecież ja się z tobą zgadzam właśnie i po to to napisałem :D

dann91

Skąd wiesz jakie chłop na dewiacje. Może on lubi zaspokajać kobietę a nie siebie.

dann91

Żeby nie wyprzedzić książek scenarzyści koniecznie będą musieli wymyślać nowe wątki także nie wiem jaki jest sens w wywalaniu zimnorękiego/belwasa/mocne skrócenie wątku aryi z poprzedniej serii a zamiast tego dają te swoje nic nie wnoszące i kretyńskie sceny.

Po zakończeniu 1 sezonu to ten serial stał się dla mnie marnowałem materiału książkowego.

danteusz

Jakże byłoby cudownie gdyby w 5 sezonie pojawił się Belwas. Nawet z dupy mógłby się pojawić, ale żeby był i ruszył ten nudny wątek..

Vangelis7

ktoś będzie musiał wpierdalać szerszenie, co nie? ;)

MowmiSasiad

A jak ;) Obstawiam, że dadzą Daario albo Selmy'emu :)

dann91

eubuch moze odczuwac pociag seksualny -.- ba, moze nawet miec erekcje o ile nie odcieli mu tego co ta erekcje dostaje :D pociag sie tylko zmniejsza! a apropos uczuc nieskalanych to mysle ze mimo wszystko takie osoby moga kochac. a watek byl calkiem ciekawy, taki dziwny. no i nie wiadomo co z tego sie rozwinie (lepiej nie oceniac przed koncem)

dann91

języki im zostawili i palce mają także dadzą rade chłopaki na siłe

Die_by_the_Sword

Jak pokazał ostatni odcinek- język musiał być naprawdę sprawny :D Miszcz Patelni vel Szary Robak.

dann91

Nie wspominając o tym, że Missandei w xiążce miała chyba 12 lat.