Nie rozumiem jak można uwielbiać Stannisa. Przecież on spalił własną córkę. Dobrze, że ten drań zginął.
Piszesz od mieszkańców kraju , w którym co poniektórzy uważają , że martwe dzieci można przechowywać w beczkach po kapuście ;)
Szczerze nie spodziewałem się, że jeszcze kiedykolwiek ruszy mnie ten serial, a jednak zwiastun powoduje, że naprawdę zaczynam czuć ekscytację. Świetny zwiastun i nawet jeśli raczej jest tylko haczykiem, i tak się złapałem. Kilka rzeczy na szybko.
INNI. Będę oglądał początek ich inwazji z przyjemnością nawet jeśli fabuła będzie leżeć i kwiczeć.
Tyrion wypuszczający smoki i oby skończył jak Quentyn.
Tak bardzo wygląda na to, że Cersei wywrze zemstę, że wręcz modlę się by było inaczej :P
Dokładnie, tak jak ten seria przestał mnie już fascynować, tak ten trailer na prawdę ekscytuję i zachęcił do obejrzenia 6 sezonu ;D
Tyrion ma skończyć jak Quentyn? Chyba żartujesz, przecież to jeden z trzech smoczych jeźdźców.
Mam nadzieję, że nim nie jest. Ale niestety wszystko wskazuje na to, że jest inaczej. Modlę się jednak o to, by jego godzina wybiła. Nie koniecznie jak najszybciej, chciałbym tylko, żeby nie przeżył serii :P
Serio, co wy chcecie od Tyriona, to genialna postać, cała jego głębia pokazana jest dokładnie w książkach. I tak szczerze, tylko dwie postaci odcisnęły piętno na moim życiu. Żaden Jezus, Budda, JP II a właśnie Krasnal ("Przekuj swoją słabość w zbroję a nikt nigdy cię nie skrzywdzi") i Joker z "Dark Knight" ("Niektórzy ludzie nie potrzebują żadnej logiki ani pieniędzy. Nie można ich kupić, torturować ani negocjować z nimi").
I tak wyjdzie sraka, ja się nie nastawiam. Poza tym nie traktuje tego jako kanon.
oczywiście ze to nie kanon, nie mniej jednak wciąż dobry serial pomijając lipę typu Brienne "Renly rightful King", Robaka z Misandei i inne gówniane Dorne.
Będzie się działo.
Jaime jak widać, nie boi się ptactwa i być może razem z Tyrellami oraz Frankensteinem zgotuje im jakąś rzeź. Stanie też na czele wojsk Lannisterów, więc pewnie plotki o Dorzeczu się potwierdzą. Zwłaszcza, że zobaczyliśmy również starego Waltera. Tymczasem jego siostrzyczka nie została złamana i pewnie będzie na ślepo gryźć wszystkich wokół. Nie wiedziałem nigdzie Kevana, co jest zastanawiające.
Na Północy nihil novi. Wielka bitwa między Boltonami (ten mur tarcz mi się podobał), a Dzikimi dowodzonymi prawdopodobnie przez Jona. Potwierdziły się też spekulacje o wyruszeniu Littlefingera w kierunku Winterfell (na południu takiego śniegu chyba jeszcze nie ma). Nie jestem pewien roli Davosa w tym wszystkim.
Poza tym, można było także dostrzec scenę z Wieży Radości oraz Danutę w Vaes Dothrak. No i Żelaźni Ludzie mają do odegrania jakąś rolę.
Na pewno będzie dużo akcji, oby tylko była ona przemyślana i lepsza niż w piątym sezonie.
P.S.
Ciekaw też jestem losu NS. W końcu Dzikich jest już za Murem więcej, niż Wron. Możliwe nawet, że dojdzie do wyrżnięcia wszystkich Czarnych Braci. Niewykluczone też, że Straż się ropadnie bez ich pomocy i frakcja zabójców zacznie walczyć ze zwolennikami Jona.
Z kolei Podrick w obozie Lannisterów wskazuje na to, że Brienne wróci na Południe.
P.P.S.
Brienne na pewno będzie w Dorzeczu, przy ponownym obejrzeniu dostrzegłem ją na tle sztandaru Tullych.
Myślę, że wróci do Dorzecza ze względu na Jaimiego. W końcu w książce ich spotkanie zakończyło wątek i na pewno będzie miało poważne następstwa w historii. W serialu być może sprawy potoczą się podobnie, tyle że bez LS. Chociaż nie można wykluczyć, że będzie jakaś masakra Freyów w wykonaniu Brienne i Blackfisha. Na trailerze było także widać, jak ktoś porywa Poda. Bractwo bez chorągwi?
Racja, zwłaszcza gdy dowie się, że Jaime również w Dorzeczu. Nie wiem jak się ma to do Sansy ale zgaduje, że PO RAZ KOLEJNY Brienne dostanie kosza (nawet jeśli uratuje Sansę przed ludźmi Boltona xP).
To z Podem mogłoby być cliffhangerem sezonu, gdyby chcieli wprowadzić Voldemorta. Ale pewnie tego nie zrobią więc może.. Żelaźni? :D
btw. to już nie 3 zwiastun? xd
Fajnie jakby Inni rzeczywiście w końcu poszli się napie*dalać, ale pewnie to są tylko wizje wróżbity Brana.
Wygląda na to, że Tyrion będzie w stanie ujarzmić smoki, nosz proszę was...
Arya dostała drugą szansę i nie będzie jak Stevie Wonder , no to się nazywa mieć szczęście, żodyn się nie spodziewał.
Dany niby ma jakieś kłopoty, ale na ratunek przyleci smok, żodyn się nie spodziewał.
Cersei znów włączył się bitch mode i znowu myśli, że jest sprytną spryciulą i będzie się ten teges z braciszkiem, żodyn się nie spodziewał.
Jorah zamienia się w kamień, żodyn się nie spodziewał.
Jon jest "martwym" Jonem, ale wszystko wskazuje na to (zwłaszcza niektóre kadry), że se weźmie i wstanie, żodyn się nie spodziewał.
Littlefinger jest ciągle sneaky i ma swój sneaky wyraz twarzy, żodyn się nie spodziewał.
Sansa nadal jest nudną Sansą, żodyn się nie spodziewał.
W Winterfell ciągle naku*wia śnieg, żodyn się nie spodziewał.
JAKI NIESPODZIEWANY SEZON, O RANY JULKU I JULIANIE.
Wiesz, lepiej żeby był przewidywalny, ale dobry niż zaskakujący i słaby, jak sezon piąty ;)
Aczkolwiek niewykluczone, że Dedeki pójdą na całość i szósty sezon będzie nie tylko przewidywalny, ale też słaby...
Przynajmniej nie spalę córki na stosie, huehuehue.
Jestem uradowana, bo właśnie dostałam zaproszenie na grilla od lorda Boltona. Świeże uzurpatorskie mięso, prosto z krzyża. Mniam.
A czy przypadkiem Bolton nie wsparł kolejno czterech uzurpatorów? Jak Królowa może z kimś takim biesiadować?
Jest Tormund, jest Król Śniegu, jest Ramsay, to w sumie mogę oglądać.
Choć chyba najbardziej mnie urzekł w tym trailerze Tyrion ze smokami :)
Jedno jest pewne po tym zwiastunie. Nie będzie tak jak się obawiałem napadu Boltonów na Dzikich, tylko po prostu pełny roz..ierdol na Północy czyli wszyscy będą walczyć, totalnie wszyscy. Jest urywek z Boltonami i dzikimi, widać tam między innymi flagi Mormontów i Hornwoodów. No a pewnie po walce Biali rozpier..olą mur :D
A czy czasem nie mogą go rozwalić? Mi się wydaje, że znajdą inną drogę, obecnie morską, ale jak zima nadejdzie, to lądową (Zatoka Fok)
W serialu na pewno nie. Ma być efektownie, a nie logicznie. Z książką może być inaczej, ale możliwe, że będzie tak samo.
W książce był foreshadowing, który wskazywał, że lód pokryje Zatokę Fok i lodowiec przesunie się na południe - co byłoby świetnym środkiem na transport dla Białych
Na facebooku "Pieśń Lodu i Ognia PL" zwrócili uwagę na pewną rzecz, a mianowicie na róg, który Nocny Król miał na plecach:
http://images75.fotosik.pl/500/ad4292ebdb61352e.jpg
http://images76.fotosik.pl/501/c8e5b91b69f3bfb0.jpg
Ponoć to może być Róg Zimy, znany także jako Róg Joramuna, który zburzy Mur. Więc myślę, że nie będą szukali innych dróg, tylko zadmą w Róg i Mur padnie.
Nie jestem pewny czy to róg, to może być po prostu jego broń. Na drugim zdjęciu przypatrz się jeśli to jest róg zimy to ustnik ma hmm owłosiony czy co:P