PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617239}

Grzech Fatmagül

Fatmagül'ün Suçu Ne
2010 - 2012
7,4 1,2 tys. ocen
7,4 10 1 1210
Grzech Fatmagül
powrót do forum serialu Grzech Fatmagül

Opinie

ocenił(a) serial na 6

Pierwsza osoba którą po włączeniu widzę: Fatih :) Kto śledził poprzednie seriale tureckie transmitowane u nas ten wie :)

Ale rzecz która rzuciła mi się w oczy, to dynamiczna praca kamery, której szczerze nienawidzę.

Fabuła jak na razie wiadomo, pierwszy odcinek to raczej wprowadzenie. Reszta wkrótce.

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Na razie nic szczególnego się nie dzieje.

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

pewnie dlatego że TVP1 znowu tnie odcinki, i część akcji u nas może być dopiero w kolejnym niestety

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Takie tniecie odcinków mnie denerwuje , ale cóż poradzisz :-D

ocenił(a) serial na 10
mistrzyniF1

Fatih nie jest jeszcze taki seksowny, jak 5 lat później:)

ocenił(a) serial na 10
darjaa

Ale trzeba przyznać, że główny bohater (wg mnie) uroda przebija i Fathiego i Ayaza :) i Onura ma się rozumieć też :)

ocenił(a) serial na 6
darjaa

Fathi taki szczupak jeszcze ;) główny bohater niczego sobie, tylko jak dla mnie ma włosy trochę przydługie.

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

A co myślicie o narzeczonym Fatmagul?

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

Wydaje się jakiś szemrany.

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Przez wygląd, czy coś innego?

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

Trochę wygląd, trochę oczy. :)
Ale to jeszcze nic nie znaczy. Okaże się w kolejnych odcinkach.

HotChocolate90

Skoro nie będzie chciał mieć z Fatmagul po tym co się stanie nic wspólnego to na pewno nie kocha jej tak jak o tym zapewnia.

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Wg ten narzeczony przystojny, ale obejrzałam kolejne 3 odcinki, masakra jak do niej w tym szpitalu dopadnie i pójdzie zaraz spalić ten dom...

darjaa

Czyli debil po prostu no cóż dobrze przynajmniej, że za niego nie wyjdzie. Moim zdaniem źle mu z oczu patrzy.

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

no debil, później sobie wkręci, że ona go zdradziła, a nie została zgwałcona... patrzy mu z oczu źle, ale mi się podoba:) jak sobie wpisywałam dane aktorów w google i wyskoczyło jego zdjęcia od razu pomyślałam o ten na pewno jest gwałcicielem ...a jednak nie.. słodki Fatih nim jest ...

darjaa

Laska leży poturbowana w szpitalu, a ten se wkręci, że to nie był gwałt tylko zdrada? Poważnie? A ja myślałam, że tylko w latynoskich serialach faceci mają problemy z kojarzeniem faktów.

ocenił(a) serial na 10
agneszko

On sobie to wkręci dopiero jak Fatma weźmie ślub z Kerimem. Odwiedzi ja w szpitalu ona dopiero wtedy się odezwie,ale on zacznie się na nia drzeć później pójdzie spalić dom, ona wyjdzie ze szpitala i to zobaczy i będzie chciała popełnić samobójstwo nad rzeka, Kerim będzie próbował ją powstrzymać ...

darjaa

Dzisiaj sobie właśnie obejrzałam te odcinki. Doszłąm do momentu, jak mają brać ślub. Tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że koleś jest beznadziejny. Nawet nie chodzi o to, że nie chce z nią być po tym co się stało. On jej nawet tak po ludzku nie współczuje. Nawet przez chwilę mu do głowy nie przyszło, że spotkała ją straszna krzywda i jak bardzo ona musi cierpieć. Skupia się tylko na tym, że został splamiony jego honor. Egoista pieprzony. Wydaje mu się, że to on został skrzywdzony.

ocenił(a) serial na 6
agneszko

helooooł dziecko. tu islam! nie egalitaryzm płciowy.

ocenił(a) serial na 10
Korekta

ile odcinków już obejrzałaś? ze wystawiasz ocenę?

HotChocolate90

Szczerze nieciekawy podobnie zresztą jak Selim, ten narzeczony jakiś taki stary wg Fatmagul. Chociaż gdy poszli razem do tego ich "domu" to zauważyłam u Fatmagul kilka siwych włosów. Poza tym u Selima w pokoju leżał obraz po polsku pisało Powiększenie reżyseria :)
O wiele bardziej podoba mi się Kerem/Kerim różnie to odmieniają Fathi mi się nie podoba. Wydaje mi się, że serial się rozkręci wiadomo, że na początku zawsze jest drętwo to nie serial gangstersko-sensacyjny. Miałam nie oglądać ale coś mi się wydaje, że dam mu szansę.
Jedno mnie urzekło jakie piękne widoki bajka po prostu serial kręcony latem i jak widać klimat o wiele lepszy niż w BG czy Ezelu.
Bratowa Fatmagul wredna traktuje tą biedaczką jak służącą i we wszystko się wtrąca jak ja nienawidzę takich postaci w serialach.

ocenił(a) serial na 9
Cherry21

Ta bratowa tez mnie irytuje.
Swoją drogą nazywa się tak jak matka Fatiego w AY.
Ciekawe czy wszystkie Mukaddes są takie :-D

sloneczkO_1

Z pewnością pewnie to taki typ czytałam, że sporo namiesza w serialu tylko nie było tam żadnych konkretów podanych.

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

no ale tamta przynajmniej taka pocieszna była, a ta jest w stylu Fusun z BG

Cherry21

Ja myślę, że ona jest taka dla Fatmagul, bo jej zazdrości. Fatmagul ma wyjść za mąż za mężczyznę, którego kocha i który (podobno) kocha ją. A ona sama tkwi w małżeństwie z mężczyzną, który jest, co tu dużo gadać, trochę opóźniony umysłowo. A ona jest energiczną i temperamentną kobietą. Widać, że potrzebuje faceta z jajami. Założę się, że nie wyszła za mąż z własnej woli.

ocenił(a) serial na 6
agneszko

jak to w tradycji bliskiego wschodu... małżenstwa sa kojarzone... Jak się jest biedną to wychodzi się za maz za kogoś, kto nie będzie pił bił i ma zakład produkcyjny.

ocenił(a) serial na 8
Cherry21

To jest plakat filmu "Powiększenie", ale skąd wytrzasnęli polski? Hahaha :D
Tutaj screen z 21 odcinka: http://imgur.com/Z809oYm

Inimi

Ten plakat jest wędrowny bo dzisiaj był u Vurala.

ocenił(a) serial na 8
Cherry21

Myśleli, że nie zauważymy! Ha! :D

Inimi

Figa z makiem :) a widzieliście malucha?
http://i64.tinypic.com/xc69f9.jpg

ocenił(a) serial na 7
Cherry21

Niewiarygodne. W Turcji jeszcze takie jeżdżą ;)

ocenił(a) serial na 8
Cherry21

O proszę! Hahahaha. Na to nie zwróciłam uwagi. :D

HotChocolate90

Widać, że okropny typ, charakter fatalny...
A z wyglądu przypimina mi Mathew Mc Conaughay :P

fnh81

Też pomyślałam o Mathew kiedy młodszy był :)

HotChocolate90

Wg mnie ma prostacką gębę, to prawda, że podobny do Mathew, ale ten wyraz twarzy wiejskiego macho mnie zniechęca.

ocenił(a) serial na 7
jomar

Mnie tam to nie zniechęca. Ale zgadzam się, że ma okropny charakter,

jomar

Dużo przystojniejszy i lepszy charakter ma Kerim tylko koledzy mają na niego zły wpływ.

Cherry21

Nawet nie tyle koledzy, ile mieszanie prochów z alkoholem. Dla nie "zaprawionego w boju" to piorunując mieszanka

HotChocolate90

Dla mnie to p***da. Tylko rurek mu brakuje. Bratowa obraża w jego obecności jego narzeczoną, a ten nawet gęby nie otworzy, żeby stanąć w jej obronie.

agneszko

Prawda druga na jej miejscu to dawno by oberwała zwłaszcza za to co wygadywała w szpitalu.

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

przecież bratowa nią dyryguje i pomiata i Narzeczony nie tylko nie broni Fatmagul ale jeszcze powtarza za bratową fatmagul, że "gdzie żeś się szlajała?! szłaś przez wioskę cała mokra?! jak mogłaś?!" etc. Zero zrozumienia i pomocy tylko pretensje. Ideałem to chłop nie jest. Żeby były emocje, żeby serial dzialał, obi się z niego czułego sadystę - od takich typów najłatwiej się uzależnić i nie sposób odejść... jak od takich ciepłych kluch jak brat Fatmagul.

Korekta

Mustafa to d*pa nie facet a bratowa istna wiedźma ale to prawda Fatma chyba przyzwyczaiła się do tego, że jest traktowana jak popychadło.

ocenił(a) serial na 9
darjaa

Engin jest fajniutki.
Lubię go , co widać w moim avku ha ha

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

no fajniutki i ten narzeczony też, a Fati bez zmarszczek nie jest już taki uroczy :)

darjaa

Główny bohater znaczy Engin/Kerem bo chyba miałam kogoś innego na myśli :)

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Główny bohater i narzeczony :)

darjaa

Czyli Mustafa nie mój typ :)

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Witaj Mistrzyni.
Dawno Cię nie było.

Ja też zwróciłam uwagę na Fatiego.

Trochę denerwował mnie lektor.

Odcinek taki sobie.
W dziwnym momencie go skończyli :-D

ocenił(a) serial na 6
sloneczkO_1

hej Słońce ;) faktycznie trochę mnie nie było

chyba z ciekawości obejrzę jeszcze jutrzejszy, żeby zobaczyć jak się rozwinie sytuacja.
na lektora nie zwróciłam uwagi, ale pisałam już, że drażniła mnie praca kamery

mistrzyniF1

Na początku w BG też tak było potem sytuacja się poprawiła miejmy nadzieję, że tutaj też tak będzie.

mistrzyniF1

Hello ;))) Mistrzyni ;)))) No nareszcie się zaczynasz choć trochę udzielać ;)))

widzę, że lukasz na ten serial, ja jeszcze nie widziałam, ale kilku aktorów którym już znam z innych produkcji tam gra. Może luknę na odcinki jak złapię oddech ;))))