W zasadzie każdy lepszy kryminał sie sprawdzi: Happy Valley, True Detective, The Following, może Luther
Ale jeszcze poza ,,czystymi" kryminałami, polecam Małe kłamstewka
Line of Duty, może nie do końca w takim klimacie, ale intrygi są mocno zakręcone, uzupełnione w niespodziewane zwroty akcji i też przewija się wątek masonerii. A najlepsze jest to że kolejne sezony są lepsze do poprzednich.
Podbijam temat.
Poszukuję seriali kryminalnych, dość krótkich, z tajemnicą w tle, z efektem zaskoczenia. Byłoby dobrze, gdyby się nie wlekły, nie były nudne i zbyt smętne, rozgadane.
Polecam miniserial Line of Duty. Jestem wielką miłośniczą kryminałów, widziałam i przeczytałam ich naprawdę mnóstwo a ten jest jednym z moich ulubionych.
"Bates Motel" podobnie ciężki klimat. Świetnym serialem jest również " Banshee", aczkolwiek to połączenie kryminału, akcji i komedii. Rewelacyjne połączenie
komentarz miał się znaleźć pod tematem. Przepraszam, zgapiłam, a Filmweb błędu naprawić nie pozwala, niestety
Aż dziw, ze nikt o DETEKTYWIE nie napisał. Zdecydowanie DETEKTYW najbardziej podobny
A zna ktoś seriale z podobną postacią głównego bohatera? Coś w stylu z traumą psychiczną, skłonnościami do samookaleczeń?
Spróbuj "Niewiarygodne". To bodajże fabularyzowany dokument, więc nie jest aż tak ciekawy, ale i tak bardzo dobry.
A znacie cos, gdzie głównym bohaterem jest mężczyzna? (Przychodzi mi do glowy dr house xd)
Bohater-mężczyzna z problemami to Ślepnąc od świateł.
Z kryminałów polecam jeszcze American Gothic i Rojst.
Bardzo dobry jest tez Wyspa Harpera.
To obejrzyj jeszcze American Gothic. 13-odcinkowy kryminał z fajnym klimatem.
Dzięki wielkie, też obejrzane i też całkiem spoko się oglądało
Masz może coś jeszcze? (twoje polecenia mocno trafiły w mój gust)
Ratched oglądałam, całkiem spoko, ładnie nakręcony, ale momentami mi się dłużył. Nie musi być serial. Coś właśnie w stylu kryminał, ale bardziej psychologiczny.
Contratiempo oglądałam. Zgadzam się bardzo fajny film. Jak ktoś nie oglądał to niech zobaczy.
Skoro podobał Ci się Contratiempo, to obejrzyj Trup oraz La Cara Oculta.
Polecam też Życie za życie z Kevinem Spacey.