PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34050}

Gwiezdne wrota

Stargate SG-1
1997 - 2007
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27321
7,3 3 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota

Wiadomość ta została potwierdzona przez dystrybutora, a planowana data wydania to 19 sierpień 2008.

http://serialenadvd.com/tresc/33,Stargate_SG-1_i_Stargate_Continuum_juz_wkrotce_ na_DVD.html

ocenił(a) serial na 10
Inuki

Cieszył bym sie bardzo. Lecz w przeciwieństwie do Stargate Continuum Serialu nie ma zapowiedzianego na stronie Imperial-Cinepix. A na stronie "serialenadvd.com" nic nie pisze żeby było potwierdzone to wydanie. Jeśli okaże się to prawdą to już odkładam na bok na sierpień dwie stówki z portwela.

hallass

Fakt, że na stronie Imperial-Cinepix nic nie pisze o planach wydania pierwszej serii nie znaczy, że się ona nie pojawi. Imperial wydaje seriale i filmy, których nie znajdziesz na ich stronie (np. "Buffy", "Angel", czy też "Z Archiwum X"), tak więc ich stroną nie ma się co sugerować. A wydanie pierwszego sezonu zostało potwierdzone mailowo przez Imperial, tak więc ukaże się ono wcześniej czy później. Na dzień dzisiejszy pierwszy sezon jest planowany na 19.08.2008, sezon drugi na wrzesień, a sezon trzeci na listopad. Oczywiście mogą wystąpić przesunięcia w tych datach, ale nie powinny być one specjalnie wielkie. Ja czekam aż sklepy internetowe dodadzą ten serial do swojej oferty, wtedy na 100% będzie już wiadomo co i kiedy :-)

ocenił(a) serial na 10
Inuki

no to teraz świnka skarbonka mi do 19.08.2008 ze szczęścia nie wytrzyma. W tej chwili odłożyłem kaskę przynajmniej na 5 sezonów jak myślę

ocenił(a) serial na 10
hallass

No i cisza w temacie moze ma ktoś jakieś nowsze informacje?

ocenił(a) serial na 10
Inuki

To teraz sprostuję informację kolegi. Cała informacja to plotka która została zamieszczona w sieci. Wiem z pewnego źródła że imperial na pewno nie wypuści pierwszego sezonu 19 sierpnia. Więc nie ma się czym zachwycać. Faktycznie mają takie plany ale nie wiadomo kiedy to nastąpi

MelvinKoren

Pierwszy sezon faktycznie nie ukaże się 19 sierpnia i prawdopodobnie nie ukaże się już w tym roku. Informacja potwierdzona u dystrybutora; podobno mają problemy z przygotowaniem polskiej wersji (cokolwiek by to miało znaczyć). Nie zmienia to jednak faktu, że datę 19.08.2008 podał sam Imperial w korespondencjach mailowych z klientami, więc plotka wyssana z palca to nie była.

Chodzą też wieści, że do wydania "Stargate SG-1" przygotowuje się również DeAgostini, więc może być tak jak w przypadku "Z Archiwum X", że najpierw serial ukaże się w kioskach, a potem w sklepach. Zaznaczam, że jest to plotka, którą wyczytałem na jednym forum; podobno wiadomość ta pochodziła ze źródła, jednak dało rady jej sprawdzić, bo DeAgostini odmawia komentarzy w tej sprawie. Piszą, że "nie mogą zdradzać swoich planów wydawniczych"; jak jest naprawdę nie wiem, dowiemy się w październiku, bo podobno wtedy ma ruszyć ta kolekcja od DeAgostini.

ocenił(a) serial na 10
Inuki

Cóż trudno, ale i tak się cieszę, że w końcu będę mógł sobie kupi stargate w polsce i z polskimi napisami. Jeszcze tylko star treki i już będę w 7-mym niebie

ocenił(a) serial na 10
Inuki

Październik już niedługo więc się przekonamy czy DeAgostini wyda Stargate na dvd. Jeśli to nie są plotki to będzie całkiem ciekawie biorąc pod uwagę wydanie ich wydanie książkowe Z archiwum X.

ocenił(a) serial na 10
Inuki

Ja nie twierdze że cała informacja jest plotką. Sam tez pisałem do imperiala by potwierdzić te informację jeśli chodzi o datę wydania 1 sezonu i w odpowiedzi dostałem ze data jest błędna. Tak czy inaczej będziemy musieli trochę poczekać na 1 sezon.
Ale musze przyznać że kolega mnie zaciekawił informacją że DeAgostini chce wydać Stargate. Szkoda tylko że nie wiadomo czy to prawda. Mogli by to potwierdzić

MelvinKoren

Jak napiszesz do DeAgostini w sprawie "Stargate", to z pewnością dostaniesz taką odpowiedź: "Redakcja wydawnictwa DeAgostini nie podaje informacji o planach wydawniczych". Mi przysłali to dzisiaj :-)

Jak dla mnie to trochę dziwna jest ta odpowiedź, bo zazwyczaj pisali: "w najbliższym czasie nie planujemy wydania tej kolekcji". No nic; poczekamy, zobaczymy. czekało się tyle lat na "Stargate" w Polsce, to i te kilka miesięcy też się poczeka ;-)

Inuki

Plotka czy nie czas moi drodzy pokaże, niemniej jednak irytuje mnie fakt że puścili Stargate: Continuum a gdzie Stargate: The Ark of Truth?

No i nie wiem czy sie skusze na wydanie z gazety jak fajniejbyloby miec taka od razu w zestawie lub odpowiedniej oprawie ze sklepu :) A tym czasem mozna sie zadowolic z ANX Sci-Fi i HBO wiec uznam ze mam juz wszytskie heh nawet na VHS z HBO.

Ale taki fajny pakiecik by mnie zadowolil co znalesc mozna w sieci :)

ocenił(a) serial na 10
Remington_Steele

ja rówieniez nie moge sie doczekac SG1 na dvd, i mam nadzieje,ze jak już wydadza pierwszy sezon to pójdą za ciosem i na kolejne nie ptrzeba bedzie czekac całe wieki. Ciekawe czy beda dodatki ...

ocenił(a) serial na 10
nuria_2

Pożyjemy zobaczymy, mam nadzieje że wydanie polskie będzie na wysokim poziomie i dodatki o produkcji się znajdą. Fajnie by było jakby jakieś oryginalne okładki dali i box na wszystkie sezony. Ale do przyszłego roku mamy jeszcze trochę niestety. Mam nadzieje że wreszcie wszyscy wydawcy pójdą za ciosem i zaczną wydawać na naszym rynku seriale

ocenił(a) serial na 9
MelvinKoren

Mam wszystkie sezony z internetu - skoro żadna TV nie chce go kupić zamiast brazylijskich telenowel, trzeba sobie radzić inaczej:)
Też czekam na wydanie DVD (choć planuję je wypożyczać, bo na zakup wzystkich na razie mnie nie stać). Dziwi mnie tylko czemu jest już Continuum (już widziałem)?

ocenił(a) serial na 10
Inuki

Czy wie ktoś coś nowego na temat? Może ktoś dzwonił do Imperiala? Albo pisał maila i dostał odpowiedź.???

hallass

Ja pisałem jakieś 2 tygodnie temu, ale za odpowiedź dostałem standardowe "nie mamy informacji z centrali" :-( Ostatnio stanęło na tym, że pierwszy sezon ma wyjść w okolicach luty/marzec, po zakończeniu wydawania "Z Archiwum X", ale czy tak jest nadal to nie wiem.