No właśnie, Film widziałem a teraz chce serial.
Myślę ze najpierw po prostu S SG-1, a potem jak z resztą? Chce wszystkie oglądnąć ale nie
wiem w jakiej kolejności żeby nie spieprzyć fabuły ;)
Doradźcie, liczę na was ;)
Najpierw SG-1 - normalnie do ósmego sezonu (potem jak chcesz być bardzo dokładnym, ażeby zachować ciągłość fabularną -> to w czasie trwania tego sezonu oglądaj na przemian ze Stargate Atlantis - https://docs.google.com/Doc?id=dd44ph6v_11hrbrfzfn&hl=pl&pli=1 - na tej stronie jest dokładna rozpiska).
Po obejrzeniu całego SG-1 (10 sezon - 20 odcinek) odpalasz film Stargate: Ark of Truth). Potem w trakcie trwania SG: Atlantis (5 sezonów) na początku piątego sezonu wypada obejrzeć SG: Continuum (film). No, a po wszystkim normalnie dwa sezony Stargate Universe ( mój naj :-) ). Mam nadzieję, że nie pogmatwałem za bardzo.
Pozdrawiam :)
WOW!!! Dzięki wielkie!!! Zabieram się do oglądania.
Aha mam problem z Children of the Gods tym filmem pełnometrażowym, to jest to samo co pierwsze dwa odcinki SG-1 ale z lepszymi efektami i kilkoma zmienionymi scenami?? Bo zastanawiam sie czy opłaca mi sie szukać tego filmu.
(Children of the Gods - pilot SG-1 - pierwsze dwa odcinki po prostu; Stargate Atlantis ma tak samo z SG:A Rising - to też tylko pilot, ale nie "odnowiony")
Wersja "odnowiona" nie jest jakąś koniecznością - to bardziej jako "ciekawostka" dla fanów, poza tym największym smaczkiem jest tam dodany komentarz R.D. Andersona, jak i twórców (może zawierać spojlery). Owszem jest to ciut ładniej wykonane, a niektóre sceny wykonane bardziej... 'ze smakiem' (kwestia gustu). Jednakże spokojnie możesz oglądać tą starą oryginalną wersję (normalnie pierwsze odcinki serialu), a do "odnowionej" wrócić w przyszłości jako ciekawostkę ;-)
Jakie liczby? ;-)
Np. 8x03? - pierwsza liczba to numer sezonu / druga odcinka. Nie wiem o co Ci chodzi dokładnie.