PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34050}

Gwiezdne wrota

Stargate SG-1
1997 - 2007
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27322
7,3 3 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota

Kiedys ogladalem film i mi sie podobal. Teraz chcialbym zapoznac sie z tym serialem tylko jakos nie bardzo mam chec zaczac ogladac go od poczatku. Pytanie do Was - Czy duzo strace zaczynajac ogladac ten serial od 10 serii ? Jest w ogole sens?

daone

Jakieś 9 serii na pewno stracisz.
Ja bym polecał jednak poczekać z 10 i obejrzeć najpierw 9 poprzednich i Atlantisa jednocześnie ... no bo przecież są wakacje ;)

Grucha

Duzo stracisz nie liczas ilosci odcinków ale pewna historie, ale fakt zacznij og;adac od 9 SG-1

Grucha

Nie namawiaj go do ogladania Shitlantisa, bo sie chlopak tylko zniecheci do SG-1.

ocenił(a) serial na 10
daone

jak dla mnie to stracisz wszystko! juz 9 seria jest beznadziejna bo wymienieni zostali wszyscy aktorzy czyli jest to po prostu nowy serial... jak dla mnie sg-1 to tylko serie od 1 do 8, w których są odcinki niesamowite i trzeba je zobaczyc

Njailu

Co racja to racje nie lubie jak sie wymieniaja bohaterzy lub odchodza choc to normalna postac rzeczy juz lepiej jakby zakonczyli serie. Ale decyzja nalezy do ciebie. gladaj od poczatku co to dla ciebie :)

Remington_Steele

Nie ma co, bez MacGyvera to nie to samo :|

Grucha

Ej no on jest tylko zadko go widzimy :( co jest nie dobre.

ocenił(a) serial na 9
Remington_Steele

Moim zdaniem to dobrze, że serial doczekał się już 10 sezonu i pewnie ten też nie bedzie ostatni... fakt troche szkoda postaci które odeszły lub pojawiaja sie tylko gościnnie ale przynajmiej nowa obsada wprowadzila nieco świeżości no i ten nowy wątek z Ori jest na tyle ciekawy, że starczy na kilka nastepnych serii (może nawet film kinowy?). Choć osobiście polecam Atlantisa, którego cenie nawet bardziej od sg1.

Jack_Is_Back

ja dopiero zaczęłam oglądać 9 serie, ale niestety płyta mi się wykrzaczyła i stanęłam na 7 odcinku. Troche mi się nie podoba brak O'Nealla ale cóż takie są losy bohaterów seriali.... szkoda :(

atlantis też zaczęłam oglądać - muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona i podobaja mi się odcinki, ale tutaj też płyta mi się wykrzaczyła na 7 odcinku - chyba jakaś wada całego pudełka była :(

czekam aż będę mogła oglądać dalej.

A odpowiadając na oryginalne pytanie, to jak Ci się nie chce oglądać od początku to zacznij od 9 serii, tak jak ktoś zaproponował, pojawiają się nowe wątki, nowe postacie i może jakoś obejrzeć bez znajomości poprzednich 8 sezonów ;)

A tak pytanie na boku - czy ktoś wie, czy planowane jest wydanie SG na DVD na rynek polski?

pozdrawiam

Red_enigma

A nie stety chcialbym pozytywnie powiedziec ze SG pojawi sie na DVD w polsce ale nie powiem/ A tobie co za plyty tak szwankuja ??

Remington_Steele

wiesz co jakieś no name za 1zł za dvd+r. Niestety musiały być +, bo kolegi nagrywarka nie nagrywa minusów i teraz mam taki efekt..... eh.....

chyba trzeba będzie się szarpnąć na DVD

Red_enigma

Ha trzeba zaufane dvd kupowac aby nie miec takich wypadkow ja chyba bym sie pocial gdybym niem ogl moich SG-1 ogladac :( a chcesz oryginal kupic ?? Ja sie ludze ze moze wpolsce wyjda ale jak nie to coz trza bedziez z USA kupowac :)

ocenił(a) serial na 9
Remington_Steele

Niestety szanse na oficjalne wydanie sg1 w naszym są praktycznie zerowe. Polscy dystrybutorzy traktuja seriale po macoszemu a zwlaszcza sci-fi. Newet gdy już coś wydarzą to zwykle takie wydaanie pozostawia sporo do zyczenia, np. brak lektora, dodatków
Jednak wcale nie trzeba sciągać z USA, można kupic w europejskimm amazonie, na aukcjach lub samodzielnie sprowadzić z zagranicy.

Jack_Is_Back

Nie no wersji azjatyckiej to nie chce miec, no z UK mozna tez sciagnac tak tylko podalem ze z USA.

ocenił(a) serial na 9
Remington_Steele

No musze przyznać że wersji azjatyckiej też bym nie chciał:) ale nie o takie wydanie mi chodziło. Miałem na myśli orginalne, europejski np z amazonu gdzie sam kupilem sezon 2 i jestem zadowolony.

Jack_Is_Back

a za ile kupiles jeden sezon? jakie koszty przesylki?
ja weszlam na amazon.com.uk i po wybraniu do koszyka serialu pokazala mi sie informacja, ze niestety do polski nie wysylaja :/

ale mam znajoma w UK teraz i mozliwe, ze ona bedzie mogla mi przyslac wszystkie sezony - tylko nie wiem czy do 7 czy 8.

Sluchajcie,moze ktos z was by chcial? koszt to chyba ok 300-350 zl za calosc juz z kosztami wysylki. W koncu mozna sobie pomagac, a lepsze wydanie z UK bez polskich napisow niz wersja azjatycka ;)

Red_enigma

Z tego co wiem to fanatycy zrobili wersje dvd z napisami polskimi do scigniecia wiecie gdzie (w sieci) no najlepiej miec kogos UK aby scignac, ja tak zrobilem z serialem Remington Steele.

ocenił(a) serial na 9
Red_enigma

Koszt jednego sezonu wtedy (ponad rok temu) wynosił 49 euro, ale niedawno sprawdzalem na stronie sklepu i już sporo potaniały, teraz można już kupić za 20 - 30 euro. Co do wysyłki to nie jestem pewien bo kupilem w uk, jednak te 350 to lekka przesada. Jeśli ktoś ma dobrą znajomość jęz. angielskiego na poziomie co najmniej podstawowym to zdecydowanie polecam. Słyszałem pogłoski, że podobno w australijskich wydaniach sg1 umieszczono napisy w jęz. polskim ale to niepotwierdzona informacja, może ktoś coś o tym wie?

ocenił(a) serial na 9
Red_enigma

Koszt jednego sezonu wtedy (ponad rok temu) wynosił 49 euro, ale niedawno sprawdzalem na stronie sklepu i już sporo potaniały, teraz można już kupić za 20 - 30 euro. Co do wysyłki to nie jestem pewien bo kupilem w uk, jednak te 350 to lekka przesada. Jeśli ktoś ma dobrą znajomość jęz. angielskiego na poziomie co najmniej podstawowym to zdecydowanie polecam. Słyszałem pogłoski, że podobno w australijskich wydaniach sg1 umieszczono napisy w jęz. polskim ale to niepotwierdzona informacja, może ktoś coś o tym wie?

ocenił(a) serial na 8
Jack_Is_Back

Co do australijskiego wydania SG, to jest możliwe że posiada ono polskie napisy. Tak samo było z Cowboy Bebop: Knockin' on Heavens Door kilka lat temu, australijskie wydanie zawierało napisy po polsku. Więc kto wie :-)

wojt33

No tak, ale Australia ma inny region niż my - o ile się nie myle to chyba 4 - a to już troche problematyczne, bo albo trzeba zmieniać region u siebie w odtwarzaczu co jak wiemy można zrobić tylko kilka razy, albo bawić się w usunięcie regiony (chociaż nie wiem czy to jest możliwe i proste)

Co do kasy, to też mnie zdziwiła taka niska kwtoa, dlatego teraz upewniam się, czy aby na pewno o tym samym mówimy ;) czekam na jakieś wieście od niej.

ocenił(a) serial na 9
Red_enigma

Zgadzam się, jednak blokada to nie taki znowu problem, na rynku jest wiele odtwarzaczy pozbawionych blokady regionalnej i zawsze można też obejrzeć na pc jeśli ma się czytnik dvd. Tylko zawsze trudniej jest sciągnać sg1 z Australii niż zdobyć z UK, zresztą podałem to tylko jako ciekawostke i byłem ciekaw czy ktoś o tym słyszał.

Jack_Is_Back

No niestety, cena byłaby zbyt piękna i of kors zupełnie nieprawdziwa - szczerze mówiąc to nie wiem skąd ona ją wzięła. szkoda :(

swoją drogą wszystkie seriale są strasznie drogie......

Red_enigma

No tak w Australi i mozliwe ze jest z napisami ale zawsze jest ale. Co do regionow to fakt na PC nie ma problemu a stacjonarne DVD polecam firmy Manty typu Price region kasujesz i dziaaaala. Cena no coz to juz luksos zeby miec serial dlatego chyba trzebabyc super mega fanem. Niezaleznie ileby kosztowalo 10 sezonow tak czy siak nas bedzie kosztowac !!!