Witam, mam takie pytanie czy orientuje się ktoś czy zostanie wydany ten serial z polską lokalizacją na DVD ??? A może już został wydany ? chciałbym go mieć na półce i móc obejrzeć bez ściągania go z sieci... Czy nasz kraj musi być aż tak "niecywilizowany" :D ??!! Pozdrawiam
Niestety to nie będzie pocieszenie. Nasi dystrybutorzy od 2 lat mają w planach wydanie serii jednak póki co wstrzymują się ze względu na wysoką sprzedaż wersji angielskiej. Dla mnie jest to zupełnie niezrozumiałe wytłumaczenie. Jeżeli nie wypuszczą na rynek polskiej wersji serialu to nie ma się co dziwić, że sprzedaje się wersja angielska. Od dawna już chcę kupić ten serial ale niestety wersja angielska odpada ponieważ nie wszyscy, którzy chcieli by ze mną od czasu do czasu obejrzeć znają angielski na tyle dobrze żeby oglądać filmy z pełnym zrozumieniem.
Nasz kraj niestety ma problemy z dystrybucją filmów. Już kilka produkcji, którymi byłem zainteresowany nie weszły do kin i czekają w kolejce na wydanie DVD chciaż za granicą już dawno pojawiły się na nośnikach. Niestety obawiam się że jeżeli już dojdzie do wydania Stargate SG-1 w Polsce to cena będzie taka, że i tak trzeba będzie poczekać. To jednak 10 sezonów a patrząc na ceny innych seriali to trzeba rozsądnie dysponować portfelem.
Hmm. Napisałem, wychodzę na stronę główną i co widzę? Dystrybutorzy widać inwestują tylko w 'ambitne' seriale:
http://www.filmweb.pl/Drugi+sezon+%22Hanny+Montany%22+od+dzi%C5%9B+na+DVD,News,i d=59757
A potem dziwią się, że piractwo jest... Bardzo chciałbym, aby na mej półce spoczęły
dumnie oryginalne płyty z filmu - tym bardziej, że jestem kolekcjonerem. A tu co?
Guzik. Mam nadzieję, że w końcu pójdą po rozum do głowy i sprowadzą ten serial w
ładnym ekskluzywnym wydaniu - nie zrobione na "odwal się". W końcu chyba, w akcie
desperacji kupię to angielskie wydanie... ale nie uśmiecha mi się to, wolałbym
polskie napisy ;-(