PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34050}

Gwiezdne wrota

Stargate SG-1
1997 - 2007
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27321
7,3 3 krytyków
Gwiezdne wrota
powrót do forum serialu Gwiezdne wrota

Choć mamy tu 2 wątki ( chodzi mi o dwóch głównych wrogów ) to zostały zakończone. Jeden w serialu a drugi w filmie. Na tamte czasy to i tak dobrze.Oglądałam mnóstwo seriali, które zakończyły się w połowie.I bardzo tego żałowałam. SG-1 jestem wielką fajką i żałuje, że nie ma dalszych sezonów.Ale dalsze losy na siłę to przesada. Gdy zabrakło O'Neilla to dla mnie był koniec.

kochamfilmywszystkie

Serial jest dość zamknięty i mamy kontynuację w Atlantis :) Teraz znalezienie serialu na 10 sezonów to niemożliwość :/

RadoslawKamil

Przyznam,że nie miałam chęci oglądać Atlantis.

kochamfilmywszystkie

Atlantis ogląda się tak jak SG1 tylko główne postacie zmienili i antagoniści inni. Z całego SG to wiem,że nie obejrzę ponownie Universe :D Nie był zły, ale nie wnosi niczego do fabuły i jest anulowany zanim zaczęło się coś dziać. Z nowych przygodowych si-fi polecam Dark Matter, trochę taki duchowy następca Firefly :)

RadoslawKamil

Myślę,że nie wyobrażam sobie innego zespołu. Po odejściu O'Neila i tak nie oglądało się tak samo.I oglądam raczej seriale,które mają ponad 3 sezony .Wtedy jest serial tak szybko się nie kończy.

kochamfilmywszystkie

Apropo zakończeń to dawniej były znacznie bardziej przemyślane. Dziś większość kończy się anulowaniem serii albo sklejaniem wątków na siłę.

ocenił(a) serial na 10
kochamfilmywszystkie

SG-1 ma kilka zakończeń:
- "Moebius", gdy w momencie emisji zakończenia VIII sezonu sądzono, że będzie to ostatni;
- "Unending", gdy nie wiedziano, że będą filmy,
- "Ark of Truth" kończące wątek Ori,
- "Continuum" kończące wątek Goa'uld,
- nieistniejące zakończenie SGA,
- nieistniejące zakończenie SGU,