PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19947
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

1/10

ocenił(a) serial na 1

Z reguły nie stawiam jedynek, bo nie oglądam czegoś co mi się nie podoba, jednak byłem zmuszony przetrwać kilka odcinków tego serialu (ze względu na moją młodszą siostrę}. Muszę przyznać, że cykl przygód trzech syrenek jest tak denny, nielogiczny, głupi oraz pozbawiony jakiejkolwiek ciekawej fabuły, że nawet cholernie zły dubbing (którego nienawidzę) nie jest w stanie już bardziej zaszkodzić temu serialowi. Nie mam zielonego pojęcia to dzieciaki widzą w tej miernej klasy rozrywce.

credens

Popieram Cię!Kiedys byłam fanką tego badziewia ale przejrzałam na oczy:dorosłam,dostrzegłam fatalny dubing,oklepaną fabułę i ogólną nieścisłość polegającą na tym,że nie zawsze po dotknięciu wody dziewczyny zamieniały sie w syreny w odpowiednim czasie.Doskonale cię rozumiem!

ocenił(a) serial na 4
Alex_Molly

Ten serial to syf i rzeczny mół.Seriale dla nastolatek powinny być bardziej realistyczne.Powinny poruszać ważne problemy dla nas kontakty z rodzicami.Zamiast tego mamy trzy lalunie ze sztucznymi rybimi ogonami.Skomentuje ostatni odcinek który przyszło mi oglądać(jak zwykle dzięki mojej młodszej siostrzycce).Emma zamiast normalnego obiadu zjadła chipsy i pzzę,urządziła impreze w domu pod nieobecność rodziców.I na koniec twierdzi że została buntowniczką.Żałosne.Jest jeszcze wiele innych żenad z tego serialu o których można by było powiedzieć,ale może o nich innym razem.

christinearron

Eeee... Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem jeszcze zrozumiem, ale brak oglądania ze zrozumieniem, nie. Jeżeli chodzi o odcinek z Emmą "buntowniczką", to widzę, że go nie zrozumiałaś, zresztą jak całego serialu. Jasne, idź oglądaj ten shit o dzieciach, które grają w kosza, a chwile później kaleki tańczą i śpiewają. Albo na tych zbuntowanych pustogłowych.

credens

Jezzzu!! Ludzie!! Czy wy naprawde az tak nie lubicie tego filmu ze po kazdym zetknieciu z woda przez te dziewczyny wyciagacie stoper i mierzycie czy minelo 10 sekund? To jest chore! Moim zdaniem ten flim wcale nie jest denny! Moze dla chlopaków jest, ale ja jestem dziewczyna i dla mnie nie jest! Ja jeszcze nie widzialam takiego filmu o syrenkach, które sa przyjaciolkami i maja moce! Cieszcie sie ze nie ogladacie czegos co juz bylo! Np. Zagubieni i Zagubieni z lotu jakiegos tam (nie pamietam). Te odcinki sa bardzo ciekawe i pamietajcie o tym ze takiego filmu jeszcze nie bylo! A co do dubbingu moze nie jest za dobry, ale zawsze jak sie komus nie podoba moze sciagnac sobie ten film po Angielsku z napisami. A w ogole to tez zalezy od tego jakie ktos lubi filmy bo np. niektórzy lubia ogladac same romanse (telenowele i w ogole), a niektórzy wola ogladac milosc polaczona z fantastyka i przyjaznia!

ocenił(a) serial na 4
hmmm_7

Ja jestem dziewczyną i uwarzam że jest denny.Poza tym jeden odcinek "Lost:Zagubieni" jest o wiele ciekawszy od całej serii przygód dziewczyn ze sztucznymi ogonkami.

christinearron

a przepraszam, jakie te "ogonki rybie" mają być, jak nie sztuczne??? wy się zastanówcie co piszecie! nikomu nie wyrośnie prawdziwy! a ci "zgubieni", czy też "zagubieni", to są dopiero nudy i denna fabuła!!

christinearron

Ale mi nie chodzi o fabule tylko o to ze robia po 5 filmow z tymi samymi lub podobnymi akcjami a z h2o tak nie jest! I to chodzi o upodobania jednym sie podobaja te filmy drugim te! Moze jestes za duzo na ten film i bardziej cie ciekawia inne filmy.

hmmm_7

Sorki mialo byc za duza* I nie kazde seriale dla nastolatek powinny byc o klopotach z dojzewaniem i z rodzicami czy jakos tak! Niektóre nastolatki chca sie od tego oderwac i obejrzec cos innego! A w ogole i tak sie z toba nie zgodze bo one maja klopoty z rodzicami a dojzewanie to raczej maja, ale za soba bo maja po 16 lat! Czy nawet 17! Obejzalas pewnie jeden odcinek pewnie nie najlepszy i tutaj sie klocisz!

ocenił(a) serial na 4
hmmm_7

Jesteś śmieszna.Jakie one mają problemy z rodzicami???ŻADNE!!!

christinearron

Chcesz wiedziec jakie?
Np. Rodzice Cleo sie rozwiodli, w 3 seri okaze sie ze ojciec Cleo to nie jej prawidziwy ojciec, albo jak tato Cleo kazal jej myc gary, kiedy Riki nie miala pieniedzy i miala sie wyprowadzac, nie zapominaj tez ze nie raz mialy szlabany od rodzicow,kiedy mama Emmy sie wypytywala o co chodzi dlaczego boi sie wody! Moze niektóre z tych problemów nie sa do konca problemami z rodzicami, albo te problemy sa nadzwyczajne, ale sa!!!! I jakbys mogla to mnie nie obrazaj bo ja tego nie robie w stosunku do ciebie! :)

ocenił(a) serial na 4
hmmm_7

Też mi problemy.Powiedziano tylko że mama od nich odeszła i tyle.A Cleo zachowuje się tak jak by się nic nie stało.Wszystko jest w cieniu tych durnych mocy.Pozatym trzy syrenki są bardzo wredne.

christinearron

może cleo ma mocne nerwy i ukrywa to, że jej smutno? a poza tym, to skoro serial jest o mocach syren, to wokół czego ma kręcić się fabuła? wokół "problemów z rodzicami"? eh...

christinearron

No wlasnie! A w ogole mowilam ze ten serial ma odciagac od tych klopotow zeby sie zrelaksowac i o nich nie myslec! I one wcale nie sa wredne! Ty raczej jestes wredna bo nawet nie przeprosilas za to ze mnie wyzwalas od smiesznej! To nie jest w cieniu mocy tylko chyba tegto ze sa syrenkami ale jak juz zostalo powiedziane to jest o tym program i ma sie w okol tego krecic!

ocenił(a) serial na 4
hmmm_7

Jesteś śmieszna.Są wredne.Wystaczy popatrzeć jak odnoszą się do Lewisa(Emma&Rikki),czy chociaż by Cleo do Kim.

christinearron

o ludzie, wy zawsze coś... ja i tak sądze, że h2o jest arcydziełem przy np. "pałer rendżers", bo nie obrywają sobie cały czas łbów, nie latają z piłami, ani nie walą się na każdym kroku...

christinearron

A jak ty się odnosisz do swojego młodszego rodzeństwa?

christinearron

Nie zgodzę się z tym. Cleo wiele razy mówi, ze chciałaby, żebuy było jak dawniej, ze jej ciężko. Gdy zdobywa tę ""magiczna miksturę", która spełnia życzenia, pyta ojca o jego największe marzenie, bo jest przekonana, że jemu też brakuje matki i że bedzie miała szanse znów żyć w pełnej rodzinie.

Moce i ogony są osią całego serialu, węc fabuła koncentruje sie najsilniej wokół nich, to chyba jasne, nie? A jak chcesz zobaczyć nastolatkę wyjacą do księżyca z powodu rozwodu rodziców to przełącz na "Klan", "M jak Mdłości", albo inną głupawą telenowelę.

christinearron

No, "Losty" są super. Oklepany temat. kilkadziesiąt przygłupów rozbija się samolotem. kojarzysz serial Zaginiony Świat? Czujesz zrzynanie tych "reżyserów" (fajnego dopóki nie otworzyli włazu serialiku) od naprawdę super Zaginionego Świata?

ocenił(a) serial na 4
squeeze2

Tak napradę w tym czymś nie ma nic ciekawego do oglądania.Nie widzicie tego????

christinearron

Ja widzę same ciekawe rzeczy.Poza tym nie wiem czemu sie wypowiadasz na
temat produkcji tego typu skoro pewnie ich nie lubisz. Mi sie ten serial
bardzo podoba a jakoś jestem chłopakiem i co? LOSTy to jest największe
gów** jakie kiedykolwiek widziałem. Jestem ciekaw czy za 3 lata bedzie
już 10 seria tego ścierwa? bo już z deka przesadzają.

ma6tek

film jest dobry :D tylko jak sie ogląda wszystkie odcinki pokolei ,a nie co 5 O_o POZDRO !!

dager100

TOŻ PRZECIEŻ PISZĘ, ŻE H2O JEST SUPER, A LOSTY NIE!!!!!!!!!!

ma6tek

film jest dobry :D tylko jak sie ogląda wszystkie odcinki pokolei ,a nie co 5 O_o POZDRO !!

ocenił(a) serial na 4
dager100

Ciekawe jakie interesujące rzeczy cie w nim zachwycają???Denna fabuła,idiotyczny dubbing czy może tandetna piosenka na początku i na końcu każdego odcinka???

christinearron

Fabuła jest dla mnie dobra, piosenka tez, do dubbingu nic nie mam ,gdyby film był naprawde do niczego to nie mial by takiej duzej oglądalnosci jak na taki serial. I nie nakrecali by 2 i 3 sezonu tylko by skonczyli by to na 1 !! POZDRO

dager100

ale trzeciego sezonu na razie nie ma, w ogóle, ja nie wiem czy to nie są jakieś ploty... a jeśli będzie, to zobaczymy ją dopiero w 2013:/

Phoebe123

A poczekam!!! Chyba, że Majowie mają rację...

dager100

Do dubbingu to ja mam i to dużo. reszta ok.

ma6tek

Nie, stary, nie zrozumiałeś tekstu. Piszę, że zerżnęli z Zaginionego Świata, więc źle zrobili. i piszę, że nie lubię Lost.
P.S. Też jestem chłopakiem (w dodatku 16 letnim) i po prostu uwielbiam ten serial (H2O, Nie LOST).

christinearron

Słuchaj, to, że Ci się ten serial nie podoba, to nie znaczy, że możesz namawiać ludzi na lewo i prawo "Spalmy Gold Coast!!!!", "Zabijmy Jonathan'a Shiff'a!!!". Nie lubisz go? Ok. Ale mnie, tak jak pewnie wielu z fanów i fanek, (TAK FANÓW, BO JESTEM CHŁOPAKIEM I JESTEM DUMNY, ŻE DANE MI BYŁO OBEJRZEĆ NAJLEPSZY SERIAL OD CZASÓW Z ARCHIWUM X!)to nie obchodzi!

ocenił(a) serial na 4
squeeze2

Najlepszy serial od czasów "Z Archiwum X"???Jesteś żałosny.

christinearron

Spokojnie 3 sezon bedzie napewno pod koniec tego roku ,moze na jesien w telewizji "TEN" kazdy ma swoj gust .Juz nie kłócić się kto lubi ,a kto nie bo to jest na poziomie dzieci w przedszkolu ^_^

christinearron

Dla mnie najlepszy. Ja, w przeciwieństwie do niektórych, nie narzucam się z tym co lubię, a co nie.

squeeze2

Dla mnie też najlepszy i też mam 16 lat :D Choć nie wiem co w tym
nadzwyczajnego... Ja nie mam nic do dubbingu w sumie to nie wyobrażam
sobie lektora w tym serialu. A co do 3 serii to napewno nie w 2013
tylko już pod koniec tego roku za granicą ale po co czekać aż dadzą na
JETIX, zawsze można ściągnąć. Poza tym zobaczyłem na torrentach Film h2o
just add water, i ściągam, waży 700Mb więc może to nie jest jakieś Fake
a poza tym od zaufanego uploadera...:) A wy wiecie coś na temat filmu???

ma6tek

Tak, jest to film posklejany z kilku odcinków którejś tam serii. To miało być podsumowanie serii, przed emisją następnej. W Polsce oczywiście tego NIE BYŁO!!!

squeeze2

tak, ale ja mówię, że w polsce!

a film ma być po 3 serii:/ dopiero!

więc będzie w roku... w najlepszym wypadku w 2016:/

ocenił(a) serial na 4
Phoebe123

W 2013 czy tam 2016 będziecie się rumienić ze wstydu że oglądałyście takie coś.

christinearron

wiesz raczej wątpię, bo ja wolę oglądać takie coś, a niżeli "filmy" w których cały czas latają z nożami i obcinają sobie łby itd.! i na pewno nikt nie będzie się tu rumienił ze wstydu!

ocenił(a) serial na 4
Phoebe123

Wiesz nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich.Czas pokaże.Napewno znajdą się takie osoby.

christinearron

taa, mój tato też?

Phoebe123

i naucz się stosować znaków przystankowych!

ocenił(a) serial na 4
Phoebe123

To twój tata musi być wyjątkowym...nie inteligentem.Bo przecież jakie wzorce?Jakie osoby daje nam do naśladowania ten serial???
Ps:I naucz się pisac swoje wypowiedzi w jednej róbryce.

christinearron

No właśnie. Co? Jej tata ogląda serial i od razu jest debilem? Wbij se do głowy, że nie istnieje podział "seriale dla młodzieży, dla dorosłych, dla dzieci." Ja jej ojca podziwiam i szacun mu!
P.S. Jestem chłopakiem mam 16 lat i..... KOCHAM TEN SERIAL!!!!!

ocenił(a) serial na 1
Phoebe123

brrhrhhr Przestankowych!!!

<Za krótki>

credens

no tak, bardzo bym prosiła nie obrażać moich rodziców!
naucz się znaczenia słowa "rubryka"!
"hdghhd" przystankowych!

ocenił(a) serial na 4
Phoebe123

Jak narazie nie podałaś mi żadnych pożądnych argumentów,co do tego że syrenki to najlepszy serial na świecie.Cóż poprostu...nie ma w nim nic nie zwykłego.

ocenił(a) serial na 1
Phoebe123

Nie ma czegoś takiego w interpunkcji jak znaki przystankowe! Są znaki PRZESTANKOWE!

ocenił(a) serial na 1
credens

Ktoś tu się pytał jakie wzory do naśladowania daje nam ten serialik??
O to one:
-Cleo,wiecznie obrażona,naburmuszona,wredna dziewczyna.Która wykorzystuje swoją młodszą siostrę Kim do tego,aby ta wykonywała za nią wszystkie domowe prace.To osoba której wydaje się że jest jakaś super wyjątkowa.I z tego powodu jej rodzice(a później ojciec) powinni ze stoickim spokojem znosić wszystkie jej fochy.
-Emma to (pseudo)buntowniczka,przemądrzała blondi,której wydaje sie że wszystko wie najlepiej.Ciągle wszystkich poucza,uznaje się za chodzący ideał.
-Rikki jest zatwardziałą buntowniczką.Buntuje się przeciwko wszystkiemy i wszystkim.Jest mało sympatycza a gdy coś "nabroi" całą odpowiedzialność za to co się stało przerzuca na innych(najczęściej na naszego biednego Lewisa)
A teraz na koniec wzór dla rodziców.
-Jest kolej Cleo na zmywanie naczyń.Nasza syrenka jak zwykle chce zrzucić ten obowiązek na młodszą siostrę.Ale ojciec protestuje,stanowczo każe jej zmywać.Cleo odkręca kran,stoi chwilkę.Następnie strzela focha i wybiega z domu.Gdy wraca "tatuś włazi jej w tyłek" i przeprasza za to że kazał jej zmywać.A cała praca jak zwykle spadła na Kim.
Rzeczywiście i dorośli i dzieci mają z czego brać (pseudo)przykład.
Oczywiście jestem pewny że za chwilę napisza do mnie idiotki które będą bronić tego szajzu.Ale chyba nikt normalny mi nie napisze że się mylę.

ocenił(a) serial na 1
wojciechcejrowski02

Serialu, podobnie jak ty, nienawidzę, jednak gdy ktoś przedstawia błędne argumenty, bez względu na moje osobiste odczucia staram się zawsze zachować obiektywność.

Motyw ze zmywaniem naczyń, być może nie jest zbyt edukacyjny, jednak ja, w zachowaniu Cleo dopatruję się głębszego sensu. Uważam, że powodem negowanego przez Ciebie postępowania syreny jest po prostu jej wrażliwość na wodę. Zauważ, że gdyby podjęła się wyznaczonego przez ojca zadania naraziłaby się na bezpośredni kontakt wodą, co ostatecznie skutkowałoby "ogonem", a jak wiemy motywem przewodnim serialu jest ukrywanie czarodziejskich mocy.

Pomijając założenia fabuły, uważam jednak podobnie jak ty. Moralizatorskie przesłanie H2O należy przyjmować z dozą dużego dystansu.

wojciechcejrowski02

No dobra, załóżmy, że jak dotkniesz wody, to po 10 sek. zamieniasz się w gówno. Idź, pozmywaj naczynia. I wymień mi jeden serial, który czegoś uczy, proszę. Uważam, że te wasze M jak Miłość, Barwy Szczęścia, Zbuntowani,Samo Życie, Pierwsza Miłość to zwykły shit. A pierwsze dwa, to marne podróbki Niewolnicy Isaury. I gdyby H2O było głupie, toby nie odniosło takiego sukcesu na świecie. To, że ty tego serialu nie rozumiesz, to wcale nie znaczy, że on jest głupi może to z tobą jest coś nie tak...?