PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19947
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

1/10

ocenił(a) serial na 1

Z reguły nie stawiam jedynek, bo nie oglądam czegoś co mi się nie podoba, jednak byłem zmuszony przetrwać kilka odcinków tego serialu (ze względu na moją młodszą siostrę}. Muszę przyznać, że cykl przygód trzech syrenek jest tak denny, nielogiczny, głupi oraz pozbawiony jakiejkolwiek ciekawej fabuły, że nawet cholernie zły dubbing (którego nienawidzę) nie jest w stanie już bardziej zaszkodzić temu serialowi. Nie mam zielonego pojęcia to dzieciaki widzą w tej miernej klasy rozrywce.

ocenił(a) serial na 4
squeeze2

Uwarzam że o wiele lepsza jest Weronika Mars i Szkoła złamanych serc.

christinearron

Szkoła Złamanych Serc jest fajna. Veronica Mars-nie.

christinearron

"uważam" pisze się przez "ż" z kropką:)
oo, widzę że lubimy "inteligentne seriale"? powiedz teraz nam, czego uczy "szkoła złamanych serc", albo "weronika mars"?

Phoebe123

Ja wiem prze pani!!!!! Szkoła złamanych serc uczy nas... łamania serc! a Veronica Mars chodzenia po marsie, ot inteligentne serialiki. Szkoła złamanych serc jest nawet fajna, ale pani Mars mnie przeraża, toż to marna podróbka Sherlocka Holmesa!!! Ot, moje skromne zdanie, ale co tam KAŻDY MĄDRY CZŁOWIEK WIE, ŻE NAJLEPSZY SERIAL TO H2O.
P.S. Szkoda tylko, że nie będzie Emmy... Swoją drogą ciekawe jak sprawdzi się ta Indiana, czy jak ona tam ma. Miejmy nadzieję, że nie będzie tak wredna jak Charlotte...

TRZYMAJMY KCIUKI ZA NASTĘPNĄ SERIĘ!!!

ocenił(a) serial na 4
squeeze2

Weronika Mars to taka lekka wersja kryminału dla nastolatek.
Szkoła złamanych serc pokazuje codzienne problemy nastolatków,pierwsze miłości.Jak tworzy się i upada zaufanie w związku(każdy kto widział odcinek kiedy uczniowie dostali do opieki lalkę imitującą zachowania niemowlęcia wie o co mi chodzi)między chłopakiem i dziewczyną.A główni bohaterowie nie są wiecznie naburmuszonymi dzieciakami.
Do osoby która napisała post nad moim.KAŻDY MĄDRY CZŁOWIEK WIE ŻE NAJWIĘKSZĄ IDIOTKĄ POD SŁOŃCEM JESTEŚ TY.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

tomasoon02 czy ty masz 5 lat???Jeśli wg ciebie H2O jest bardziej realistyczny od "Szkoły złamanych srec" i "Weroniki Mars".I że lepiej od nich ilustruje problemy nastolatków,to naprawdę mi cie żal.Zrób sobie przeszczep mózgu bo widać że jest ci potrzebny.

wojciechcejrowski02

ja jestem największą idiotką pod słońcem? ciekawe... to dlatego, że lubię h2o? mądre, że hej... lepiej idź oglądaj werinikę mars i ucz się chodzenia po marsie...

Phoebe123

weronikę mars... pomyliłam się...

Phoebe123

Hej, to mój tekst jest;P.
P.S. Kto jest idiotą to ja ci mówić nie muszę. Także się nie przejmuj nimi.

wojciechcejrowski02

Gdzie ja napisałem, że jest bardziej realistyczny? Ta nienawiść do tego serialu zaślepia cię, albo mózg blokuje co jakiś czas.

wojciechcejrowski02

Gdzie ja napisałem, że jest bardziej realistyczny? Ta nienawiść do tego serialu zaślepia cię, albo mózg blokuje co jakiś czas.

christinearron

Chciałbym zauważyć, że w H2O wątki miłosne również są poruszane. A poza tym ten serial jest też po to, żeby nas trochę oderwać od żeczywistości.

squeeze2

dokładnie! jetix to przecież stacja dla dzieci i młodzieży, tam raczej nie puszczą serialu opartego faktach! wątki miłosne są jak najbardziej poruszane, ale trochę "lżej" (wiadomo o co mi chodzi:)).

Phoebe123

PRZESTANKOWE IDIOTKO TO SĄ ZNAKI PRZESTANKOWE!!!!!!!!!

od światopogląd skopiowane:
alyssa, czego ty chcesz paszczurze, nie widzisz, że przygaszam cię debilu każdym słowem? jesteś totalnym kretynem, wiem że oszukujesz siebie że jestem deva ;)) mogę być dla ciebie deva, mogę być dla ciebie cathy czy ta druga megan czy tez antycathy ;)) jak chcesz , odnieś się do swoich błędów:
weź "kotku", co ty masz z tą refleksją? nowe słówko się znalazło w naszym słowniku? ojoj, jakie przykre:(( a poza tym to co to ma wspólnego z matmą? "kotku"? no co? odebrało ci mowę, paszczurze jeden? co? i zdanie się kończy kropką, więc ja proponuję się tobie pouczyć!!!
- według ciebie przykre jest rozwijanie swoich możliwośći, zdolności, poszerzanie zakresu własnych słów?
no to dopiero jest przykre :))
albo to:
o kur** weź się odpier***
- no cóż....
albo to:
" aha, i naucz się interpunkcji, bo nie wiesz, że trzeba posługiwać się znakami przystankowymi !"

SKARBIE! ZAPAMIęTAJ RAZ NA ZAWSZE! ZNAKI TE NAZYWAMY PRZESTANKOWYMI, A NIE PRZYSTANKOWYMI

PRZESTANKOWE!!!!
albo to:
- no światopogląd (autor antycathy") :D toś klasę wykazujesz... :D ale to dobrze :D przynajmniej jest się z kogo pośmiać xD

-wiem że wykazuję klasę, jakąś przynajmniej mam, posiadam, niestety twój malutki móżdżek nie potrafi pojąć, tak prostej regułki jak ta: antycathy i światopogląd to dwie różne osoby
k0t3CzQ czy ty nie rozumiesz ilu tu masz wrogów?
aha ps. przytoczę twoją błyskotliwą wypowiedź na moim koncie
"o kurw* spierdal***!!! I po h** włazisz na mój blog? małą śmierdząca pijawko?"
powalające czyż nie? ojej, cathy się zezłościła! oh, okrutna jestem,
spróbuję jeszcze raz:
pomyslmy... dlaczego nikt cie tu nie lubi:
1. jestes glupia? oczywiste
2. masz kompleksy? najprosciej
3. nie ma osoby ktore moze nad toba zapanowac? zbyt oczywiste
4. jestes obrzydliwa sekutnica?? kurcze.... zbiera sie co?? mozna jeszcze tego tysiace wymienic, niestety, wiec moze pomysl sama, usiadz na swoim grubym dupsku, pogadaj ze swoim najlepszym przyjacielem: firefox czy tam explorer i zastanowcie sie razem: dlaczego nikt nie lubi cathy?

albo to:
- masz 10 lat? typowo xD
komentarza u góry nawet nie czytałam

- pewnie że nie czytałaś
1. nie jesteś za bystra na to
2. nie umiesz czytać
3. nie myślisz
4. nie potrafisz się bronić ( a jeżeli już to robisz to piszesz że ktoś ma max 10 lat)
zadam ci skromne pytanie, dlaczego twierdzisz że wszyscy którzy inteligentnie cię dołują i sprawiają że jesteś jeszcze głupsza niż jakikolwiek renesans o tym wie mają 10 lat? ostatnio było 11, zjechało do 10? piękny jest ten świat... z dnia na dzień jest się młodszym! i to o cały rok! bardzo inteligentnie

odnieś się do tych swoich żałosnych wypowiedzi, później zamieniaj się ze mną w dyskusję i utożsamiaj z kim chcesz,

megan_19

Mam jedno pytanie: Do kogo ten tekst jest adresowany?

squeeze2

ta megan19 wstawia to na każdym forum... oto mamy przykład niewyżytej laleczki... cóż przykre...

Phoebe123

TO DO ALYSSY 23 ;)
NA KAZDYM FORUM OBRAZA KAZDEGO I W DODATKU SIKA W GACIE KIEDY TO CZYTA BO WIE ZE JEST GLUPSZA NIZ BUT

megan_19

PONOWNIE DO ALYSSY 23
ODNIES SIE WRESZCIE DO TYCH WYPOWIEDZI
MOZE PRZESTANE KOPIOWAC

KOPIUJE JESZCZE RAZ, BO WIDZE ZE TO BIEDNE, BRUDNE DZIECKO BOI SIE ODNIESC DO TYCH WYPOWIEDZI, BO WIE JAKIM ZAKOMPLEKSIONYM DZIECKIEM JEST

10ciolatka?? ja?? haha ;) no to dziesięciolatka wyciągnie teraz mocną ripostę napisaną przez światopogląd:

megan, czego ty chcesz paszczurze, nie widzisz, że przygaszam cię debilu każdym słowem? jesteś totalnym kretynem, wiem że oszukujesz siebie że jestem deva ;)) mogę być dla ciebie deva, mogę być dla ciebie cathy czy ta druga megan czy tez antycathy ;)) jak chcesz , odnieś się do swoich błędów:
weź "kotku", co ty masz z tą refleksją? nowe słówko się znalazło w naszym słowniku? ojoj, jakie przykre:(( a poza tym to co to ma wspólnego z matmą? "kotku"? no co? odebrało ci mowę, paszczurze jeden? co? i zdanie się kończy kropką, więc ja proponuję się tobie pouczyć!!!
- według ciebie przykre jest rozwijanie swoich możliwośći, zdolności, poszerzanie zakresu własnych słów?
no to dopiero jest przykre :))
albo to:
o kur** weź się odpier***
- no cóż....
albo to:
" aha, i naucz się interpunkcji, bo nie wiesz, że trzeba posługiwać się znakami przystankowymi !"

SKARBIE! ZAPAMIęTAJ RAZ NA ZAWSZE! ZNAKI TE NAZYWAMY PRZESTANKOWYMI, A NIE PRZYSTANKOWYMI

PRZESTANKOWE!!!!
albo to:
- no światopogląd (autor antycathy") :D toś klasę wykazujesz... :D ale to dobrze :D przynajmniej jest się z kogo pośmiać xD

-wiem że wykazuję klasę, jakąś przynajmniej mam, posiadam, niestety twój malutki móżdżek nie potrafi pojąć, tak prostej regułki jak ta: antycathy i światopogląd to dwie różne osoby
k0t3CzQ czy ty nie rozumiesz ilu tu masz wrogów?
aha ps. przytoczę twoją błyskotliwą wypowiedź na moim koncie
"o kurw* spierdal***!!! I po h** włazisz na mój blog? małą śmierdząca pijawko?"
powalające czyż nie? ojej, cathy się zezłościła! oh, okrutna jestem,
spróbuję jeszcze raz:
pomyslmy... dlaczego nikt cie tu nie lubi:
1. jestes glupia? oczywiste
2. masz kompleksy? najprosciej
3. nie ma osoby ktore moze nad toba zapanowac? zbyt oczywiste
4. jestes obrzydliwa sekutnica?? kurcze.... zbiera sie co?? mozna jeszcze tego tysiace wymienic, niestety, wiec moze pomysl sama, usiadz na swoim grubym dupsku, pogadaj ze swoim najlepszym przyjacielem: firefox czy tam explorer i zastanowcie sie razem: dlaczego nikt nie lubi cathy?

albo to:
- masz 10 lat? typowo xD
komentarza u góry nawet nie czytałam

- pewnie że nie czytałaś
1. nie jesteś za bystra na to
2. nie umiesz czytać
3. nie myślisz
4. nie potrafisz się bronić ( a jeżeli już to robisz to piszesz że ktoś ma max 10 lat)
zadam ci skromne pytanie, dlaczego twierdzisz że wszyscy którzy inteligentnie cię dołują i sprawiają że jesteś jeszcze głupsza niż jakikolwiek renesans o tym wie mają 10 lat? ostatnio było 11, zjechało do 10? piękny jest ten świat... z dnia na dzień jest się młodszym! i to o cały rok! bardzo inteligentnie

odnieś się do tych swoich żałosnych wypowiedzi, później zamieniaj się ze mną w dyskusję i utożsamiaj z kim chcesz,

christinearron

A wy jak zwykle się sprzeczacie/kłócicie i Bóg wie co tam jeszcze.
Ot, POLSKA!

Ten serial nie ma się podobać osobom dorosłym
tylko dzieciom i młodzieży najwyżej do lat 16.
Dlaczego tak sądzę? Iż, to nie dorośli powinni oceniać tylko Ci którzy to oglądają i dla których jest ten serail przeznaczony.

Skrzacik_95

Po pierwsze: popraw ten post, razi w oczy brak przecinków i to, że początek piątego zdania nie ma sensu.
Po drugie: Nigdy nie istniał i istnieć nie będzie podział na filmy dla dzieci i dorosłych. Quod erat demonstrandum.

Skrzacik_95

Po trzecie: zmień awatar, razi ludzi, a "białaski" pewnie też.
PS Wiem, wiem, jestem chamem, i dobrze mi z tym

Never a failure, always a lesson.

ocenił(a) serial na 10
squeeze2

Kompletnie Zgadzam sie z toba tomasoon02

Grafi1993

Eeee... w czym się ze mną zgadzasz?:):):)

ocenił(a) serial na 1
wojciechcejrowski02

Cleo wredna.? <lol2> na jakim ty siwecie zyjesz.? cos mi sie zdaje ze nie widziales wrednych osob.. obys sie nigdy nie przejechal, bo moze zabolec...

reszty nie skomentuje...

i kogo ty nazywasz idiotkami?
to wlasnie debile, takie jak Ty, beda popierac Twoje zdanie...
ale skoro nie nawidzisz tak tego "szajzu" to skad wiesz o tylu szczegolach.? siostra Ci opowieedziala.? pfff..

;pp

Phoebe123

Jasne może od razu w 2030 ? ;/ bez przesady ale za 7 lat to fani tego serialu dorosną,wejdą nowe filmy a zeby to wszystko trzymało się kupy to pasuje ciagle puszczac te odcinki a przez taki kawał czasu chyba nie będą wałkowac ciagle tego samego..

ocenił(a) serial na 10
credens

Jeśli twórca tego idiotycznego tematu obeserwuje to co tutaj się dzieje, niech zajrzy na swojego bloga ,,dla kretynów".

Marta1992

nie zwracajcie uwagi na megan19, bo to niewyżyty bachor...:)
poza tym, ma satysfakcje z tego, że ktoś jej odpisuje, więc to informacja!!!

ocenił(a) serial na 1
Marta1992

Ojojoj, ale mi pojechałaś. Przez ciebie się teraz pochlastam. Radzę dorosnąć do Internetu, a dopiero później wdawać się w dyskusje.

credens

E, nawet "Internet" z dużej litery napisałeś, gratuluję!

ocenił(a) serial na 1
squeeze2

Dzienks XD...

Następnym razem, jak będzie kierował do mnie jakieś pretensje, to postaraj się, aby były zgodne z wątkiem tematu.

credens

Fakt, że piszę trochę poniewczasie, bo ostatni post jest bodaj z 12 lutego, ale, podobnie jak autor tematu, miałem styk z tym serialem przez młodszą siostrę (która najwidoczniej ma za mało lekcji do roboty, bo non stop jest przy telewizorze), więc również postanowiłem się wypowiedzieć. Lecz, tu będziemy się z autorem różnić, chyba wezmę w obronę ten serial (pomimo oczywistych wad których nie omieszkam nie wymienić) w obliczu zarzutów jakie się mu stawia. Z góry zaznaczam, że komentarze, których treść polegała na obrażaniu innych użytkowników pominąłem, więc nie jestem w 100% zaznajomiony z tematem i przepraszam, jeśli w nich jest zawarta treść merytoryczna, ściśle powiązana z tematem, którą pominąłem.
Zacznę od wad, bo krytykować jest najłatwiej. Po pierwsze jest to moim zdaniem serial nieco płytki i prymitywny (no ale cóż jakie społeczeństwo taka telewizja, skoro większość ludzi nie potrafi zrozumieć wiadomości z radia, bo nie widzą kolorowych obrazków to trudno się dziwić, że powstają takie a nie inne produkcje), który nie niesie ze sobą jakiegoś znaczącego przesłania, brakuje mu (jak staram się to nazywać) jakiegoś pierwiastka moralnego, czyli jakiegoś poczucia, że to co się z dziewczynami stało do czegoś zobowiązuje, do rozwagi, samokontroli itp. - a tu ot mamy 3 dziewczyny, które zakosiły łódkę (oczywiście to duże uproszczenie, bo jeśli dobrze pamiętam Zayne sam się o to prosił, co nie zmienia faktu, że łódź nie należała do nich), płyną na wyspę i zamieniają się w 3 hybrydy człowieka i ryby obdarzone władzą nad wodą, ogniem i... lodem ? (jest nieco późno, więc ciężko mi znaleźć ładniejsze stwierdzenia) Poza jednym zdaniem Lewisa, że moc domaga się wielkiej odpowiedzialności, w ogóle ta wartość nie jest realizowana, a jedynym powodem dla którego nie korzystają z mocy, bądź robią to w ograniczonym zakresie, jest obawa, że im się coś stanie, a nie, że mogą zaszkodzić komuś innemu. Do tego dochodzi fakt wykorzystywania zdolności do własnych przyjemności, a czasem nawet oszustw. Być może to ocena zbyt surowa i znajdą się wyjątki od tego co piszę, ale tak czy inaczej to wciąż nieco za mało. Drugą wadą jest to, że cały czas nie wiadomo skąd się wzięły te nadnaturalne zdolności, bo to, że przemiana zachodzi poprzez pełnie księżyca to trochę za mało jak na fakt, że wyemitowano już 52 odcinki. Możliwe, a może nawet pewne, że zostanie to wyjaśnione później, ale uważam, że scenarzyści zamiast odcinać kupony i liczyć ile kasy dotychczas wpadło im do portfela, mogliby wcześniej to wyjaśnić i główkować jak dopisać dalszą ciekawą linię fabularną, a tutaj idą moim zdaniem na łatwiznę. No i trzeci zarzut to absurdalne sytuacje, które mają miejsca w niektórych odcinkach, zwłaszcza dotyczących relacji Lewisa i Charlotte (tak właściwie szkoda, że zrobiono z całkiem ładnej dziewczyny potwora, można było to chyba inaczej załatwić...). No chyba zgodzimy się, że motywy typu wyłączenie chłopakowi telefonu, gdy ktoś do niego dzwoni i niemówienie mu o tym, może ujść niemal bez jakichkolwiek konsekwencji to coś bezsensownego (to nawet ja, przy mojej uprzejmości do płci przeciwnej, bym się wpienił), dalej, żeby dziewczyna śledziła własnego chłopaka i nie widziała w tym nic złego... Lewis też w sumie bez winy nie jest, bo czasem jak fujara się zachowywał (patrzcie np. rozmowę Lewisa z Charlotte pod koniec odcinka, kiedy to Nate spuścił Lewisowi łupnia), nie wymagam, żeby serial był ideałem, ale żeby jakoś odzwierciedlał realia, trzymał się zdrowego rozsądku. Pewnie znajdzie się coś jeszcze do czego mógłbym się przyczepić, ale to już chyba mało istotne dla mnie skoro tego nie zapamiętałem.

A teraz obrona. Po pierwsze zarzut, że ten serial musi mówić jak dobrze rozwiązywać jakieś problemy natury młodzieńczej to chyba jakiś absurd. Jeśli ktoś szuka wskazówek, pomocy w czymś co w samym swoim gatunku jest nastawione nie na jakość tylko na ilość (serial - to chyba coś co idzie seriami, prawda?) to musi być nieźle zdesperowany. Problemy rozwiązuje się samemu, przy pomocy przyjaciół, rodziny w ostateczności psychoterapeuty, a nie z treści scenariusza, którego twórcy nie chcą nikomu pomóc pisząc go, tylko zarobić na nim jak najwięcej, mając gdzieś kto i z jakich powodów to ogląda. Przykro mi, ale to prawda. Jeśli już się czegoś uczyć, to z kanałów popularno - naukowych typu Discovery itp., a każdy inny jest chyba nastawiony na szeroko pojętą rozrywkę. Po drugie, nie bardzo widzę sens porównywać H2O do serialu typu Lost, mówiąc, że jeden odcinek Losta jest bardziej wartościowy niż kilka H2O. Nie bardzo mogę się wypowiadać o Lost, bo kiedyś strawiłem niecały odcinek, ale wiem, że porównanie grupy rozbitków do serialu o nastolatkach to marny pomysł. To jak porównanie wagi kamienia do smrodu psich odchodów (oczywiście nie utożsamiam seriali z wymienionymi rzeczami, tylko staram się to jakoś zobrazować). Ale nawet jeśli na siłę mamy zestawiać te 2 gatunki to co tak istotnego odnośnie radzenia sobie z młodzieńczymi problemami mogę odnaleźć w przygodach grupy rozbitków? Podejrzewam, że nawet nie będzie tu wystarczająco dużo przydatnych informacji, aby przeżyć obóz harcerski...
Dalej zarzuty dotyczące dubbingu. Fakt polska wersja, podobnie jak serial, bez wad nie jest, choć uważam, że robimy całkiem niezłe polonizacje, no z wyjątkiem Harrego Pottera (brrr... ciarki mnie przechodzą jak przypomnę sobie głos Harrego z pierwszej części...), ale jak komuś nie pasuje, polecam oryginalną wersję. Dalej, sam wymieniłem, że H2o jest produkcją płytką co jest moim zdaniem oczywistą wadą jak i zaletą. Jest prosty w odbiorze dzięki czemu np. po trudnym i mało zrozumiałym wykładzie z logiki (Ci którzy studiują matematykę, informatykę, bądź chociażby prawo i administrację, gdzie jest logika prawnicza, która wbrew nazwie z logiką mało ma wspólnego moim zdaniem, rozumieją co mam na myśli) mogę się wygodnie położyć przed telewizorem i odpocząć. Całość jest lekka, łatwa i (w większej części) przyjemna, czyli spełnia znakomicie swoje zadanie do którego została stworzona jako środek relaksujący i od odstresowujący. Przede wszystkim lubię ten serial ze względu na Lewisa, bo chyba nie ma śmiesznej sytuacji w której nie brałby udziału ^^. No i w dodatku występują tu, jakby nie było, 3 ładne dziewczyny, z których (to oczywiście tylko moja opinia) najładniejsza wydaje się Phoebe Tonkin, grająca Cleo, choć w drugim sezonie wygląda jakby przez jakiś czas dokarmiali ją w Auschwitz, no i do tego doszło pewne otrzeźwienie po tym jak zobaczyłem fotki panny Tonkin z jakiś imprezy. Aż wstyd przyznać, ale przez jakiś czas utożsamiałem Cleo z Phoebe, a tu imprezowa dziewczyna jakich sporo, a szkoda, bo miałem nadzieję, że jest jakaś ładna dziewczyna, która bawi się w aktorstwo i modelkę, która nie robi z siebie wieszak i raczej wylewa za kołnierz, no ale cóż niejedno rozczarowanie mnie pewnie jeszcze czeka^^.

Podsumowując, serial ma swoje oczywiste wady, ale ma też parę zalet. Możecie się nie zgadzać z moim poglądem, mamy w końcu do tego prawo, czyli pluralizm ;). Kierując się maksymą de gustibus non est disputandum nie będę nikogo do niczego zmuszał, ani do oglądania H2O, ani do nie oglądania Lost, ale myślę, że ubliżanie sobie wzajemnie tylko z powodu serialu jaki się ogląda jest głupie, niepotrzebne i rujnuje jakikolwiek dialog. Rozmawiajmy, różnijmy się poglądami i argumentacją, ale jakąś granicę myślę, że należałoby przyjąć. Pozdrawiam i dobranoc, bo widzę, że już całkiem późno jest :)

ocenił(a) serial na 4
jasiu70

Tutaj nie ma czego bronić,poprostu to badziewie i tandeta.

christinearron

Kto zna takie słowo jak "poprostu"? Bo ja nie...

squeeze2

ja właśnie też nie...

Phoebe123

Phoebe123 skoro tak bardzo lubisz poprawiać innych to może teraz ja poprawię ciebie.

"i naucz się stosować znaków przystankowych!"

W powyższym zdaniu popełniłaś 2 błędy(jeśli liczyć rozpoczęcie zdania od małej litery to 3).

1.Co to są "znaki przystankowe"?! Poprawna forma to "znaki przestankowe".
2.Użyłaś złego przypadku.Powinien być tu biernik(kogo? co? znaki) a ty użyłaś dopełniacza(kogo? czego? znaków). Pospolity, ale bardzo poważny błąd.

PS Nie porawiaj innych skoro sama popełniasz błędy.

Marissa_5

Marissa_5, najlepiej olać noobo-katolo-rasistkę, choć, po przeczytaniu niektórych jej postów, patrz: "o fu ta rihanna jest brudna !! zobaczcie czarna jest !!! !!" jest to niemożliwe. Nie do wiary, ja, gdy gnoiliśmy anik, uważałem ją za kogoś normalnego. Mea culpa. :/

squeeze2

Jak można tak powiedzieć?!Ktoś ma inny kolor skóry to od razu gorszy?!Gorzej niż Rydzyk normalnie...;(

christinearron

Trudno, normalna różnica zdań, do której każdy prawo ma. Przedstawiłem zarzuty jakie kieruję pod adresem tego serialu, jak i jego zalety. To oczywiście tylko moja subiektywna opinia, z którą można się nie zgadzać, natomiast nie masz kompetencji do tego, aby mówić co mam bronić, a czego nie, chyba że mówisz za siebie.

credens

I właśnie takie odpowiedzi jak "jednak byłem zmuszony" mnie strasznie denerwują na każdym profilu to widzę a najczęściej na HSM ludzie nie musicie to oglądać,przecież nie masz jednego pokoju prawda w domu tylko kilka mogłeś iść do innego i coś tam robić,a nie teraz wypisujesz takie głupoty ;/

credens

A wy jak zwykle się sprzeczacie/kłócicie i Bóg wie co tam jeszcze.
Ot, POLSKA!

Ten serial nie ma się podobać osobom dorosłym
tylko dzieciom i młodzieży najwyżej do lat 16.
Dlaczego tak sądzę? Iż, to nie dorośli powinni oceniać tylko Ci którzy to oglądają i dla których jest ten serail przeznaczony.

Skrzacik_95

właśnie!!!!

Skrzacik_95

Przecinki, przecinki! A to "iż" mnie dobiło.

credens

Zgadzam się z założycielem tematu w 100%.
Tandeta i kicz.

maxior

"Tandeta i kicz." Napisał ktoś, kto ocenił Wojaka Churchilla i Predatora na 10/10.

ocenił(a) serial na 10
squeeze2

Według mnie ten serial jest super.Oglądałam go od 1 odcinka i od razy przypadł mi do gustu.Ale rozumiem,że niektórym może on się nie podobać .Ale wtedy powinno się pisać normalnie,że po prostu go nie lubię a nie że to tandeta ,kicz ,głupota oraz itp. słowa o serialu i aktorach.Rozumiem ma się swoje zdanie, ale nie powinno się go w ten sposób pisać.

martawinko

martawinko po prostu mi te słowa z ust wyjęłaś.