PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 20085
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

Mam pytanie. Czy powstanie 4 seria h2o wystarczy kropla??

Proszę o szybką odpowiedź

morela767

nie, na pewno nie, bo jeśli robią trzecią serię, to ona będzie ostatnia:)

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

Powiedz co ci mowi trylogia (gdybys niewiedziala trylogia sklada sie z 3 czesci) a wiec na sto procent NIE

morela767

3 była. tam ta cała charlote (CZY JAK TO SIE PISZE) ZOSTAŁA SYRENKĄ

ocenił(a) serial na 8
morela767

będę tęskniła za h2o :) :):):):):):):)....................................

ocenił(a) serial na 7
morela767

Nie wiem, kto wymyślił ten głupi podział, z którym tak często się spotykam !
Były dwie serie po 26 odcinków każda !! Może najpierw sprawdź, zanim sie wypowiesz. Trzecia będzie niedługo, bo się produkuje.

jo_anna13

niedługo, czyli za kilka lat?

ocenił(a) serial na 7
Phoebe123

Ty pytasz poważnie, czy żartujesz??
Przecież zarówno producentom, jak i aktorom zależy, żeby to nagrać jak najszybciej. Seriale kręci się stosunkowo szybko w porównaniu np. do filmów. Zobacz, że seria druga wyszła już dawno i raczej zależy im aby dalej jechać na popularności serialu, bo gdyby im nie zależało, to jak myślisz - PO CO robiliby 3 serię !
Dziwi mnie Twój sceptycyzm.

jo_anna13

haaalo wy w średniowieczu żyjecie ?? jetix już dawno puścił 3 serie h2o !! od 1 września 2008 roku leci na jetix!!

morela767

to było na poważnie... 3 seria będzie w 2011, u nas pewnie kilka lat później, więc nie wiem...
a do moreli: a Ty gdzie żyjesz? trzeci sezon jeszcze nie nakręcony!

Phoebe123

Alyssa - 3 seria już dawno była!! w 3 seri charlote została syrenką

morela767

najpierw sprawdź, zanim napiszesz... 3 seria będzie w australii dopiero za rok, a to o czym mówisz to druga seria!!!

morela767

Niewiedza to nic złego, ale ignorancja i upieranie się przy niej powinno być karane. http://pl.wikipedia.org/wiki/H2O_-_wystarczy_kropla. Wystarczy kilka sekund, kilka kliknięć myszką i klawiaturą i wszystko da się znaleźć... Masz tu wyraźnie że są dwie serie.

A do Alyssa_: myślę, że ilość czasu do emisji trzeciego sezonu to albo na wyrost podajesz, albo wręcz wymyślasz. Niemożliwe, żeby kręcenie 26 odcinków trwających 25 min. zabierało kilka lat. Przyjmując, że ma być wyemitowany dopiero w 2011 roku, kręcenie będzie trwać około 2 lata, tak? Przyjmując to co mówisz na zdrowy rozum, to wynika z tego, że np. "Przyjaciół" (serial o podobnej długości) kręcono przynajmniej 20 lat (10 sezonów pomnożone przez 2 lata kręcenia jednego sezonu), a dotychczasowe odcinki "House MD" (każdy odcinek jest dwa razy dłuższy, ma ok 45 minut) kręcono coś koło 16 lat (łącznie z odcinkami piątego sezonu wyjdzie tyle co 4 sezony po dwadzieścia parę odcinków - warto wspomnieć, że przez strajk scenarzystów czwarty sezon miał tylko 16 odcinków), czyli 4 sezony razy ok. 4 lata na każdy, bo skoro długość odcinków jest 2 razy dłuższa od odcinków z H2O, to długość kręcenia zdjęć będzie proporcjonalnie dłuższa. Widzisz, że to chyba absurdalne podejście. Moim zdaniem jeśli nawet nie zaczęli kręcenia zdjęć (nie orientuję się za bardzo w tym) i zaczęliby dopiero teraz to pod koniec tego roku, bądź na początku przyszłego powinny już się ukazać za granicą. Gdyby kręcenie miało trwać tak długo jak mówisz to nie było by seriali 10 - sezonowych, tylko 2-3 sezonowe, bo aktorom życia by nie starczyło. A co do polskiej wersji językowej to nie mam bladego pojęcia, bo mnie to nie bardzo interesuje. Jak będzie to może obejrzę, ale i tak nawet najlepszy dubbing nie zastąpi oryginalnych głosów (no chyba, że nasi tłumaczą filmy animowane typu Shrek^^).

jasiu70

ja nie zmyślam, emisja w australii ma być w lato 2010, albo na początku 2011. u nas u nas, jak dobrze pójdzie to na euro 2012...

Phoebe123

Hmmm często zdjęcia do filmów wysoko budżetowych trwają krócej niż 2 lata, a warto wspomnieć, że mnóstwo czasu spędza się na sekwencjach z użyciem technologii motion - capture i jeszcze więcej obrabiając komputerowo (często klatka po klatce) wszelkie niedociągnięcia. Dlatego fakt, że kręcenie dwudziestu kilku odcinków serialu, po 25 minut każdy, zabierze więcej czasu, wydaje się co najmniej niesamowity, a warto dodać, że chyba jedynymi scenami wymagającymi obróbki komputerowej to formowanie przez pannę Tonkin kuli wody, efekt przemiany dziewczyn w syreny i może zamrażanie (nie wiem czy jest coś jeszcze, w każdym razie to mało). W takim razie spytam inaczej. Skąd masz informacje, na podstawie których masz 100% pewności, że tyle czasu zostało do emisji? Dysponujesz jakimiś materiałami filmowymi typu wywiady z twórcami, aktorami, producentami? Może jakieś FAQ z bardzo wiarygodnego źródła? Jeśli tak, to bardzo poproszę o jakiś link, z przyjemnością się zapoznam. Nie chcę nikogo posądzać o kłamstwo, ale Twoje słowo w obliczu tego, że rozmawiasz z nieznajomym (co nie zobowiązuje Cię do niczego) do tego za pośrednictwem internetu (gdzie odpowiedzialność za słowa jest tak właściwie znikoma), nie poparte jakimiś materiałami może być niewystarczające.

ocenił(a) serial na 7
Phoebe123

w Internecie jest wywiad z członkami zespołu i aktorami, w którym mówią, że dziennie nagrywają od 3 (co się rzadko zdarza) do 6 a nawet 9 minut (nie pamiętam dokładnie), czyli tworzenie jednego odcinka to 5 dni roboczych maksymalnie:) Wynika z tego, że jeśli będzie 26 odcinków, to kręcenie zajmie najwyżej 26 tygodni czyli pól roku.
Montaż i efekty w zasadzie robi się w międzyczasie, więc jeśli zaczęliby kręcić jutro, to byłoby gotowe na wrzesień. A przecież zdjęcia już trwają :)
Spójrz na niektóre seriale, które mają po kilka sezonów i często jeden odcinek trwa dłużej niż h2o, a aktorów czy efektów jest więcej, i mimo tego, następne serie powstają dość szybko :)

ocenił(a) serial na 9
jo_anna13

Ja czytałam ,że będzie 4 seria H2o nie wiem jak wy ale ja wierze ,że będzie 4 seria H2o a odwiedziajcie mojego bloga CleoSertoriXX. bloog.pl zapraszam serdecznie!!!!!!!!!!
POZDROWIONKA CLEO!!!!!