PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19924
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

Widzę, że większości nie podoba się dubbing... Tylko czemu? Co wam się nie podoba? Barwa głosu, tonacja czy coś innego... Ja się już przyzwyczaiłem i uważam, że wcale nie jest taki zły. Jedynie głos Elliota jest troszkę głupi ( ten drugi) i Zane'a w odcinku Cztery to już tłum. Reszta jest OK.

ocenił(a) serial na 10
igi32ManU

Ja tez tak uwazam .

ocenił(a) serial na 7
igi32ManU

Moim zdaniem dubbing jest strasznie infantylny i sztuczny w stosunku do oryginału. Tłumaczenie jest całkowicie do bani (wiele tekstów jest pominiętych, za to inne teksty dodane, chociaż w oryginale ich nie ma, znaczenie mnóstwa zdań jest mocno zmienione - prawie jakby się oglądało całkiem inny serial). Co do barwy głosu, tonacji, itp., to widać, że często wszystko jest na siłę rozciągane lub skracane, aby pasowało do długości wypowiedzi lub ruchu ust, a głosy w ogóle nie pasują do niektórych postaci :/ Australijski akcent jest wprost uroczy i świetnie brzmi w serialu.
Myślę, że już lepszy byłby lektor. W ogóle nie rozumiem po co Jetix do każdej bajki czy serialu daje dubbing, bez niego przynajmniej można by było chociaż trochę języka liznąć :) W ogóle mam wrażenie, że poprzez dubbing wszystko, co puszcza Jetix jest o wiele uboższe i cała gra aktorów czy praca animatorów idzie na marne...

Przede wszystkim oglądnij sobie choć jeden odcinek w oryginale (http://www.trilulilu.ro/numanx/cc82a2d5db7d88) i porównaj (polecam porównanie Zane'a)

ocenił(a) serial na 9
jo_anna13

popieram zdanie xxxBIBAxxx :) pozdrawiam:*

Mella93

W zupełnosci zgadzam się jo_anna13...
Przez ten dubbing serial jest jakiś taki sztuczny bo gdy oglądałam po angielsku to jak bym ogladała zupełnie inny serial...
Głosy są sztuczne...wejdź sobie na tą strone co podała jo_anna13 i zobacz sobie jakie naprawde mają głosy :)
Też wolałabym lektora albo napisy!
A i wkurza mnie że jetix nie puszcza po kolei odcoinków tylko miesza 1 serie z 2 i zawsze zastanawiam się która to...a i ciągle odcinki się powtażają a jest mnóstwo które nie leciały jeszcze...wolałabym żeby leciało to na tvp1 ;P
Pzdr.

igi32ManU

Mi się wszystko nie podoba w dubbingu ;/ to wygląda sztucznie i niektóre sytuacje np. jak ktos płace wygladają dziwnie.No ale trudno i tak bardzo lubie ten serial.

Miley_16

oj no, dubbing mógłby być lepszy, ale nie wyobrażam sobie, żeby ten serial był z lektorem... lepiej jest tak jak jest:P.

Phoebe123

i dobrze, że puszcza go jetix, a nie tvp...